Månedsmagasinet på Costa del Sol
Forventninger og håp for 2021

Forventninger og håp for 2021

I min nyttårsartikkel kan du lese om: 

 • Forventninger og håp
 • Kostendringer
 • Tid for deg selv
 • Planlegg tiden din
 • Kom deg opp om morgenen 
 • Vanskelighet med å sovne
 • Å hjelpe andre

Mange synes sikkert at drømmene mine er urealistiske. Men drømmer har én lov til å ha. Noen ganger går drømmer i oppfyllelse. Mine fremtidsdrømmer er at dagene blir glade, takknemlige og forventningsfulle. Jeg drømmer om en fremtid som begynner nettopp i dette nye året, hvor livet er strålende, fylt med glede og takknemlighet og hvor mørket blir mindre og mindre.

Mine egne forsetter for hverdagen er at jeg hver dag blir bedre og mer ærlig og kjærlig både overfor meg selv og mine omgivelser, samtidig med at jeg uten å såre gir kraftfullt utrykk for meg selv og det jeg står for. Et viktig tema for meg er aldri å dømme eller synes at noen bør gjøre noe annet enn det de gjør. Vi har alle litt bagasje som er med på å skape våre synspunkter og handlinger.

Kostendringer 

I utgangspunktet har jeg nyttårsforsett om å spise enda sunnere, siden det er avgjørende for hvordan vi har det i hverdagen – som kjent: ”Du er hva du spiser” eller i hvert fall hva du tar opp.

Jeg tror jeg deler dette nyttårsforsettet med mange, blant annet fordi mange av oss nettopp har hatt juleferie med mer usunn mat enn vi spiser til daglig. Jeg skal lage en hovedsakelig økologisk mat-plan for en uke av gangen. Kanskje vil kosten inneholde litt mindre kjøtt, selv om jeg alltid spiser kjøtt fra dyr som har levd et godt og økologisk liv. Med god planlegning blir matlagningen lettere i en hverdag fylt med mange gjøremål.

Det er også viktig for meg å holde vekten stabil, eller kanskje forminske den litt. Det er ikke likt meg å følge de forskjellige diettene som f.eks. Keto, Paleo og Blodtypedietten. Jeg går mer inn for at man kjenner kroppen og føler hvilken mat som er best for seg. Spis mindre, unngå raffinert sukker, tygg godt, og spis i ustressede omgivelser.

Er blodsukkeret kommet ut av balanse etter juleutskeielsene og man har lagt på seg et par ekstra kilo, så er det nå tid for å gjøre noe med saken!

Sunn mat som blodsukkeret ditt liker er egg og forskjellige typer nøtter som mandler, cashewnøtter, valnøtter og pekannøtter. Av sunne frø kan nevnes solsikke og sesamfrø.  Avocado- og olivenolje har gode fettstoffer for hele kroppen og er spesielt viktig for hjerte og kretsløp.

Kosttilskudd

 • En god olje er kokosolje, som også finnes som MCT olje. Den regulerer appetitten, så blir du raskere mett og ikke så lett godterilysten. MCT oljen er kjent for å øke energien og stimulere immunsystemet og konsentrasjonsevnen. Samtidig hjelper den med å øke forbrenningen. MCT olje er en forkortelse for Medium Chain Triglycerides, dvs. mellomlange kjeder av triglyserider.
 • Hvis du ønsker å slanke deg, kan det være en god idé å tilføye CLA kapsler. Forkortelsen står for conjugated linolic acid som hovedsakelig inneholder omega-6 fettsyrer. CLA er kjent for å medvirke til vekttap, og er spesielt effektivt hvis du samtidig gjør en eller annen form for mosjon.
 • Grønn te hjelper deg med å forbrenne fett og slanke deg. Den er sunn og har mange gode antioksidanter. 
 • Acetyl-L-Karnitin er en aminosyre som kan hjelpe kroppen med å omdanne fett til energi. Den hjelper også kroppen til å produsere energi og er spesielt viktig for hjerte og hjerne m.m.
 • Afrikansk mango er en frukt som også fås i kapselform, og er kjent for sin appetitthemmende og derfor slankende virkning.

Ta tid for deg selv

Ønsker du å slanke deg, er det også viktig at du tar tid til deg selv og sørger for å ikke stresse. Stress gjør at dine binyrer blir overarbeidet og lager for mye kortisol, og når kortisolen din er forhøyet, er det vanskelig å slanke deg. Er du stresset og føler deg trett, kan det være en god idé å ta russisk rot eller andre kosttilskudd som inneholder russisk rot. Russisk rot hjelper ved både mental og fysisk tretthet. Dessuten støtter den immunsystemet og vår fysiske motstandskraft.

Vær oppmerksom på å planlegge tiden din

Hva som skrives nedenfor, er en inspirasjon til deg. Jeg føler at tiden går så raskt at det er viktig med en oversikt over hva vi bruker den til, for å få størst mulig kvalitetsinnhold i hverdagen.

Derfor er ett av mine nyttårsforsetter å planlegge tiden min bedre, så det også er tid til spontanitet. Uansett hvor mange kalendre det er på computeren, mobilen og andre artige smarte løsninger, holder jeg stadig fast på å kjøpe den fargerike og vakre kalenderen av Paulo Coelho. Bare å ta den i hånden, bringer meg glede og inspirasjon. Det er mange kloke og lœrerike sitater som gir stoff til ettertanke.

For i dag er det skrevet:

”Det er viktig å la visse ting ligge.

Gi slipp på dem. Frigjøre seg fra dem.»

Da jeg leste disse ordene i dag tidlig, satte jeg ett stort utropstegn ved det – det var spesielt ment for meg, og jeg tror mange av oss vil nikke samtykkende.

Jeg elsker arbeidet mitt, og følger med faglig så godt jeg kan. Jeg er utrolig glad i å jobbe og betjene både nye og gamle kunder. Når det er sagt, er det samtidig et nyttårsforsett å finne mer plass i kalenderen til å være med meg selv, dyrke mine venner, familie og fritidsinteresser.

Og så håper jeg at det også kan være plass til fine ferier, gjerne forskjellige steder i verden.

Kom deg opp om morgenen

Jeg elsker å stå tidlig opp om morgenen. Derfor ble jeg veldig glad da jeg leste om undersøkelsen som har blitt foretatt av forskere fra University i Toronto i Canada som har forsket betydningen av å stå tidlig opp. Det viser seg at morgenmennesker har mer overskudd, er gladere, friskere og mer motiverte til dagens utfordringer. Vi har behov for lys, gjerne så mye som mulig. Dette sies å være del av forklaringen på hvorfor morgenmennesker er gladere. De rekke å få mer ut av dagslyset som i høy grad styrer vårt velbefinnende.

Derfor, hvis du er B-menneske, så få fatt i en vekkeklokke og la den vekke deg og ha selvdisiplin til å komme deg ut av dynen. Det viser seg at hvis du ligger lenge om morgenen, er immunsystemet ditt ikke så sterkt og du er mindre glad enn hvis du kommer tidlig ut av sengen.

Det er en god vane å stå opp og gå til seng på samme tid i hverdagen. Gå i seng på et tidspunkt så kroppen din får de timers søvn den trenger.

Har du vanskeligheter meg å sovne  

 – finnes det flere naturlige gode hjelpemidler.

 • Magnesium er et mineral mange mangler. Det kan være en stor hjelp med et tilskudd innen sengetid. 
 • B-vitaminmangel er ofte også årsak til søvnløshet. Husk at B-vitaminene bør tas om morgenen.
 • D-vitamin kan også hjelpe ved søvnløshet.
 • Melatonin kan være en god idé og tas om kvelden.
 • Det er mange forskjellige varianter med Humle og Baldrian som også tas om kvelden.
 • En god kop kamillete en halv time før sengetid kan gjøre underverker. Det har vært brukt siden middelalderen mot søvnproblemer og er godt for både kropp og sjel.

Å hjelpe andre

– er å hjelpe seg selv

Det er en god fornemmelse å hjelpe andre, både dyr og mennesker, alt etter dine kunnskaper og evner. Hvis du gir penger eller noe annet til en hjemløs, så vær oppmerksom på å forestille deg personen som frisk, glad, hel, og i besittelse av hva de trenger til livets opphold. Vi bør aldri tenke på dem som svake, hjelpeløse og hjemløse. Tanker og forestillinger er langt sterkere enn vi tror.

Mine nyttårsønsker til deg og for meg selv er at vi i år og mange år fremover glemmer vår selvkritikk. At vi tilgir oss selv og andre for vanskeligheter nå og i fortiden, selv om det i visse tilfeller kan virke fullstendig umulig. Det som har skjedd har skjedd og kan ikke forandres. Vær snill mot deg selv, elsk og aksepter deg akkurat så fantastisk som du er.

Godt Nytt År!

Av Anni Dahms

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.