Månedsmagasinet på Costa del Sol
Da Fuengirola inntok én av verdens største reiselivsutstillinger

Da Fuengirola inntok én av verdens største reiselivsutstillinger

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
fuengirola
 
Et 50.000 kvadratmeter stort område, 165 land og regioner og rundt 10.000 reiseoperatører representert. Legg til 200.000 besøkende i løpet av fem hektiske dager! Det er de harde fakta om verdens neste største reiselivsmesse, Fitur 2015, i Madrid. Hit kom også en 35 mennesker stor delegasjon fra Fuengirola kommune: Målet? Å skape blest om én av Solkystens største folkefester; Internasjonale dager i Fuengirola i april!
 

En brasiliansk sambadanserinne, en peruaner utkledd som djevelen, en colombianer med en livsfarlig machete-kniv, en hula-hula danserinne fra Hawaii, en tyrkisk magedanserinne, en tysker i lederhosen, tyrolerhatt og knestrømper, en flamencodanserinne fra Andalucía og en mann fra Norge i lånt Modum-bunad. Blant annet. For dette var bare noen av de 35 deltakerne som hadde møtt grytidlig opp på Feria-plassen i Fuengirola denne torsdagen helt i slutten av januar.

 
Fuengirola satser sterkt
Én etter én ble deltakerne ropt opp, utstyrt med en bærepose med vann, yoghurt og en bocadillo før de forsvant inn i den ventende bussen som tok den første etappen, turen inn til Málaga jernbanestasjon der AVE-toget til Madrid ventet.
Ved ankomsten til Atocha-stasjonen i Madrid to og en halv time senere ventet nok en 20 minutters busstur ut til det enorme messeområdet der Fitur –  Feria Internacional de Turismo i år ble arrangert for 33 gang.
Bakgrunnen for turen er at Fuengirola kommune ønsker å satse mye sterkere på sin egen feria, Internasjonale dager eller Feria Internacional de los Pueblos som den formelt heter på spansk. Kommunen ser et stort potensiale for flere turister og besøkende gjennom den årlige feria´en i byen og har i år sikret seg støtte fra den spanske regjeringen, Spanias nasjonale turistbyrå, Turespaña, og hotellnæringen i Fuengirola. Dette kunne byråden for turisme i kommunen, Ignacio Souviron, fortelle da han presenterte Internasjonale dager for et nasjonalt og internasjonalt publikum på Costa del Sol-/Málaga-provinsens paviljong på det store festivalområdet.
 
Verden rundt på fem dager
Turistbyråden kunne vise til at folk fra hele 127 nasjoner i dag bor i Fuengirola og la til at Fuengirola er et flerkulturelt fellesskap der folk lever i fred og fordragelighet, side om side.
– I fjor besøkte 1,25 millioner mennesker Internasjonale dager, halvparten av dem var utlendinger, sa Souviron.
I tillegg til presentasjonen av hvilke land som i år skal delta på Internasjonale dager, brukte den 35 personer store delegasjonen fra Fuengirola også tiden på å dele ut løpesedler som reklamerte for den kommende festen.
Den 21. utgavene av Feria Internacional de los Pueblos i Fuengirola starter onsdag 29. april og går fram til og med søndag 3. mai. Norge, Sverige og Finland vil i år delta fra Norden sammen med 30 andre nasjoner og spanske regioner og vise fram nasjonal kultur, mat, drikke, kunsthåndverk og musikk i sine respektive caseta´er på byens Feria-plass.
Her er det så mange som vil være med på en selfie at det viktigste objektet, den frodige damen i bakgrunnen, nesten forsvinner!
Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet