Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den skjeve siden Martin Rance

Han var alltid hatt mange baller i luften – og elsket det. Men nå har han grepet to av ballene og gjør alt for å holde fast på dem. På ballene står der Laura og Your Home Styling. Førstnevnte er hans forholdsvis nye, nå gravide, kjæreste. Sistnevnte er hans nye møbel- og boligkonsept. ”Jeg har prøvd mye og angrer ikke på det, men nå legger jeg alt i livets to viktigste aspekter. Det er slutt med å leve som en ungkar,” tilstår den 40-årige Martin Rance. 

Masse salg og markedsføring

Det er ikke til å tro, men Martin er oppvokst på Syd Sjælland i Danmark på en ekte herregård med høyloft og masse hester, høns, katter og hunder. Det ga gode barndomsminner, men ettersom han kom i tenårene trakk bylivet mer og mer. ”Jeg har alltid vært fasinert av det pulserende storbylivet. Det samme gjelder de to begrepene salg og markedsføring,” forteller Martin, før han begynner på på sin livshistorie. Første milepel var elevplassen på SAS med spesialitet i reiseliv. Deretter fortsatte reisen til hotellkjeden Best Western, Europcar, DGI-byens hotell- og konferansesenter, EF språkreiser og Hotell Marienlyst. ”Alt var spennende jobber og gode arbeidsplasser, men jeg holdt meg til toårsreglen, for jeg har alltid villet lære og se noe nytt,” forklarer Martin og fortsetter: ”Det er også derfor at jeg alltid har hatt ’noe ekstra’ ved siden av jobben. Jeg har ikke kunnet la være,” smiler han, mens tankene glir mot de utall stillinger han har hatt som bartender, bar sjef, arrangør og leietaker av flere barer på Langelandsfestivalen og Ringstedfestivalen. Det mest underholdende av alle Martins ’ved-siden-av-jobber’ var nok tiden på Hotell Phoenix i København.   

Fikk Britney Spears ut av dynen

I motsetning Martins andre jobber, varte hans stilling med Arp-Hansen hotellene i over ti år. ”Vi kunne stole på hverandre. De ringte til meg når de trengte hjelp og omvendt, når jeg hadde tid i programmet. Det var perfekt og jeg elsket å komme på Hotell Phoenix.” Det gjorde også stjernene, bl.a. David Bowie, som Martin fikk æren av å bære bagasjen for. I stedet for tips fikk den kjekke unge mannen et intervju med den verdenskjente sangeren for en skolestil. ”Jeg husker ikke hva jeg fikk i karakter for oppgaven, men jeg fikk en lang snakk med ham. Det var helt uforglemmelig,” husker Martin. Uforglemmelig var det også da han måtte opp på suiten 2212 for å vekke en gjest som ikke reagerte på resepsjonens wake-up-call. Det har skjedd før, men det er sjelden at lobbygutten må helt inn på hotellrommet og dytte til gjesten for å få liv i ham – eller henne. Det var nemlig selveste Britney Spears som Martin måtte få ut av sengen. ”Det var en fantastisk tid. Jeg kom hele runden i hotellbransjen, møtte mange mennesker og hadde det gøy,” forteller den livsglade dansken. Det var en morsom, men også meget ustabil tid. Nå gjelder det om å finne ro og skape et hjem. Det siste kunne til og med skrives i flertall. 

Vil gjøre en bolig til ditt hjem

Martin Rance har begynt sitt nyeste og mest ambisiøse forretningsprosjekt. Med YourHomeStyling.com vil han selge møbler og innrette boliger til utlendinger på Costa del Sol. ”Jeg vil gjøre din bolig til ditt hjem. Det er hva det hele dreier seg om,” forteller en spent gründer som for første gang står helt på egne ben. I midlertid er det det han alltid har drømt om. ”Jeg var fornøyd med å jobbe med andre forhandlere i de siste årene, men alle kunne se hvilken vei det ville gå. Tiden der gav meg et godt innblikk i bransjen og en rekke gode kontakter og leverandører som bl.a. møbelprodusenten Actona Company,” forteller Martin, som vet akkurat hva han vil med sitt nye konsept. ”Vi hjelper med innredningen og leverer deretter en komplett løsning for ditt nye hjem. Det skjer med kvalitetsmøbler, den beste servicen og gode priser, da jeg hverken har utstillingslokaler, lager eller stort personale. Alt leveres og monteres på tre uker.” 

Det er klare ord fra en gutt som har blitt voksen. Martin Rance ved nå hvor han står og hvor han vil. 

You Home Styling

Ti raske til Martin

1. Har du et hemmelig talent?

Jeg ble nummer 2 til DM i ridning på islandske hester. Jeg fikk min første hest som 4-åring og har aldri falt av. Det skjer bare hvis man har talent for å ride.

2. Hva er din dårligste vane?

Jeg ”snoozer” konstant min alarm på telefonen. Jeg har vanskelig for å komme meg opp og liker et par ekstra minutter i sengen. I tillegg har jeg en dårlig vane med å avbryte andre når de snakker. Det er naturligvis uforskammet, men det skyldes bare min iver og entusiasme. 

3. Er det noe du ville ha gjort om i livet ditt?

I 2004 kom jeg og min daværende kjæreste for sent på en reise i Thailand. Det er akkurat dette jeg gjerne ville gjøre om; altså å komme litt raskere ut av døren. Vår somling ledet til at vi gikk glipp av toget og måtte ta bussen i stedet. Bussen hadde en ulykke og halvparten av passasjerene mistet livet. Det var en veldig traumatisk opplevelse, som jeg gjerne ville ha vært foruten. 

4. Har du et fast ritual?

Jeg synger alltid til høy musikk i badet og i bilen. På vei til dette intervjuet hørte jeg på Dodos & The Dodos ”Vågner i natten”.

5. Hva er det dummeste du noensinne har gjort?

Jeg tror bare at jeg har gjort små dumme ting – til gjengjeld har jeg gjort mange av dem. Den første skjedde da jeg som 16-åring brukte alle mine sparepenger (6.000 kroner) på en brukt  4-girs Yamaha som kostet meg mer i reparasjoner. Den dag i dag har jeg mors ”Pass på, Martin!” i hodet når jeg kjøper ting. Knallerten var mitt første feilkjøp, men dessverre ikke mitt siste. 

6. Hvilket er det største dilemma du noensinne har vœrt i?

Min far ble gitt kreftdiagnosen akkurat da jeg slo meg ned her i 2017. Jeg viste ikke om jeg skulle bli eller dra i retur, men ble fordi begge mine foreldre oppfordret meg til det.

7. Har du noensinne prøvd dop?

Ja, på Roskilde Festivalen i 1998. Jeg har ikke rørt det siden. 

Jeg og min venninne ante ingenting om hasj og røkte i vei. Det gjorde meg så dårlig at jeg ikke fikk sett en eneste konsert den dagen.

8. Hva ville du gjøre hvis du vandt én million euro?

Jeg strammer mye på beltet nå og ville sannsynligvis bare sikre en god oppsparing til min kommende sønn.

9. Når viste du hva du ville bruke livet ditt på?

Da jeg var rundt 28-29 år, ble det helt klart for meg at jeg ville være selvstendig. Fra omkring samme alder ble mitt største ønske å bli far. 

10. Hva er det beste og verste ved å bo på Costa del Sol?

Jeg elsker det internasjonale miljøet og nyter at jeg nettopp nå får oppfylt min drøm om egen forretning, nydelig kjæreste og barn på vei. Det verste er at jeg er langt hjemmefra. Faktisk ringer jeg til foreldrene mine hver dag. 

Av Henrik Andersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.