Månedsmagasinet på Costa del Sol
BodyTalk – om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen Del 2

BodyTalk - om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen Del 2

BodyTalk-teknikken kalt hjernebarkbalansen er særdeles viktig fordi den påvirker hele KroppSinnÅnd-komplekset ved å gjenskape nervecelleaktiviteten. Det er også grunnen til de store forbedringene ved både fysiske og mentale sykdommer. Det skjer fordi hjernebarkbalansen får alle deler av hjernen til å kommunisere igjen. Teknikken hjelper også hjernen med å frigjøre overbevisninger og fastlåste tankemønstre som er lagret i hjernen og som fungerer som filter for vår bevissthet – og som derfor har stor betydning for både våre mentale og fysiske helse. I tillegg til å balansere det livsviktige Amygdala-kompleks (beskrevet i Det Norske Magasinet juni), skaper teknikken en bro mellom høyre og venstre hjernehalvdel – også kalt den feminine og den maskuline hjernen eller den kreative og den mekaniske siden.
 
De fleste mennesker mener at det er kamp mellom kjønnene. En negativt ladet kamp om makt. En misforståelse, føler jeg meg fristet til å sige, fordi forskjellen på kjønnene jo nettopp gir en fantastisk dynamikk… Men det er en helt annen historie og, selvfølgelig, min subjektive holdning. Uansett foregår kjønnskampen inne i hjernen mellom to verdisystemer, to forskjellige måter å oppfatte og handle på: Venstre hjernehalvdels logiske tilgang mot den høyre hjernehalvdelens intuitive tenkning. Å kjøre bil er for eksempel en «venstrehjernet» handling. Vi er i stand til å kjøre bilen fra punkt A til B uren aktivt å tenke på å tråkke på gasspedalen, bremsen eller kløtsjen, skifte gir, dreie rattet, etc. Faktisk kan vi tenke på noe helt annet, og likevel kjøre upåklagelig.
I venstre hjernehalvdel sitter altså innlært kunnskap, logikk, intellekt, sekvens, etc., mens den høyre hjernehalvdelen er senter for intuisjonen, kreativiteten og følelsene. Man kan altså med stor fordel skape en hjernebarkbalanse med fokus på enten å være først og fremst «høyre-» eller «venstrehjernet» i en gitt situasjon.
For en ilter person som jeg har hjernebarkbalansen markant endret min tilgang til problemløsning. Tidligere handlet jeg ofte i affekt og resultatene ble deretter. Nå kan jeg dempe litt på min «høyrehjernethet» og «tenne» den mer logiske og konsekvensberegnende venstre hjernehalvdelen mens jeg arbeider med en spesifikk sak. Resultatene er fabelaktige.
Hos et sunt menneske er det en velfungerende kommunikasjon og en fin balanse mellom disse to ekstremt viktige systemene, så begge måter å resonere på kan utnyttes optimalt.
 
En stor del av kommunikasjonen i hjernen og mellom hjernen og resten av kroppen foregår imidlertid på et mye høyere nivå gjennom energisystemer som meridianer, en strøm av elektroner, protoner og elektromagnetiske frekvenser som har enorm betydning for kroppens evne til å helbrede seg selv, samt forebygge fysiske og mentale sykdommer, akkurat slik kroppen er designet til å gjøre, men som den har «glemt» pga. av vår moderne livsstil.
 
Hjertet genererer et langt større elektromagnetisk felt enn hjernen, og det ser ut til at hjertet er langt «klokere» enn hjernen og at hjertet har kontakt med den svært tilgjengelige underbevisstheten som gjemmer på årsakene til bl.a. sykdommer i langt høyere grad enn hjernen. Og derfor er hjerne-hjertesamarbeidet helt essensielt.
Som nevnt i forrige artikkel, lærer jeg alle mine BodyTalk-klienter å gjøre hjernebarkbalanse, og hos noen er effekten kraftfull og øyeblikkelig, mens andre opplever virkninger over tid. De fleste føler seg klarere i hodet etter å ha foretatt hjernebarkbalanse, bedre jordet og har på en måte mer plass i hodet. For noen fungerer teknikken som en vitaminpille om morgenen som gir dem en god start på dagen, mens andre bruker den for å falle til ro og sikre seg en god natts søvn. Jeg har hatt klienter som over tid har endret uhensiktsmessig atferd i spesifikke situasjoner, så det nå har blitt fred i familien, i vennekretsen eller på jobben. Mange opplever at smertene blir mindre og helt forsvinner ut av deres liv, og de trapper ned på sovemedisin, lykkepiller og smertestillende preparater. Hjernebarkbalansen er også effektiv ved akutte skader som for eksempel brannsår, forstuinger, astmaanfall, og lignende fordi sjokket over uhellet omgående blir mindre og helbredelsen setter i gang.
 
Neste måned bringer hjernebarkbalansen oss til sjokkbehandling i forbindelse med ulykker, men i like stor grad behandlingen av mennesker som lever i en konstant, om enn i en mild sjokktilstand. Det gjør flere enn du tror!
 
Vil du bestille tid til en sesjon eller ha mer informasjon om BodyTalk, er du velkommen til å ringe meg på tlf.: +34 607 62 91 06 – eller les mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com. Her kan du velge mellom BodyTalk-artikler om alt fra hormonelle ubalanser, depresjoner, utbrenthet og stress til spiseforstyrrelser, migrene, fibromyalgi, kreft, diabetes, angst og immunforsvar.
Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.