Månedsmagasinet på Costa del Sol
Asador El Rancho de Salva er mye mer enn et eldorado for de som elsker kjøtt

Asador El Rancho de Salva er mye mer enn et eldorado for de som elsker kjøtt

rancho-de-salva
 
For litt over ett år siden åpnet Asador El Rancho de Salva i sentrum av Fuengirola, ikke langt fra strandpromenaden. Innehaveren Salvador Lucena Girón, bedre kjent som Salva, hadde fra første dag store forventninger til restauranten og framtiden. Med stor kunnskap om skandinavenes forkjærlighet for mørt, saftig kjøtt, hersket det hos Salva ingen tvil om at restauranten raskt ville bli et av byens populære spisesteder. Og han hadde rett. Drøyt ett år senere vi siste snakket med Salva, kan han fortelle at flesteparten av restaurantens gjester er dansker, svensker og nordmenn. Mange av gjestene er bosatt i Sør-Spania det meste av året, og Asador El Rancho de Salva er blitt ett av deres stamsteder. Og ikke bare til middag, men også i stor grad til store fødselsdager, julelunsjer eller andre sammenkomster.
 
Oppskriften på suksess ligger i detaljene
”Alle kan drive en restaurant, kunsten er å kunne leve seg inn i gjestenes verden. Hvorfor er de her på min restaurant, og hva kan jeg gjøre for at deres spiseopplevelse blir perfekt? Og hvordan klarer jeg å få gjestene til å komme igjen og anbefaler oss til andre? Det er ikke en enkel oppgave, men når man brenner for sitt fag, er det en fornøyelse når tingene lykkes”, smiler Salva som begynte å beskjeftige seg med restaurantbransjen og særlig kjøtt da han var bare 15 år gammel.
Asador El Rancho de Salva er uten tvil populær på grunn av sitt lekre kjøtt som alltid serveres med et lite, men ferskt utvalg av grønnsaker og poteter. ”Vi serverer aldri retter som har vært frosset ned. Utvalget av kjøtt er lite, men nøye utvalgt, og det plasseres i restaurantens kjølerom når vi mottar det. Når kjøttet leveres, er det nemlig nyslaktet og hardt, men ved å oppbevare det i kjølerommet, modnes kjøttet og man er garantert en mør og saftig biff,” fortsetter Salva.
Heller ikke grønnsaker eller reker har vært nedfrosset før servering. Det er heller ikke blitt anrettet om morgenen slik at det står klart til kvelden når gjestene kommer. Nei, alt tilberedes når gjesten ber om det. Det gjelder også kjøttet som først skjæres ut når bestillingen er mottatt. Og grønnsakene kommer alle fra Guadalhorce-dalen, fortrinnsvis fra Coín der kvaliteten alltid er god. En av restaurantens mest populære forretter er da også tomatsalat med mozzarella og oregano, og det må nevnes at det er snakk om ”kjempe” tomater med en fantastisk smak.  
 
Samme meny, samme gode kjøttopplevelse
Salva forteller at menyen er den samme som da restauranten åpnet. ”Våre gjester er svært tilfreds med vårt tilbud, og derfor har vi ikke sett det som en nødvendighet å gjøre om på menyen. Vi har stor suksess med vårt kjøtt som alltid kommer fra Galicia, og våre gjester bestiller i de fleste tilfeller en entrecote som fås i en ”gigante”-versjon på 500 gram eller i en mindre, mer menneskelige størrelse. En annen populær rett på menyen er lam ”cordero lechal”, fordi det har en mer bløt smak en det lammet man kjenner fra Skandinavia, samt helstekt pattegris ”cochinillo”, som også har vunnet mange skandinavers hjerter.
Man pleier å si at det er et tegn på suksess når men etter ett år kan fortsette slik som man startet. Likevel betyr ikke det at Salva er motstander av forandringer. ”Vi elsker å få råd fra gjestene om hvordan vi kan gjøre tingene annerledes. Dessuten har vi også laget buffet til store selskaper med laks og andre skandinaviske delikatesser. Men vi holder oss til det vi er best på, avslutter Salva som likevel ikke avviser nye tiltak i framtiden.
Vinmenyen er imidlertid blitt utvidet og har nå mange gode viner til pene priser, så det er litt for enhver smak.
Og så er avdelingen for private selskaper åpnet opp, slik at det nå er en integrert del av restauranten, likevel uten å miste sin private touch.
 
Positiv respons fra kundene
Der hersker ingen tvil om at Asador El rancho de Salva rangerer som en av Fuengirolas beste kjøttrestauranter. Går man inn på TripAdvisor, ligger restauranten nummer som nummer én når det har med kjøtt å gjøre, og hele 95 prosent av gjestenes kommentarer er positive, noe som etter Salvas mening er et tegn på at hans strategi og måte å drive restauranten på er den riktige, og at han derfor vil fortsette i samme dur framover.
 
For bordbestilling ring +34 951 39 66 71.
Restauranten ligger i Calle Juan Sebastián Elcano 3 i Fuengirola. Se også www.elranchodesalva.com eller besøk restauranten på Facebook.
 
      
   
Av Louise Kathrine Pedersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.