Månedsmagasinet på Costa del Sol
Det Norske Magasinet har fått ny redaktør

Det Norske Magasinet har fått ny redaktør

Det Norske Magasinet har fått ny redaktør. Hun er en spennende personlighet som har reist, bodd og skrevet fra flere steder i verden.

Vi byr Karethe Linaae velkommen til Det Norske Magasinet.

1. Du har tidligere arbeidet i blant annet Paris, Montreal og L.A.  Hvorfor nå Costa del Sol? 

Hadde du spurt meg om jeg ville ende opp i Spania for 10 år siden, da jeg jobbet som Art Director i filmindustrien i Vancouver og skribent for internasjonale organisasjoner, så hadde jeg sagt ’Absolutt ikke!’. Min idé om Spania var ganske klisjéaktig, med overfylte strender og halvfulle, solbrente utlendinger. Men da mannen min og jeg dro hit på ferie i 2012 og reiste rundt, fikk jeg et helt annet bilde av landet. Vi ble begge betatt av kulturen, historien, naturen og ikke minst folket. Så når Jaime pensjonerte seg, besluttet vi oss for å bli kvitt alt vi eide og emigrere til Spania. Det høres kanskje enkelt ut, men en flytting fra en nord amerikansk millionby til en innenlands småby i Andalucía, hvor vi bare hadde tilbragt én eneste natt, er selvsagt en litt lengre og mer dramatisk historie…   

2. Du har utgitt en bok med tittelen ”Casita 26 – Searching for a Slice of Andalucian Paradise”. Har du funnet ditt eget andalusiske paradis?

Absolutt! Vi tilbragte måneder med å lete etter vårt favoritt sted i Andalucía mens vi leiet vår første base her i Ronda. Planen var at vi skulle vœre her noen måneder og så flytte videre til andre steder, inntil vi hadde funnet vårt lille paradis. Hver gang vi kom tilbake til Ronda etter å ha besøkt andre steder, pustet vi lettet ut. Det var akkurat som om vi hadde kommet ’hjem’ igjen. Etterhvert konsentrerte vi vår søking rundt her i byen i stedet og, vel, resten av historien kan man lese om i boken min.

3. Hvilke ideer og tanker har du for Det Norske Magasinet?

Jeg har masse idéer, men først må jeg nesten forteller hvordan jeg endte opp i denne rollen.

Jeg har stort sett bodd utenfor Norge siden jeg begynte på universitetet i Montreal for en livstid siden. I alle disse årene har jeg aldri følt et behov for å menge meg med nordmenn. Ikke det at jeg er sœr, men jeg liker internasjonale miljøer og menneskeheten i sin helhet. Vi flyttet til Spania for å vœre med lokal befolkningen og valgte å bo i en by med få utlendinger, hvor de fleste naboer bare snakker ’Andalu’. Men å kunne komme tilbake til Europa har vœrt fantastisk for meg. Jeg er jo europeer og føler en helt annen tilhørighet her enn i Canada. Plutselig synes jeg nå at det også er hyggelig å møte nordmenn igjen. Siden jeg skriver for en del engelske magasiner, kontaktet jeg like gjerne også det Norske Magasinet og vi begynte vårt samarbeid. Jeg hadde da ikke skrevet norsk, annet enn et brev i ny og ne, siden jeg var 18, så min snart 90-årige mor er blitt min rettskriver og passer på at jeg husker på ’den gang da og hver gang når’. Gjennom mitt arbeid for Norrbom Marketing har jeg forstått at jeg har mye mer til felles med andre skandinaver enn jeg trodde. Så for meg er jobben med magasinet en givene og interessant gjenoppdagelse av mine landsmenn og mine røtter. Samtidig kan kanskje min internasjonale bakgrunn hjelpe å bringe inn litt nye vinkler og synspunkter.  

Når det gjelder mine tanker og ideer om magasinet selv, så er navnet den største indikasjonen på hvor jeg ønsker å fokusere. Mitt mål er at Det Norske Magasinet skal vœre interessant og spennende for alle nordmenn – både de som bor her heltid eller deltid, og de som kommer på besøk til Spania en gang i blant. I tillegg håper jeg også at vi kan nå folk i Norge som planlegger en tur hit, eller som nå i Korona-tiden drømmer om fremtidige reiser sydover. Vi er jo på nettet, så vi kan leses hvor som helst. Uten å bedømme det som har vœrt gjort tidligere, håper jeg videre at magasinet kan bli interessant for nordmenn av alle aldre og bakgrunner, ikke bare godt voksne nordmenn som bor på Costa del Sol. Jeg håper å få fler ’norske spanjoler’ involvert i magasinet, om det gjelder å svare på våre ’5 på gaten’ spørsmål, sende oss tanker, nyheter, skriverier, oppskrifter, ideer eller fortelle oss om ting de holder på med. I min rolle som redaktør er jeg alltid på utkikk etter nordmenn som gjør noe spennende og annerledes, om de så er 13 eller 97 år gamle. 

4. Hvordan trives du og mannen din her?

Jaime og jeg stortrives både i Andalucía og i Ronda, selv om min 25-årige sønn som vokste opp i Vancouver og nå bor i Oslo trodde vi skulle kjede oss i hjel i slik en liten by. Som alle steder har den sine fordeler og bakdeler, men vi føler at vi har vunnet lotto uten å ha kjøpt billett. Og hver gang vi kjører til kysten eller et annet sted og kommer hjem til vårt lille barrio (nabolag) og vår Casita 26, så sier vi fremdeles ”Å, så deilig å vœre hjemme igjen!” 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.