Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gin & tonic: En sommerfrisk lady’s drink

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
gintonic
Mange kjenner nok den typiske gin & tonic pyntet med en skive sitron. Men gin er mer enn det. Det er en stor og smakfull verden, og i gin-baren Chloe Lounge Bar i Málaga har de over 35 forskjellige utgaver. For øyeblikket er det gin’en Puerto de India som er sommerhit´en, men eierne af Chloe Lounge Bar, Tamara Gudushauri og Alberto Garcia Murial, anbefaler at man går egne veier til man finner sin egen favoritt.

  
Gin er en klar sprit krydret med enebær som jo er det som gir de granlignende undertonene. På 1600-tallet ble gin brukt som urtemedisin mot blant annet mage- og nyreproblemer. I dag brukes gin bare til ren nytelse, og den framstilles som regel på enten hvete eller rug, og det kan i noen tilfeller inngå tørket appelsin- eller sitronskall. Gin har sin opprinnelse i Nederland tidlig i det 17. århundret, men ble så populær i England at den etterhvert fikk sin storhetstid der. Drinken ble ofte foretrukket av engelske kvinner, og derfor har den fått tilnavnet: Madame Gin and Mother’s Ruin.         
Gin blir ofte utviklet med blikk for tilbehøret, og kan være framstilt med naturlige smaksaromaer (kalt botanicals) som for eksempel rosa pepperkorn, skogsbær eller vindruer, eller i en ”dry” utgave som kanskje tilsettes litt appelsinskall eller mynte for å lette smaken.
Chloe Lounge Bar ligger i en liten sidegate til Plaza del Siglo. Eierne ønsket å skape et sted for skikkelige gin-elskere, og de åpnet dørene i 2013. Chloe Lounge Bar anbefaler følgende fire G&T:
 
gin-ophir  Opihr: En krydret London dry-gin med undertoner av rosa pepper fra Indonesia, svart pepper fra India og koriander fra Marokko. Den serveres med røde pepperkorn og skallet av en appelsin og fylles med boblene fra en premium tonic av merket Fever-tree. Den lette smaken fra krydderiene sender tankene tilbake til de gamle engelske koloniene og forener på en fin og lett måte fortid med nåtid. Pris: 6 euro. (Det Norske Magasinets favoritt). 
gin-nordes Nordés: Spansk gin fra Galicia med søte fruktundertoner fra vindruer, som er denne gins botanical. Sødmen inngår i fin harmoni med den skarpe smaken fra de bitre enebærene. Den serveres med druer delt på midten og som er lette i smaken og er en sikker hit for dem som ikke vil ha den tunge, tørre ginsmaken. Også her brukes Fever-tree tonic. En gin & tonic, perfekt for damene. Pris: 7,5 euro. 
gin-47 Pink 47: En tørr premium London dry-gin – her tilsatt naturlig tonic med smak av rosa pepper fra Schwepps og friske rosenblader. Den har en lett og avbalansert aroma, og er det perfekte valg for dem som verken liker det søtt eller den kraftfulle ginsmaken. De røde rosebladene pynter fint i det isfylte glasset og gir en eksklusiv drikkeopplevelse. Et godt valg for en festlig aften. Pris: 7 euro. 
 gin-berkely
Berkeley: En klar blågrønn flaske som inneholder en gin som skal drikkes som whisky eller rom. Denne engelske ginen nytes nemlig avkjølt med rikelig med is og ofte tilsatt mynte eller basilikum. Den har en kraftig smak som varmer i halsen, og de friske krydderurtene gir en unik smaksopplevelse som passer godt som en forfriskning etter middagen. Den er perfekt til sene sommerkvelder. En god gin for enhver gentleman.

 

Av Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet