Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nyttige apps for din reise til Spania i 2018 – del 3

Nyttige apps for din reise til Spania i 2018 – del 3

Nok en gang er Det Norske Magasinet klar med fem nye og nyttige apps for deg og din reise i Spania, som du med fordel også kan benytte deg av dersom du bor i Spania.
 
I februar- og mars-utgaven presenterte redaksjonen 10 nyttige apps, som blant annet bød på tips til opphold, spisesteder og hvordan du best finner veien rundt i Spania. Du kan lese disse artiklene på www.norskemagasinet.com.
 
I del 3 av nyttige apps for din reise til Spania får du blant annet inspirasjon til vær- og oversettelses-apps, og hvordan du best kan holde kontakten med familie og venner uten at det skal koste en krone. De fem nye og nyttige appene kommer her!
 

Whatsapp

En av de mest populære kommunikasjons-appene i Spania er Whatsapp. Det er en gratis app, hvor det er mulig å sende og motta enkle og sikre beskjeder samt å ringe. Det er også mulig å lage gruppechats, sende videoer og bilder samt talemeldinger, og ikke minst videooppringing. Whatsapp fungerer ved at appen bruker din telefons mobildata eller Wi-Fi, og med denne appen kan du kommunisere med familie og venner over hele verden gratis, også selv om dere ikke befinner dere i samme land.
 

Spanish Dictionary

SpanishDict app er en offline og gratis oversettelses-app og er en av de beste spanske oversetterne og ordbøker. Appen er på engelsk-spansk, og ved hjelp av menyen har du et overblikk over dens forskjellige ytelser. Du kan blant annet slå opp et ord og lytte til uttalen, spille spill etter vanskelighetsgrad og motta dagens ord. Videre kan du under ”phrases” se forskjellige og praktiske setninger, som ofte blir brukt på en reise i Spania. SpanishDict er brukervennlig og gir deg lett adgang til det spanske språk, hvor du samtidig kan lære nye, artige ord.
 

Google Translate

Google Translate gjør det mulig for deg å oversette tekst mellom 103 språk online. Det er også mulig å oversette uten forbindelse til internett, ved å laste ned de ønskede språk under innstillinger. Google Translate tilbyr øyeblikkelige oversettelser ved hjelp av kameraet, hvor du enten kan peke kameraet mot den valgte teksten, eller du kan importere eller ta et bilde, for større oversettelseskvalitet. Ut over dette tilbyr Google Translate også en talefunksjon, hvor du kan snakke inn og lytte til ordet som du oversetter.
 

Vær-Apps

Den spanske vær-appen Aemet er en av de mer populære vær-appene i Spania, men denne appen er på spansk. Det er dog flere forskjellige symboler, som gjør det enkelt for brukeren å se om det blir solskinn, overskyet eller regn. En annen populær værapp er Eltiempo.es, som gir en noenlunde pålitelig 14 dagers væroversikt. Dessuten inneholder appen værprognosen for tonnevis av strender og skiområder i Spania. Det finnes til og med en skirapport, som viser hvilke skiområder som er åpen, samt hvilke skiheiser og løyper som er åpen. Eltiempo.es er på engelsk, hvilket er en stor fordel.
 

Parkerings-Apps

Tidligere har vi nevnt Telpark som er en nyttig parkerings-app på din reise til Spania. Vi bet oss dog merke i at Telpark ikke kan brukes i kystbyen Marbella. Derfor presenterer vi en ny og nyttig parkerings-app som heter e-park, og som både kan brukes i Marbella og andre steder i Spania. Det er dog et par ulemper ved appen, som blant annet at den er på spansk og bensinstasjon-funksjonens brukervennlighet halter litt. En fordel ved e-park er at det er unødvendig å finne en parkeringsautomat hvis du vil parkere i Marbella Centrum.
Av Isabella Oliver

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.