Månedsmagasinet på Costa del Sol
Facts:
Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på deg som en helhet og anerkjenner at din livsstil, ditt sinn, din psyke og din kropp henger sammen! Tilsammen har de mer enn 25 års erfaring i behandling av hormonelle ubalanser og kroniske sykdommer. De er grunnleggere av currame-metoden, Health Mentor Utdannelsen og Skap naturlig (hormon)balanse.

 
Les mer om dem på www.currame.com, https://www.facebook.com/currame/ og @curra.me
 
 
Østrogen kalles for det kvinnelige kjønnshormon, simpelthen fordi du som kvinne har de høyeste nivåene av østrogen i kroppen din. Østrogen blir dannet i eggstokkene og har mange funksjoner i kroppen gjennom hele ditt liv. Under puberteten er østrogen viktig for å utvikle bryster, kjønnsorganer, kjønnshår, m.m. I tillegg er østrogen involvert i menstruasjonssyklusen din, og i forbindelse med graviditet og fødsel. Når du kommer i overgangsalderen faller din produksjon av østrogen, og dette kan gi ubehagelige bivirkninger.
 
Symptomer på østrogen dominans – Kjenner du dette igjen?
• √ Vektøkning (særlig på hofter og mage)
• √ Uregelmessig menstruasjon og/eller smertefull menstruasjon
• √ Hyppigere PMS-tegn, som brystsmerter, humørsvingninger, hodepine mv.
• √ Opplever du ofte trøtthet og manglende overskudd?
• √ Føler du deg lettere irritert og kan føle deg deprimert?
• √ Problemer med din nattesøvn?
• √ Opplever du manglende sexlyst?
• √ Hårtap – eller hår på steder du bestemt ikke ønsker?
• √ Du opplever hetetokt (dag og/eller natt)
• √ Dine slimhinner er tørre i skjeden
• √ Stivhet og ømhet i ledd og muskler
 
Østrogen påvirker knoklenes lengdevekst og øker oppbygningen av kalsiumsalt i knoklene. Dessuten øker de tilbakeholdelsen av salt og vann i kroppen, og derfor kan det kanskje også forklare hvorfor du kan oppleve en stigning i kroppsvekt umiddelbart før menstruasjonen din.
 
Hormonforstyrrende stoffer
Det har vært mest fokus på de såkalte miljø- eller xenoøstrogener, som etterligner effekten av det naturlige østrogenet. I naturen og hos forsøksdyr er det påvist at miljøøstrogener bl.a. kan forårsake feminin utvikling (feminisering) av hanner, nedsatt fruktbarhet og misdannelser av kjønnsorganene. En eventuell virkning av hormonforstyrrende stoffer hos mennesker er ikke fullt så grundig undersøkt, men stoffene mistenkes for å kunne medføre lignende effekter her også. Interessen har også økt for stoffer som blokkerer for virkningen av østrogen (antiøstrogener) og mannlige kjønnshormoner (antiandrogener). Det har dessuten blitt påvist miljøstoffer som forstyrrer virkningen av skjoldbruskkjertelens hormoner.
 
Eksempler på ting som kan gi økt østrogen-ubalanse:
• Plastprodukter, som oppbevaring og flasker
• Kosmetikk, makeup og toalettartikler
• Ikke-økologiske matvarer
• Bokser
• P-piller (prevensjon)
• Soyaprodukter
• Og mye mer
 
Balansering av østrogen
Progesteron produceres i eggstokkene, binyrene og (under graviditet) i morkaken. Progesterons rolle er uhyre viktig for kroppen, hormonsystemet og velbefinnende! Progesteron hjelper deg med å bli gravid, støtter deg under graviditet, gir en mykere hud og hjelper mot tørre slimhinner. I tillegg gir den også mer harmoni i ditt mentale liv.
 
Progesteron jobber tett sammen med østrogen, og derfor er deres felles balanse uhyre viktig, hvis du vil balansere ditt hormonsystem!
Har du kommet i overgangsalderen kan progesteron være et av de viktigste elementene for å bekjempe alle plagene som du evt. går i møte!
 
Østrogen og progesteron
Et overskudd av østrogen i forhold til progesteron kan forklare mange symptomer hos kvinner.
 
Hos eldre kvinner som bruker østrogentilskudd alene, kan en mangel av progesteron også resultere i symptomer på østrogen dominans, som omfatter vektøkning på hofter og lår, ømme bryster, muskelknuter, irritabilitet, væskeopphopning, og problemer med skjoldbruskkjertelen. Disse symptomene er også sett hos noen kvinner som nærmer seg overgangsalderen, hvis østrogennivå svinger vilt fra høyt til lavt uten balansering av progesteron.
 
Hvis østrogen dominans ikke korrigeres kan det føre til kreft i livmoren og brystene, og insulinresistens. Ved overgangsalderen faller eggstokkenes østrogen og progesteron produksjon, noe som kan gi nye symptomer: hetetokt, svette om natten, vaginal tørrhet, søvnforstyrrelser, omtåkethet, raskere aldring av huden, og svakere skjelett.
Har du bruk for hjelp?
- Så skriv til oss på info@currame.com, ganske så gratis, og vi vil se hva vi kan gjøre for deg!
 
Kan din mann komme i overgangsalderen?
Ja, for søren!
Menns nivå av testosteron begynner å falle omkring midten av 40-årene. Dette kan være tegn på det som er kjent som andropause – den mannlige overgangsalderen. Selv om det er en naturlig del av aldring, kan fallet i testosteronproduksjonen være mer markant hos noen menn enn hos andre, og gi ubehagelige symptomer som overdreven vektøkning, stress, mangel på mosjon, og mange medikamenter tærer på en manns evne til å produsere testosteron, hvilket resulterer i ubalanse i hormonsystemet og mangel på livsgnist.
 
Hva kan du gjøre fra i dag av?
Jo mer fett du har på sidebeina, jo større østrogen dominans kan du også ha!
Aromatase er et enzym i kroppen din som f.eks. fremmer dannelsen av østrogen og fett i kroppen din. Aromatase-hemmere er i stand til å redusere sirkulerende østrogen hos kvinner og menn ved å hemme den enzymatiske omdannelsen.
 
Det er mange naturlige aromatase-hemmere der ute, blant annet grønnsaker fra korsblomstfamilien som broccoli, kål og fra alliumfamilien, som løk og hvitløk. Kosttilskuddet Quercetin fra epler, kål, løk, resveratrol fra skallet av røde druer og rødvin. Omega-3 EPA og DHA har også vist seg å ha en fantastisk effekt på nettopp dette problemet.
 
Er du nysgjerrig på å få vite mer?
Besøk vår hjemmeside og meld deg på Chloe’s undervisning om østrogenbalanse. Så snart du er påmeldt får du undervisningsfilene tilsendt, som du så kan se/høre når som helst. http://www.currame.com/produkter/oestrogenbalance-webinar/
 
Test ditt hormonsystem!
Det kan virkelig være avgjørende å finne ut hvordan ens hormonsystem har det, for derved å kunne hjelpe seg selv best mulig tilbake i balanse. Derfor er en hormonanalyse som analyserer hele ditt hormonsystem aktuelt. Vil du høre mer om testen, så skriv endelig til oss på info@currame.com
Ønsker du å gjøre det lille ekstra for din kropp, så book Friederich til en helsekonsultasjon, som kan avholdes i Centro Sanum eller hjemme hos deg selv: friederich@currame.com eller på +45 27207723
På gjensyn!
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
———————————————————-
Har du spørsmål er du alltid velkommen til å skrive til dem på: info@currame.com, via www.currame.com eller via Instagram @curra.me
 
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, Forfattere, Utdannelsesledere og Master Health Mentorer www.currame.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.