Månedsmagasinet på Costa del Sol

Den første tapa´en, dadler svøpt i bacon, er enkel og rask å tilberede og passer også fint som en aperitiff.

Snegler fås i fiskeavdelingene i de fleste supermarkeder. Forsikre deg om at de er rengjorte og om de har fastet. Er de ikke, må de først faste noen dager, deretter skylles grundig, stå i vann tilsatt litt vineddik natten over og så vendes i hvetemel. De vil spise melet, noe som renser tarmene, og til slutt må de skylles enda en gang.
De små gråbrune sneglene er for det første fulle av smak, og så utgjør de en hyggelig rett når man tar sneglen ut med en liten gaffel eller en tannstikker, dypper den i en (helst) fet alioli med masser av hvitløk før man putter den i munnen.

Oppskriftene er til en tapa.

Datiles con bacon – dadler med bacon

Ingredienser:
5 dadler
5 små stykker bacon
Sno en baconskiven om hver daddel, og stikk en tannstikker gjennom. Stek dem i pannen et par minutter eller til baconen er sprøtt.

Caracoles en salsa – snegler i saus

Ingredienser:
200 g snegler
1 tomat
1 liten løk
1 fedd hvitløk
50 g bacon eller jamón serrano
1 lite stykke chili (guindilla)
1/2 ts paprika
Salt og pepper
1 ss olivenolje
Kok sneglene i vann tilsatt salt i ca. 5 minutter.
Samtidig hakkes grønnsaker og skinke. Rist løken, hvitløk og bacon eller skinke, som stekes gylne i oljen. Tilsett tomat, paprika og litt av suppen fra sneglene, til sausen har en passende konsistens. Hell sneglene i sausen og la dem koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med aliolje.

Finn disse og andre spennende oppskrifter på www.norskemagasinet.com – seksjon Gastronomi.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.