Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norske ildsjeler: Gunvor Sørhus og Odd Fellow

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Gunvor tar i mot Det Norske Magasinets utsendte i leiligheten i La Cala de Mijas. ”Jeg har bodd tre steder siden jeg flyttet til Costa del Sol – alle sammen i La Cala de Mijas. Jeg liker visst denne byen godt”, ler Gunvor.
 
Hun flyttet til Costa del Sol i 1980 og har hjulpet riktig mange nordmenn med å «komme i gang», som man sier, når man skal starte sin nye spanske tilværelse. Selv flyttet Gunvor, som så mange andre, på grunn av helsen – leddgikt i hennes tilfelle. Det milde været og de høye temperaturene gjør at Gunvor fortsatt kan være aktiv, meget aktiv, fremdeles. Tittelen Overmester i Odd Fellow logen har de siste tre årene tilhørt Gunvor, som gjør sitt for at logen ivaretar sine forpliktelser så godt som de kan. ”Normalt byttes det på tittelen etter to år, men i Odd Fellow i Fuengirola er det ikke så mange medlemmer, så vi roterer litt,” smiler Gunvor, som er vant til å ta et tak fra hun var liten. ”Mine foreldre drev en cafe og pensjonat, og den måtte vi barn jo være med på å drive.”
 
Gunvor er også aktiv i foreningen «sju søstre», som hjelper barn og utsatte i Málagaområdet. Det ble særlig viktig for Gunvor å være aktiv med barn etter at hun mistet sin sønn, som døde av en plutselig hjernehinnebetennelse i 2004. ”Foreningen arrangerer lotterier og konserter i samarbeid med den norske kirke hvor inntektene fra dette uavkortet går til to barnehjem og hjem for psykisk utviklingshemmede i Tanger i Marokko og til ”ADIMI” senter for psykisk utviklingshemmede i Mijas kommune,” forteller hun.

Kunstneriske talenter


Inne i Gunvors leilighet henger det kunst på alle veggene, og noen av maleriene er endog egne verk. To ganger i uken svinger hun nemlig penslene på malekurs i Fuengirola. Det foregår hos Artic Circle, som er Den Norske Forenings malegruppe for proffer og amatører. 
Gunvor er også aktiv i Den Norske Kirke, hvor hun har ansvaret for kunstutstillingen, som byttes ut hver måned. Det er ikke hvem som helst som får lov å stille ut i kirken – utstillingen er booket av forskjellige kunstnere (både skandinaviske og spanske) frem til våren 2021.

Travel høst for Overmesteren


Den 26. april fylte Odd Fellow ordenen 200 år. Det ble feiret med en rekke aktiviteter i de forskjellige land. Ved en stor og festlig seremoni på Honnørbryggen i Oslo fredag 26. april 2019 ble RS 169 døpt til Odd Fellow III. På Costa del Sol er april en måned hvor mange Skandinaver drar tilbake til Norge, Danmark og Sverige for å tilbringe sommeren der. Derfor er 200-års jubileet planlagt å feires i november, når alle er kommet tilbake igjen. Det blir derfor en stor fest når Odd Fellow holder 200-års jubileum 9.november 2019. Brødre og søstre møtes først til Festloge i Logesalen i Los Boliches med påfølgende donasjoner, deretter festmiddag på Valparaiso med mange gjester fra de skandinaviske land. Odd Fellow logene i Spania er underlagt den Danske Jurisdiksjon. ”Vi er få medlemmer i våre to loger her i Spania, og ønsker å knytte til oss flere,” slutter Gunvor.

Åpent hus hos Odd Fellow


I anledning 200-års jubileet vil det mandag 14.oktober kl.20.00 bli invitert til åpent hus. Det vil være rundvisning og orientering om Ordenens formål og virke, og det blir muligheter for å høre mer om hva det betyr å være en Odd Fellow. Det vil bli servert noe å spise og drikke.
 

Om Odd Fellow


Søsterloge nr. 191 Andalucia I.O.O.F.
 
Logen holder til i Los Boliches og holder møter 2. og 4. mandag i hver måned. Møtene begynner kl. 19, men man treffes gjerne litt før til en prat.
 
Logens adresse er:
 Avenida de Los Boliches 108, Edificio Bourgainvilla, 29640 Fuengirola

 

17. mai i full bunad
17. mai-talen ble i år holdt av Gunvor, selvsagt i full bunad. Talen handlet om å bli et fritt land, om demokrati og om fred og feiring av at det i både Spania og Norge er barn og ikke militæret som på denne dagen fyller gatene.

 

Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet