Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

IMG 6839

Sommeren er her, og det betyr for mange masser av grillet fisk på de mange ’chiringuitos’ ved strendene, mens det for andre kanskje er frikadeller og kald potetsalat som gjelder. Så hvorfor ikke mikse de to og lage tunfiskfrikadeller? Faktisk skal det ikke mye til, og det er både enkelt og morsomt i en travel hverdag.

Jeg har spist tunfiskfrikadeller siden jeg var barn. Min far laget dem når det hele skulle være noe litt sterkt. Jeg spiser dem ikke ofte, men en gang imellom når jeg særlig ønsker litt lett tilbehør til salaten. De kan både nytes varme og kalde, men det anbefales å spise dem kalde til en lett salat.

Ingredienser:
6 bokser tunfisk i olje
1-1 ½ dl havregryn
1 dl cottage cheese
1 bunt vårløk
2 egg
1 ss. sesamfrø
Salt og pepper

Det må brukes ca. seks av de små boksene med tunfisk (tre hvis det er de store) i olje/vann etter smak og behag. Likevel er frikadellene enklere å forme med tunfisk i olje fordi det binder best. Legg tunfisken i en skål og bland inn cottage cheese (du kan også bruke cremefraiche eller lignende). Tilsett havregrynene. Kutt vårløkene i fine stykker og tilsett dem i blandingen sammen med to egg. Tilsett deretter sesamfrø og avslutt med å krydre farsen med litt salt og pepper etter behov (og andre krydderier etter smak og behag). Ønsker man noe annet, er det fritt fram. Men pass likevel på ikke å bland inn for mange ingredienser fordi tunfiskfrikadellene lett kan dele seg i pannen. Gjør det enkelt og greit.

Forvarm pannen på høy varme og stek dine tunfiskfrikadeller i en god olivenolje – her anbefales en fra matvarebutikken La Mallorquina i Málaga sentrum som har et godt utvalg av Sabor a Málaga-olivenoljer. Ønsker man frikadellene ekstra fete i smaken, kan man steke dem i olje og smør. Personlig ser jeg tunfiskfrikadellene som et sunt alternativ servert til sommersalaten, og jeg bruker derfor bare olivenolje. Stek dem til de er sprøe og lysebrune på begge sider.

Nyt dine frikadeller som snacks, forsyn deg med en på vei ut døren eller som måltid til en god salat. Smaken i seg selv er deilig, men man kan også supplere med en hummus til som dipp. Det pleier jeg.

Riktig god fornøyelse!

Av Nanna Lunnemann, fotos: Marie Louise Senten Rahbek

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet