Månedsmagasinet på Costa del Sol
IMG 2874Adriana Thomas
♫♪…det var sommer det var sol – det var hjerter i brann – blikkstille vann alt på denne jord – Og det var kjærlighet – ja det var kjærlighet ♫ ♪.
Slik sang Postgirobygget og sangen Idyll seg inn i våres hjerter og ble en sommerslager på 90-tallet og langt over millenniumskiftet. Jo, det er lenge siden, men lyrikken og sangen holder stand enda.

Som i sangen, forbinder vi ofte sommer med romantikk og forelskelser. Det er tiden da nye og etablerte parforhold gjerne ønsker å dyrke sitt forhold. Forelskelse er en deilig følelse og ikke minst en god investering på humøret når høstens kaldere dager og den mørke vintertiden er et faktum.

Så hva gjør Ola Nordmann på en sommerdag og man er singel?
Jo, de går på nettdating. Nettdating er i dag blitt utrolig populært. Skal man tro ulike meninger, er det en påstand som at ingen blir sjekket opp lengre utenom om at man selv er full eller møter andre fulle mennesker. Jeg har selv lest meninger og diskusjoner på nettet. Det protesterer selvsagt høylytt til denne påstanden at nordmenn kun sjekker opp den andre når man har drukket. Alle kan vel være enig i at det ikke er så hyggelig å oppleve en full beiler, og enda verre er det vel å våkne opp dagen etter med visshet at man gikk litt over streken kvelden før. Men er det noe i påstanden? Kan det være derfor vi nordmenn oftere enn før velger å date via online nettdatingstjenester? Er det klarere kjøreregler der og er det enklere?

Det finnes uendelig mange tilbydere på nettdating.
Noen tilbydere er mer seriøse enn andre. For noen holder det kun å laste opp et bilde – et pent ansikt og en kropp som man kan skryte av. På andre nettdate-sider skal nok intellektet frem for å få hanket inn interesserte til en chat. Men det er blitt mer og mer vanlig at man svarer på en personlighetstest som er en liste med mange spørsmål for å kartlegge hvem en selv er og hva en liker. Nettdatingsidene kan finne matchende reaksjoner på hva andre har svart på samme spørsmål. Skal vi avansere oss, finnes også de som legger ut mye nyttig informasjon om hva man bør vite om mannen, kvinnen og dating generelt. Det være seg om forventninger, smak og tips for lettere å lykkes i søken om en ny partner.

Heter du Jonas eller Cecilie?*
Ja, er du så heldig og er en av de, så har du bedre sjanser for å lykkes for å få en date. I følge en undersøkelse Elite Singles gjorde i 2015 på sine medlemmer, fant de ut at Jonas og Cecilie var de absolutt mest attraktive navnene, men ønsket du morsomme personer rundt deg, het du Jørgen og Christine. Var du i 2015 ute etter å finne en like smart som deg, var det Henrik og Astrid som hadde best sjanser. Men trender kommer og går og i år er de mest populære navnene kanskje noe annet?
Se her: https://www.elitesingles.no/presse/pressemeldinger/navn

Men hva skal man gjør på første daten?*
Det er mange faktorer som spiller inn for få den første daten til å lykkes. Det holder ikke bare med å ha svart «riktig» på personlige preferanser. Skal man bare drikke kaffe på første date, inviterer man på middag eller går man på kino?
Se her: https://www.elitesingles.no/presse/pressemeldinger/dealbreakere

Kjenner du til nettdate-reglene?
Er man ikke oppmerksom på nettdate-reglene, kan man raskt bli satt ut. Drømmemannen eller kvinnen som sitter foran deg, er ikke lengre den du tenker på som en fremtidig partner og du tenker: – Hva gikk galt nå? Jeg må lete mer!
Følelsen er kanskje ikke så hyggelig uansett om det er du som tenker tanken, eller at det er den andre på den andre siden av bordet som tenker det om deg.

Å kjenne til nettdate-reglene er en «voksenopplæring» som du må ta på alvor når man skal finne en partner online. Da er det godt å ha datingsider som er seriøse og har gjort undersøkelsene på forhånd for deg så du kan lese til deg kunnskap.

Hvor skal da den første daten være?*
På kino, restaurant, hjemme-hos osv. Velger man det første; kino, skal man også vite hva slags film man skal invitere den andre på. Det kan være en dealbreaker å bli inviterte med på feil film. I følge en undersøkelse fra Elite Singles er fortsatt den dag i dag, 90-tallenes store romantiske komedier de store vinnerne. Husker du disse? Pretty Woman, Fire bryllup og en gravferd, Love actually, Bridget Jones’ dagbok og Notting Hill. Skal man tro undersøkelsene, har du 33% bedre sjanse å lykkes med disse filmvalgene på en date. Men du kan feile totalt om den personen du har invitert med ikke liker å gå på film på date og i tillegg ikke liker ditt filmvalg.
Se her: https://www.elitesingles.no/presse/pressemeldinger/romantiske-komedier

Mat, hva slags mat skal man spise og hvor?
Kanskje man ikke skal spise i det hele tatt, og kanskje et restaurantbesøk blir helt feil? I følge en undersøkelse, liker nordmenn helst å møtes til et uformelt møte hvor en kaffe, øl eller vin er veldig akseptabelt. Men å bli full er en absolutt dealbreaker med store bokstaver. Å invitere til en familiemiddag eller å flotte seg på en restaurant er kanskje å ta vel hardt i og er for de fleste heller ikke så attraktivt?

Hvis du ikke har sett datingeksperten Julien S. Bourrelle som var gjest hos Anne Lindmo på NRK i 2015, så anbefales det å se dette klippet fra NRK (https://www.nrk.no/video/PS*206041), hvor han forteller om nordmennenes datingvaner som er helt unikt i forhold til andre land. Norge har et annerledes dating mønster/ regler fra andre europeiske land og Canada. En middagsdate i andre land er helt normalt som første møte, men er helt feil i Norge. Dette viser at kulturelle koder også er viktig å få med seg enn bare å lære seg nettdatingskoder. Er du en innflytter, kan det være smart å bli kulturelt tilpasset først før du bestemmer deg hva du skal gjøre på første date.

Det er mye å ta hensyn til, men skal man lykkes tror jeg personlig, at vanlig sunn folkeskikk, et blidt ansikt og et lyttende øre (ikke vær så opptatt av å snakke selv), gir gode sjanser for å lykkes med å få en date nummer to. Har du i tillegg lyttet til gode råd som etablerte nettdatingstjenester har funnet ut for deg og gjort personlighetstester som kan gi deg en indikasjon på at dere tenker i samme baner, kan nok oddsene for en vellykket date som blir til flere, være gode.

Det rekker nok ikke helt å ha riktig navn for å lykkes med både første og andre date. Og er det slik at man finner ut av at den andre ikke var så oppmerksom eller at du ikke klarer å være like oppmerksom på date nummer to, som på den første, ja – så er du uansett en erfaring rikere. Jeg antar at bare det å treffe nye mennesker og trene seg i å være åpen mot nye erfaringer, gir nok læring til å lykkes bedre mot neste forsøk.
Lykke til og håper du opplever noen sommerfugler i magen i sommer så du har noe leve på når høsten kommer. En sommerflørt skader ingen : )

____

Kilde* Elite Singles https://www.elitesingles.no/presse/pressemeldinger/navn

Av Foto og tekst av Helene Miller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.