Månedsmagasinet på Costa del Sol
“Spis grønnsakene dine”, sa min mormor, og det gjør jeg med glede. Undersøkelser viser at grønt nedsetter blodtrykket og forebygger visse krefttyper. Fra grønnsaker får du naturlig energi i en pulserende hverdag.

Klorofyll – planternes blod

I grønne planter finnes grønnkorn, klorofyll, som ved hjelp av solens stråler og luftens kulldioksid (det er det, vi puster ut) danner energi og oksygen. Denne prosessen heter fotosyntese og er ikke bare den viktigste biokjemiske prosessen på kloden, men også en av de eldste. Større komplekse livsformer i havet oppstod da det første klorofyllmolekylet ble dannet. Fra grønne alger oppstod nye former for liv. Fotosyntesen er energigrunnlaget for nesten alle økosystemer fordi den skaffer energi og byggeelementer. Vi lever i en sann livgivende symbiose med grønne planter og trær. Vi puster ut kulldioksid som planter og trær omdanner til energi og oksygen som er livsviktig for overlevelsen. Ingen planter og trær – ingen klorofyll – ingen oksygen, ingen mennesker.
Klorofyll er nesten maken til hemoglobin i det menneskelige blodet. Hemoglobin fører oksygen rundt til celler og vev og inneholder jern. Klorofyll har samme struktur og her er det magnesium. Klorofyll kalles plantenes blod.
Klorofyll renser kroppen, ved bl.a. å binde tungmetaller. Klorofyll virker som antioksidanter, booster immunforsvaret og hjelper mot dårlig ånde ved å rense mage/tarm. Klorofyll stimulerer groing av sår, beskytter mot kreft og er med på å nøytralisere syreoverskuddet i kroppen. Det er en sann vitamin og mineralbooster som inneholder vitamin K, C, B 12, folinsyre, kalsium, kalium og proteiner.

Slik får du klorofyll

Spis spinat, brokkoli, agurk, grønn pepper, bladselleri, bønner, salat, erter, kål, asparges, – alt det grønne du kan finne. Brennesle, skvallerkål og løvetann er også glimrende klorofyllkilder. De grønne krydderurtene som persille, purreløk, basilikum, samt grønne spirer av bønner, linser, solsikker, erter, lusern, mm., inneholder masser av klorofyll.

Hvetegressjuice er solskinn

Hvetegress er ikke bare en klorofyllbombe, men inneholder en sann fontene av essensielle vitaminer, mineraler, aminosyrer, oljer og enzymer som Vitamin A, E, B5, B12, kalsium, selen, magnesium og jern.
Hvetegress er den unge planten fra hvetefrøet som kan dyrkes både innendørs, f.eks. i vinduskarmen og på en solrik terrasse. Dyrkes best i bakker med litt god jord i bunnen. Når gresset høstes, er det viktig å bruke en slowjuicer til å presse saften ut av gresset. En vanlig juicer kan anvendes, men da må gresset “pakkes inn “ i epler. Hvetegressjuice har en søtlig smak og nytes i små grønne shots – ren solskinnsenergi.

Hvetegressjuice – i forhold til brokkoli

Tolv ganger så mye E-vitamin
Tre ganger så mye A-vitamin
Sju ganger så mye klorofyll
Dessuten er innholdet av B-12-vitamin seksten ganger den daglige anbefalte dosen, det er like mye som der er i skalldyr
Søtten ganger så mye vitamin B-5 som i bananer

Dr. Otto Warburg fikk i 1931 Nobelprisen ved å vise at kreftceller ikke kan overleve i et oksygenrikt miljø. Derfor gjelder det å få i seg nok grønne grønnsaker som er særlig rike på klorofyll. Her kommer hvetegressjuicen på banen – både forebyggende og som et boost bl.a. i behandlingen av gikt, sukkersyke, hudsykdommer, stress og kreft.

Skål i det grønne!

Dr. Pernille Knudtzon, Vitafakta Health Clinic

Av Dr. Pernille Knudtzon, Vitafakta Health Clinic

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.