Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
helse-hoereapparat
 
Å kunne høre og oppfatte er utrolig viktig. Takket være hørelsen kan vi kommunisere, motta informasjon, delta i sosialt samvær og lytte til lyduniverset rundt oss. For de fleste er livskvalitet forbundet med samhørighet med andre mennesker.

Har du et hørselsproblem, kan det være vanskelig å følge med i samtaler, og du kan komme til å føle deg utenfor når der hyggesnakkes eller flere kommuniserer på én gang. Å ha et hørselsproblem siter ikke bare i ørene, men kan berøre mennesket som helhet.
 
Hvordan hører vi?
Det menneskelige øret er et komplisert organ som omsetter lydene til signaler som i hjernen blir til det vi kaller å høre.
Det ytre øret oppfanger lydbølgene, øregangen samler signalene og deretter settes trommehinnen i svingning.
Disse svingningene sendes via mellomørets tre små knokler videre til det indre øret der de til sist omdannes til elektriske impulser som sendes til hørselssenteret i hjernen.
Er bare én av disse funksjonene nedsatt eller gått i stykker, kan det påvirke vår evne til å høre.
 
Hvem rammes av hørselstap?
Ofte går vi ut fra at det bare er hos eldre mennesker at hørelsen svikter. Det er ikke riktig. Hørselstap rammer alle aldersgrupper og har mange årsaker: mellomørebetennelse, støyskade, diabetes, visse legemidler, ja til og med en influensa kan skade hørelsen. Når hørselstapet kommer snikende, kan det ta tid før man blir klar over at det ikke er alle andre som har begynt å mumle, men ens egen hørelse som har begynt å svikte.
Tross det store antallet mennesker med hørselsproblemer er det fortsatt mange som skjuler problemet.
Når man har problemer med å kunne høre og følge med på samtaler, kan man ha en tendens til å skylde på omgivelsene: man mener at folk snakker for lavt eller at omgivelsene støyer for mye til at man kan føre en samtale.
Åpenhet og aksept er løsningen. Med forståelse og de riktige hjelpemidler kan det som  i  første omgang synes vanskelig å leve med, forandres til gode livsbetingelser med høy livskvalitet.
Optica Laza tilbyr en hørselstest utført av profesjonelle audiologer i et av våre tre hørselssentra: Calahonda, La Cala de Mijas og i Fuengirola. Etter testen  gjennomgår vi resultatet med deg og gir veiledning og informasjon rundt høreapparater eller andre hjelpemidler som kan lette din hverdag. Sammen med deg kan vi finne fram til den løsningen som passer best til din livsstil og grad av hørselsnedsettelse.
Optica Laza samarbeider med danske  Widex som er ledende innenfor avanserte høreapparater. Dessuten har vi et bredt utvalg av hjelpemidler for folk med hørselstap. Dette kan gjøre hverdagen enklere, både med og uten høreapparat.
Høreapparater skal ikke bare være en hjelp til å høre bedre, de skal også være behagelige og enkle å bruke. Widex har derfor lagt stor vekt på teknologi og design, og i dag er høreapparater så små og diskrete at de stort sett er usynlige.
Widex høreapparater kan hjelpe deg til å få dagligdags lyder tilbake i ditt lydunivers: fottrinn, fuglesang, dørklokken. Og framfor alt: Samtaler, fjernsyn og radio blir plutselig hørbart.
Widex gir dessuten tre års garanti, tre års gratis forbruk av batterier og en forsikring mot tap og tyveri.
 
Ring og bestill tid for en hørselstest på et av våre tre hørselssentra: Calahonda, Fuengirola eller La Cala de Mijas på vår kundetelefon: 0034 952 93 51 72
Med tillatelse fra Widex  http://www.widex.dk og hørelse.info www.hoerelse.info

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet