Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gift i drikkevannsflasker, og i innpakningen av matvarer…

Gift i drikkevannsflasker, og i innpakningen av matvarer...

 

Det er barnebarna, barna og din helse vi snakker om.

Enkelte typer plast avgir giftstoffer til vannet og til matvarer. Her kommer en oversikt over forskjellige plasttypenes bruksområder, – og hvor de ikke må brukes. Alle plastprodukter skal være merket med hvilken plasttype som er brukt, og på for eksempel plastflasker sees vanligvis denne merkingen i bunnen av flaskene. Merkingen kan være bokstaver eller et tall, og her følger en liten oversikt over disse:

PET eller PETE (1): Er en relativt myk plast og vanligst i bruk i forbrukerprodukter som drikkevannsflasker, leskedrikker og noe til emballasje.

Egner seg kun for engangsbruk og må ikke brukes om igjen. Ved flergangsbruk kan det lekke ut kjemikalier og tungmetaller som kan påvirke hormonbalansen. Må ikke rengjøres for videre bruk.

HDP eller HDPE (2): Dette er en stiv plast som ofte brukes i melkemugger, flytende såpe, leketøy og lignende. Denne typen plast avgir minimalt av kjemikalier. Ekspertene anbefaler denne plasttypen i drikkevannsflasker, og dette er også den sikreste plasttypen for å unngå gift i drikkevannet.

PVC eller 3V (3): En myk plasttype som ofte brukes til innpakking av matvarer, biteringer, smokker og til leketøy for barn. Ekspertene anbefaler å finne et alternativ. Denne plasten avgir to forskjellige giftige kjemikalier og kan påvirke hormonbalansen hos mennesker og dyr.

LDPE (4): Denne plasttypen må ikke brukes til produksjon av drikkevannsflasker. Kjøp ikke matvarer som er pakket i denne plasttypen. Du risikerer å spise matvarer infisert med farlige kjemikalier.

PP (5): Brukes ofte i beger til yoghurt, syltetøy og lignende produkter. En relativt sikker plasttype for matvarer. Polypropylen er varmebestandig, og holder formen ved oppvarming.

PS (6): Brukes ofte i produksjon av drikkebeger, eggekartonger, take-away-matbeholdere, etc.

Ved oppvarming frigis enkelte kreftfremkallende partikler. Er fullstendig uegnet for lengre tids lagring av mat- og drikkeemballasje.

Konklusjonen etter å ha studert informasjonen ovenfor er ikke vanskelig og må være at vi bør finne bedre alternativ og slutte med drikkevann i plastflasker. Og et godt og sikkert alternativ finnes allerede på markedet, nemlig et keramisk drikkevannsfilter med innvendig kullfilter som monteres med egen kran på kjøkkenbenken og som alltid gir trygt drikkevann. Med et keramisk drikkevannsfilter har du alltid rent vann hjemme og slipper å bære tunge vannflasker fra matbutikken, dessuten er det en betydelig billigere løsning enn flaskevann.

Dette filteret tar liten plass og må bare skiftes hvert 2 – 3 år.

Ta kontakt med Pure Water Tech S.L. Ring Eirik på 675622312, eller eirikjp@gmail.com, så får du et tilbud.

(Kilde: healthyholisticliving)

Av Pure Water Tech S.L.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.