Månedsmagasinet på Costa del Sol
La Urracas kjøkken – Paella fra La Urraca

La Urracas kjøkken - Paella fra La Urraca

Del

Vi har tidligere kastet oss inn i matoppskrifter som det er knyttet mange meninger om og følelser til, men det er vel få ting her i Spania på matfronten som fyrer opp følelsesregisteret som Paella. Vi har aldri vært plaget av risikoaversjon, så denne måneden tar vi sjansen på Spanias nasjonalrett – Paella.

Valencia mener de har opphavsretten til denne retten, og krever i mange sammenhenger å ha rett til å definere hva som er den riktige måten å lage Paella på. Her i Andalucía har vi jo lange tradisjoner for å være litt i opposisjon til det bestående, og vi tar oss friheten til å gjøre tingene på den andalusiske måten – også Paella. Nå lar vi matfundamentalismen ligge og gjør som andalusierne, lager en Paella på vår måte. Så her kommer Paella fra La Urraca.

Nøkkelen til den gode smaken er bruk av pancetta-bacon og speket chorizopølse og dulce (søt) eller picante (krydret) paprikakrydder etter smaken du ønsker. Grønnsakene freses i fettet, og til slutt lar du risen trekke til seg all fettet før du tilsetter kraft. Æres den som æres bør; inspirasjonen til å bruke fett fra pølse og bacon har vi fått fra Jamie Oliver.

Spanjolene serverer dette i hovedsak som en risrett.  Vi har tillatt oss å være litt rausere med de andre råvarene også. Vi bruker kylling, reker og skjell, men her kan du velge selv hva du vil bruke. Fritt valg.

Paella, 6 personer.

500 – 600 gr.Kyllingbryst, skjæres i generøse biter og stekes eller grilles på forhånd. Skal ikke gjennomstekes.  
100 gr.Speket ibérico chorizopølse i små terninger  
6-8 skiverPancetta bacon eller annet marmorert bacon, i terninger  
1 – 2 stkLøk grovhakket  
6 stkHvitløksfedd, finhakket  
1 stkRød paprika, grovhakket  
1 stkGrønn paprika, grovhakket  
2 literGod kyllingkraft, med safran  
2-3 klyperSafran, (ikke juks med Gurkemeie😊)  
500 gr.Paellaris  
10-12 stkStore reker  
500 gr.Skjell, gjerne blåskjell  
2 håndfullGrønne erter  
Bladpersille, liten buntGrovhakket  
1 stkSitron, i båter.  
Pepper saltEtter ønske  
Røkt paprikakrydderEtter ønske, bruk gjerne både picante og dulce  

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.