Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spansk kulturuke er hektiske og morsomme dager på Den Norske Skolen, Malaga. Skolen legger mye arbeid og kreativitet i disse dagene, for å sikre elevene grunnleggende kunnskap om vertslandet vårt. Uken både startet og sluttet med klaprende flamencorytmer som fylte skolegården med liv. -Lyden av norske elever som trådte sine første flamencotrinn i ballbingen, med fnis og snert.
Kunnskap framfor produksjon, har vært mottoet i år, selv om det likevel har resultert i endel flotte arbeider. Mellomtrinnene hadde tre grupper de rullerte mellom, Flamencodans, kunst og kultur.
Kunstgruppa har brukt tegneprogrammene på iPaden og laget Picassoinspirerte selvportretter med geometriske figurer. Portrettene ble først samlet inn som strektegninger til produksjon av fargeleggingsbok. Etterpå ble de ferdigstilte, digitale kunstverk i farger. Kulturgruppa tok for seg sport, musikk og spanske kjendiser.

Reisemesse

Ungdomstrinnene satte sammen en liten reiselivsmesse som foreldrene fikk besøke under den Spanske temafesten. De største kulturbyene i Spania; Valencia, Barcelona, Madrid, Pamplona, Bilbao og Cordoba ble reklamert for, på hver sin stand.

Kunstutstilling

Med inspirasjon hentet fra Picasso og spanske kunstneres verker, ble det laget flotte bilder med akrylmaling i 1. Og 2. trinn. Denne elevgruppa har også jobbet med skoleskrift, og skriverammer, fakta om Picasso, de har hørt og sunget spanske sanger, og var selvfølgelig svært delaktige på dansingen. Torsdag ble uka avsluttet med spansk matlaging, albondigas og ost.

Skolebesøk

Ungdomsskolen dro tirsdag på besøk til en spansk ungdomsskole, Eduardo Janeiro, i Los Pacos, Fuengirola. Våre elever hadde med seg presentasjoner om Norge, mat, musikk og tradisjoner hentet fra Norge. De spanske elevene viste presentasjoner om Fuengirola. Det ble arrangert forskjellige bli-kjent-leker, og en slags speeddate der elevene stilte hverandre spørsmål. Elevene koste seg sammen, fikk praktisert litt spansk og ble litt kjent.

Salsa

Flamencoen ble byttet ut med en mix av salsa, hip hop og reggaeton for ungdomstrinnene i år. Et show med gruppedans-duell og pardans – veldig gøy! Vår egen danselærer, Karethe Eide, underviste og var et inspirerende forbilde. Danserne hadde også en flott oppvisning for de voksne.
Spanskfesten torsdag kveld var «El grande final» for dansere, sangere og kunstnere, som fikk vise opp sitt arbeid og ferdigheter. Skolen var også fylt til randen av spanske festkjoler, lokale matkunstnere som disket opp med paella og profesjonelle flamencodansere med sang og klapp.
Drømmer du om et år i Spania med familien, og trenger skoleplass?
Den Norske Skolen, Malaga begynner å få begrenset kapasitet for skoleåret 2019/20. Noen trinn har ledig kapasitet, mens andre er fylt til randen. Meld din interesse til skolekontoret, der restplasser fylles opp etter ventelisteprinsippet.
Av Nina C. Kaasin Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.