Månedsmagasinet på Costa del Sol
BodyTalk – en behandlingsform basert på helhet, bevissthet og kvante

BodyTalk - en behandlingsform basert på helhet, bevissthet og kvante

shutterstock 124317133
 
Akkurat så enkel som BodyTalk er, akkurat så kraftfull er den – og vanskelig å forklare. Den kan nemlig ikke helt sammenlignes med andre behandlingsformer.
Da BodyTalker’en tappet meg på hodet under min aller første sesjon, måtte jeg undertrykke et smil. Helt ærlig, tenkte jeg. Allerede etter et par dager måtte jeg imidlertid tørke bort smilet, for flere «fastgrodde» lidelser som jeg nesten hadde vent meg til å leve med, var helt borte, og en transformasjon var satt i gang dypt inne i meg.
 
WholeHealthcare er et uttrykk for det vi BodyTalk’ere gjør. Et nytt uttrykk presentert av vår bransjeforening, International BodyTalk Association, på verdenskonferansen på Malta. Vi er drøy 2.000 behandlere fordelt på over 50 land, og sammen arbeider vi løpende med å utvikle ikke bare vår teknikker, men også måten å formidle budskapet på. BodyTalk handler om å forstå kroppens psykologi og den innflytelsen den har på helsen vår. I stedet for å fokusere på symptomer, finner BodyTalk de underliggende årsakene ved å ta de psykiske, emosjonelle og miljømessige faktorer i betraktning. BodyTalk er helhetsbasert i den forstand at hele personen adresseres, hele klientens liv tas med når helsen skal styrkes og sykdommer helbredes.
Når først man begynner å forstå den enorme mengde av dynamiske systemer som arbeider i vårt Kropp/Sinn/Ånd-kompleks, gir det mening at en optimering av kommunikasjonen mellom alle disse systemer kan forandre og forbedre helsen vår. Ved å adressere hele mennesket og ikke bare sykdommen eller symptomene, avdekker BodyTalk det som foregår bak de fysiske symptomene og på den måten finner vi fram til roten til problemene.
 
Alt henger sammen i vårt Kropp/Sinn/Ånd-kompleks. Litt sånn som en vanlig datamaskin; uten skjermen kan du ikke se hva som foregår, og uten tastaturet kan du ikke gjøre noe. Alt henger sammen og fungerer ikke optimalt uten fullstendig kommunikasjon internt i systemene og mellom systemene. Datamaskinen er også et bilde på hvordan hjernen og hjertet vårt fungerer. Hjernen som datamaskinens prosessor, behandler data, og hjertet, som harddisken, gjemmer informasjon. Det er derfor tapping på hodet og brystben er så viktig i en BodyTalk-session der det fokuseres på kommunikasjonsblokkering og der dette bringes fram i vår bevissthet, samt at endringene lagres i kroppen.
 
To Kropp/Sinn/Ånd-komplekser er ikke like, og derfor får hver enkelt klient den sesjonen som han/hun trenger på det spesielle tidspunkt. Resultatene kan skje omgående eller over tid, og forandringene utfolder seg ikke alltid slik vi regner med. At tingene ikke alltid er slik de ser ut til, er nemlig en typisk opplevelse under en BodyTalk-sesjon.
Kropp/Sinn/Ånd-kompleksets intelligens er langt større enn vår evne til å oppfatte bevisst. Å være åpen overfor det faktum at vi ikke behøver å vite eller forstå hvordan ubalansene korrigerer seg selv, er en av de viktigste nøklene for å arbeide med BodyTalk.
Kropp/Sinn/Ånd-komplekset vil bringe det fram i vår bevissthet som er nødvendig når det er nødvendig for å få skiftet til å skje. BodyTalk arbeider med det individuelle mennesket. Tre klienter kan oppsøke meg med det samme fysiske symptomet av tre vidt forskjellige årsaker – og hver enkelt sesjon vil være helt unik.
Jeg opplever ofte at det hos nye klienter er generelle balanseringer som først kommer opp i sesjonen; pust, hjerne/hjerte-samarbeidet, kroppens energisystemer, etc. Vi lever i en travel verden, og vi forventer raske resultater, men noen ganger er det nødvendig med en mer langsom prosess slik at hele Kropp/Sinn/Ånd-komplekset kan følge med.
 
Lytt til og forstå kroppen din
I den vestlige verden er vi vant til å fortelle kroppen hva den skal. Evnen til å lytte til Kropp/Sinn/Ånd-komplekset er noe vi må lære på nytt. Eller kanskje vi heller skal «avlære» alt det vi trodde vi visste… for å kunne si: «Kroppen min vet hva den har bruk for. Jeg er nødt til å lytte til den», i stedet for å si: «Jeg vet hva som er best for kroppen min. Den skal lytte til meg».
Her må man være åpen overfor at det ens ego tror at kroppen trenger, ofte er et uttrykk for en dypere ubalanse. Det kan for eksempel være aspekter ved vår fysiske kropp som har mistet forbindelsen til hverandre og som har holdt opp å fungere etter hensikten pga. fastlåste tankemønstre og overbevisninger i sinnet.
 
Det er ikke noe vi må lære, men noe vi skal forstå. Vår helse er mangefasettert og har mange lag. Kompleksiteten ligger langt over vår fatteevne, uansett om vi er havnearbeidere eller hjerneforskere. Alt det vi tror vi vet, er bare toppen av isfjellet. Å erkjenne det åpner i seg selv døren til en større forståelse, en klarere hjerne og dermed en sunnere kropp. Og her har havnearbeideren kanskje bedre vilkår enn hjerneforskeren. Det er mindre som må «avlæres». Jeg har flere barn på min klinikk, og én av dem sa nylig da en BodyTalk-time var slutt: «Det er magi det du gjør». Og det er godt nok for ham. Han behøvde ikke vite noe med 100 prosent sikkerhet. Bare det virker. Og nettopp derfor skjer skiftene langt hurtigere hos barn og dyr enn hos voksne mennesker.
 
BodyTalk er en helt ufarlig og non-invasiv behandlingsform. Ekstremt enkelt og ekstrem kraftfullt på samme tid. For meg personlig har BodyTalk gjort meg bevisst om den kraften som mine tankemønstre og særlig mine begrensede forestillinger om meg selv har hatt for mitt liv og min helse. Befrielsen fra dette er en varig prosess, for jeg nyter samtidig å leve i en moderne verden og vil konstant bli bombardert med alt mulig fra alle sider. Noen ganger opplever jeg bare befrielsen i små glimt der intellektet gir slipp, men det kan være nok til å få helbredelsen til å skje.
 
Jeg er takknemlig og stolt over å arbeide med BodyTalk og å dyktiggjøre og videreutdanne meg i denne fascinerende verden.
 
Vil du bestille tid til en time eller ha mer informasjon, er du velkommen til å ringe meg på tlf.: 0034 607 62 91 06 – eller lese mer om BodyTalk på www.norskemagasinet.com. Skriv BodyTalk i søkefeltet, og du kan velge mellom BodyTalk-artikler om alt fra vinterdepresjoner, utbrenthet og stress til migrene, fibromyalgi, kreft, diabetes og angst.
 
Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.