Månedsmagasinet på Costa del Sol
Forebygg vårens allergi… NÅ!
På denne tiden av året kan det virke som om pollensesongen er langt unna. Men hvis du hører til dem som opplever at nesen renner, du nyser og øynene hovner opp og blir røde når det første pollenet dukker opp, så er det faktisk nå du skal begynne, hvis du vil forebygge vårens angrep.
Forebyggelse handler om å avbalansere kroppen så den ikke reagerer uhensiktsmessig, og det tar litt tid…
Hvis du utvikler en allergisk reaksjon mot pollen, støv, pels fra dyr eller lignende, er det fordi ditt immunsystem har et annerledes reaksjonsmønster enn hos ikke-allergikere. Denne “feilen” gjør at du danner antistoffer mot stoffer som ellers er uskadelige. Høysnue er arvelig, og knytter seg ofte til andre typer av allergi, astma og barneeksem. Risikoen for å utvikle høysnue er større hvis andre i familien enten har samme allergi eller en annen form for allergi.
Innenfor homøopatien finnes flere muligheter for hjelp ved høysnue. De beste resultatene fås uten tvil ved å forberede og forebygge, så derfor må du allerede nå gå i gang.
Alternativene i den tradisjonelle medisins verden er f.eks. antihistaminer og binyrebarkhormon. Antihistaminer virker ofte sløvende, og binyrebarkhormon har mange bivirkninger. Begge typer medisin har som mål å fjerne symptomene fremfor å avbalansere kroppens egne funksjoner og dermed jobbe med årsaken til problemene.
Homøopati er derfor et riktig spennende alternativ og redskap til å slippe for høysnue-genene uten samtidig å belaste kroppen unødig.
Det homøopatiske middelet Høron fra firmaet Allergica virker på to måter: Det styrker og bygger opp slimhinnene, og det virker samtidig på nyrene og binyrene – som kroppens eget binyrebarkhormon. Start cirka to måneder før forventet høysnueangrep med å ta ti dråper tre ganger daglig i litt vann, og fortsett hele sesongen. Hvis det oppstår behov kan du også ta en akutt dose på 30-50 dråper i et glass vann, som drikkes i små slurker over én til to timer.
 
Ut over de homøopatiske midlene, så er det en riktig god idé å styrke kroppen med ekstra tilførsel av C-vitamin, magnesium og melkesyrebakterier:
C-vitamin virker som et slags anti-histamin, men husk at det er raskt ute av kroppen igjen. Så sørg gjerne for å få det mange ganger daglig, f.eks. et tilskudd med 500 mg tre-fire ganger daglig eller i form av en depot-tablett. Hvis magen begynner å rumle litt, kan du redusere dosen litt. Får du ingen magesymptomer, kan du i stedet med fordel prøve å øke dosen litt gradvis.
Magnesium stabiliserer de mastcellene som utskiller histamin, så de ikke reagerer fullt så raskt og voldsomt. Mange mennesker mangler magnesium og vil ha god effekt av å ta et tilskudd. Magnesium opptas aller best gjennom huden, så smør gjerne med en magnesiumolje før sengetid.
Melkesyrebakterier er en stor del av grunnlaget for et balansert immunforsvar. Især i tykktarmen skal det være mange milliarder forskjellige stammer av nyttige bakterier, for at immunforsvaret skal fungere tilstrekkelig og avbalansert.
Hvis høysnuen allikevel kommer, eller man ikke har forebygget, anvendes nesesprayen Luffeel og øyendråper Oculoheel ved akutt behov.
For alle disse midlene – både de homøopatiske og vitaminer, mineraler og sunne bakterier – gjelder det at kroppen skal ha tid til å oppta det og fylle lagrene og finne tilbake i den balansen som den er bygget for. Det er derfor snart på tide å gå i gang, hvis du vil nyte våren og naturen på nært hold uten rennende nese og nys – og uten bivirkningsfylt medisin.
 
Du finner Vitamina i Centro Idea. Tlf. 952 58 43 13 • Mail: info@vitaminashop.eu
 
Av Vitamina i Centro Idea

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.