Månedsmagasinet på Costa del Sol
Las Islas – mat, sjel og autentisitet i en vakker symbiose

Las Islas – mat, sjel og autentisitet i en vakker symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer lett frem til restauranten, da den kun ligger en kort kjøretur opp langs veien fra togstasjonen i Torreblanca. Det er bare å følge skiltene til hotellet. Ved inngangen står det en flott veteranbil. Når du ser denne har du kommet til rett sted.
 
Hotel Las Islas i Torreblanca er noe helt spesielt. Når man går ned trappen, er det som å befinne seg i en utrolig velpleid oase; over alt er det grønne, frodige planter, masse fuglesang og det klareste, blå bassenget man kan tenke seg. Las Islas er et såkalt Boutique hotell med få rom. Disse er innredet i andalusisk stil og er det perfekte stedet å nyte ferien. På den store terrassen, som også benyttes av hotellets gjester, kan man nyte en bedre middag mens man kikker ut over Middelhavet. Eller man kan ta en drink ved bassengkanten og nyte den i skyggen under de store palmene. Vi valgte å nyte en lekker middag, men kanskje blir det lunsj neste gang.
 
Restauranten er meget populær takket være det libanesiske kjøkkenet med unik og sunn mat. Hver rett tilberedes med den beste olivenolje, og grønnsakene dominerer blant ingrediensene. Hotellet og restaurantens eier, Omar Samaha, legger stor vekt på å tilberede maten med de ferskeste råvarer, og tro mot sine egne libanesiske røtter, er smaken alltid i hans tanker.
 
Vi startet kvelden med å nyte et glass vin og studere den velassorterte menyen, som har mange spennende retter. Vi valgte dog å legge vår kulinariske opplevelse i hendene på Omar Samaha, som valgte å servere deres spesialmeny til oss.
 
Forretten var et utvalg av de beste libanesiske små retter (Mezza). Begrepet Mezza kan vel best sammenlignes med tapas. Omar fortalte at det i det libanesiske kjøkken er opp til 150 forskjellige «Mezza», og at Las Islas har valgt ut de 50 beste å servere for deres gjester. Vi fikk åtte forskjellige Mezza, deriblant Hummus, Tabbouleh (persille, tomater og løk, hakket sammen med knust hvete), Fatayer (filodeig med spinat), Warak Inab (vinbladsdolmer) og Borak, (Halloumi-ost i filodeig).
 
Til dette nøt vi et glass kald Verdejo hvitvin.
 
Hovedretten var velsmakende kjøtt fra grillen. Marinert kyllingbryst, kyllingvinger, lammekoteletter og Kafta (hakket lammekjøtt med løk, grønn paprika og diverse krydder), servert med ris og tilhørende Tzatziki og chilidressing.
 
Tilhørende fikk vi servert et glass med deilig libanesisk rødvin, fra Bekaa Valley i det østlige Libanon, anbefalt av den herlige servitøren.
 
Desserten var et variert fruktfat, med noen små deilige kaker, Baklawa (libanesisk konditorkaker laget av nøtter og sirup fra appelsinblomster).
Til slutt fikk vi servert et glass libanesisk te, en perfekt avslutning på en herlig aften.
 
Stedets service er super hyggelig og personlig, og det er alltid en liten ekstra touch, som gjør den enkelte gjests opplevelse unik. Maten, som Omar hadde valgt ut for oss, var helt topp. Er man ikke så godt kjent med det libanesiske kjøkken vil jeg anbefale et utvalg av varme og kalde forretter – Mezza. På den måten får man smakt på mye forskjellig og kan finne sine egne favoritter – det skal jeg gjøre neste gang.
 
Det er mulig å sitte inne eller ute, men været var fantastisk, og vi nød den luksusen det er å kunne innta middagen ute i hagen, under åpen himmel, omgitt av daddelpalmer, sypresser og bananpalmer – de beste rammene en syd-spansk aften kan by på. Det kan ikke bli mye bedre, og så var det levende musikk også. For opplysninger om meny, reservasjon, musikk m.m., kikk inn på www.lasislas.info
 
Du finner Hostal Las Islas og Fairuz Restaurant på C/Canela 12 i Torreblanca, Fuengirola. Tlf.: 952 47 55 98
Besøk hjemmesiden www.lasislas.info – her kan du også skrive ut et kart med kjørebeskrivelse.
 
 
 
Las Islas udsigt
Las Islas og Fairuz er ikke bare et idyllisk hotell og en deilig restaurant, det er også det perfekte stedet å feire en privat fødselsdag eller et storslått bryllup. Las Islas er et refugium for dem som har lyst til å komme bort fra hverdagen, i det minste for en stund.
 
 
Mad Las Islas
Hovedrett med kylling og lammekjøtt.                Forrett med forskjellige Mezza.
 
 
 
Av Mugge Fischer, mugge@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.