Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norske spillere i La Liga – hvor kan jeg se nordmenn i aksjon?

Norske spillere i La Liga – hvor kan jeg se nordmenn i aksjon?

La Liga har lenge vært regnet som en av de to beste ligaene i verden, og flere nordmenn har prøvd lykken opp igjennom årene.

De mest kjente er kanskje Martin Ødegaard som signerte for Real Madrid som 16-åring, John Carew herjet til tider i Valencia, mens Dan Eggen var forsvarssjef i Celta Vigo og Alavés. Mens mindre kjente navn som Øivind Husby (Granada), Daniel Moen Hansen (Mallorca), Kim André Brandsæg (Levante) og Dag Alexander Olsen (Valencia) også har vært innen det spanske ligasystemet.

Ligaen er også kjent for å være populær blant mange oddsspillere, og du kan blant annet finne gode odds på La Liga hos casino NetBet og flere andre norske oddssider. Tipping på spansk fotball er populært over hele verden, og det er nok kun Premier League og turneringer som Champions League og Europa League som kan måle seg med populariteten til spansk fotball og La Liga.

I dag spiller det fem norske spillere i spanske toppklubber spredt rundt hele landet – slik kan du se norske spillere i aksjon i den spanske toppdivisjonen. Og kanskje kan du kombinere det hele med en liten ferietur.

Alexander Sørloth – Villareal

Alexander Sørloth er et kjent navn i både Norge og Spania. Trønderen startet karrieren i pappa Gørans klubb Rosenborg, men karrieren tok ikke av før han ble lånt ut til Bodø/Glimt.

Her banket han inn 13 mål på 26 kamper, noe som førte til en utenlandsreise som tok ham til Groningen, Midtjylland, Crystal Palace og Gent, før han i 2019/20-sesongen virkelig skapte seg et navn i Trabzonspor i tyrkisk Süper Lig.

Med 24 mål på 34 kamper var Sørloth ett av de heteste navnene i fotball-Europa, noe som førte til en overgang til tyske RB Leipzig og et påfølgende utlån i Real Sociedad.

I dag er det spanske Villarreal som er hjemstedet til den norske spissen, og nordmannen er nå den mestscorende norske spilleren i La Liga gjennom tidene.

Sørloth står også med over 50 landskamper med det norske flagget på brystet og er en av våre aller største profiler.

Villarreal spiller sine kamper på Estadio El Madrigal i Castellón de la Plana – kun en snau time fra Valencia.

Kanskje du kan samkjøre en Villarreal-kamp med en storbyferie i Valencia eller en rask båttur til ferieøyene Ibiza eller Mallorca, som ligger like utenfor Spanias østkyst.

Jørgen Strand Larsen – Celta Vigo

Celta Vigo har hatt flere nordmenn i stallen opp gjennom tidene. Dan Eggen spilte der på slutten av 90-tallet, mens Vadim Demidov var på utlån dit fra Eintracht Frankfurt. I dag har vi nordmannen Jørgen Strand Larsen i klubben, og den unge spissen er inne i sin andre sesong for den spanske klubben.

Strand Larsen startet sin karriere i norske Sarpsborg 08, men var allerede som ungdomsspiller på lån i italienske AC Milan. Etter noen sesonger i Sarpsborg tok den unge spissen turen til Nederland og Groningen, der han spilte i tre sesonger.

Han signerte for Celta i 2022 og har siden den gang spilt relativt jevnt og trutt for La Liga-klubben. Spissen står også med over 10 landskamper for det norske landslaget.

Klubben holder til helt oppe på nordvestkysten av Spania og spiller sine hjemmekamper på Estadio de Balaídos i byen Vigo. Byen er den største fiskerihavnen i Europa, og tilbyr både strender, museer og historisk arkitektur for en ekte spansk opplevelse.

Ørjan Håskjold Nyland – Sevilla

Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland har hatt en varierende karriere i europeisk fotball. Volda-spilleren har vært innom klubber som Ingolstadt, Aston Villa, Norwich, Bournemouth, Reading og RB Leipzig, men har sjelden kapret rollen som førstekeeper.

Den 33 år gamle spilleren kom fra et lite suksessfullt opphold i tyske Leipzig, før han i 2023 overraskende signerte for den spanske toppklubben Sevilla FC. Opprinnelig skulle han være andrekeeper bak Marko Dmitrović, men nordmannen har fått overraskende mye spilletid og var den mest brukte målvakten i første del av sesongen.

Sevilla spiller sine kamper Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla, der du virkelig kan få oppleve det autentiske Spania – med Andalucias vakre bygninger og kulinariske opplevelser. Dessuten kan du med en kort kjøretur også få med deg Gibraltar og Malaga, der enda mer spennende opplevelser venter.

Visste du forresten at det på Gibraltar lever Europas eneste ville aper?

Alexander Gurendal – Valencia

Alexander Figueiredo Gurendal er en ung tromsøværing med portugisiske aner som i dag spiller for Valencias andrelag. Gurendal er en rask og driblesterk kantspiller som nærmer seg spill for A-laget til den spanske storklubben.

Han har gått gradene i klubben og stadig utviklet seg siden han signerte tilbake i 2021, og vi skal ikke se bort ifra at tenåringen får sin debut på A-laget allerede denne sesongen.

I Valencia kan du også utnytte et rikt uteliv og et av de beste kulturtilbudene i landet. Dessuten er det bare en rask båttur unna noen av de mest populære spanske ferieøyene– så hvorfor ikke ta to fluer i en smekk.

Bryan Fiabema – Real Sociedad

Den siste norske spilleren som spiller i spansk fotball er også en ung spiller fra Tromsø. Og også han venter på sin debut for A-laget.

Fiabema har allerede en lengre karriere bak seg med spill for Tromsø, Chelsea U23, Rosenborg og Forest Green. Faktisk reiste han til England og Chelsea allerede som 16-åring!

Han signerte for Real Sociedad i 2023, og selv om han til daglig spiller på nivå tre, jobber han tett med klubbens A-lag. Kanskje vil han allerede denne sesongen få sin debut for den spanske klubben.

Real Sociedad er også klubben der Alexander Sørloth var utlånt i to sesonger, før han signerte for Villarreal.

Laget holder til på Reale Arena i San Sebastián i den nordlige delen av Spania. Faktisk er det bare 20 kilometer fra grensen til Frankrike.

I dette området kan du nyte strandpromenader og viktoriansk arkitektur, mens det også arrangeres festivaler og tyrefekting – noe som kan gi deg en helt unik spansk opplevelse.

Les mer om spanske feriemuligheter og masse annen nyttig info for nordmenn i Spania på norskemagasinet.com.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.