Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skandinavisk internett og telefoni med lave priser

Skandinavisk internett og telefoni med lave priser

Flex2
 
Virksomhetsprofil

 
Ambisjonene er store i det nye, danskeide firmaet Flexnet som med en transparent løsning vil tilby internett og telefoni til skandinaver i hele Spania til de absolutt beste prisene.
 
«I all beskjedenhet og ydmykhet er målet at Flexnet skal bli den største internettilbyderen for skandinaver i Spania.»
Det forteller Flexnets medeier Nicolai Lodberg fra det nye firmaets kontorer i Cerros del Aguila, litt utenfor Fuengirola. Umiddelbart lyder det ambisiøst, men hos Flexnet mener man selv at det er god grunn til optimisme.
«Jeg vil understreke at det er sagt i ydmykhet. Men det er ikke noe vi sier på fleip. Vi mener det alvorlig fordi vi føler at vi har en grunn til det. Vårt team er fantastisk, og vi vil kjempe for dette svært ambisiøse målet,» sier Nicolai Lodberg og fortsetter:
«Vi kan se at det er et behov for internett og telefoni. Det er det særlig fordi de skandinaviske tv-løsningene krever at man har en internettforbindelse. Og den forbindelsen kan vi sørge for. Vårt motto er «Internett på ditt språk,» sier Nicolai Lodberg.
Ideen til Flexnet dukket opp høsten 2013 da fire gründere innså at det var et behov for en samlet internett- og telefoniløsning for skandinaver i Spania.
«Det er særlig språkbarrieren som er en stor utfordring for skandinavene fordi mange ikke snakker spansk og derfor ikke kan snakke med for eksempel Movistar eller Jazztell og få telefonisk support. Den barrieren vil vi bryte ned.»
 
Support på skandinavisk
Utfordringene ved å velge en spansk tilbyder av internett og telefoni er kjent av mange. I tillegg til språkbarrieren kan det være vansker å få oversikt over priser og abonnementsbetingelser. Det vil Flexnet unngå.
«Det viktigste for oss er at vi har et transparent produkt. Det betyr at når man ser en pris på vår hjemmeside, så er det den man betaler, og det kommer ikke en masse uforutsette utgifter på toppen.»
«Veiledning og support er en stor del av vårt produkt, og derfor har vi ansatt personale som kan rådgi og avhjelpe problemer på både dansk, svensk, norsk og engelsk,» sier Nicolai Lodberg og forteller at det særlig er en utfordring mange støter på i forbindelse med deres internettforbindelse.
«Internetthastigheten er alltid et stort spørsmål, og mange skandinaver forventer at de kan få like høy hastighet i Spania som i Danmark. Men det er praktisk talt ikke mulig, for det er stor forskjell på hastighetene i forskjellige områder. Derfor skriver vi inntil 10 Mbit/s eller 20 Mbit/s, og så vil vi gjøre alt for å forklare kundene hvordan det henger sammen, og hvorfor de kan oppleve en lavere hastighet i sitt område,» sier Nicolai Lodberg.
 
Samarbeidspartnere skal gjøre alt enklere
Vurderer man å skaffe seg internett gjennom Flexnet, følger det automatisk med en telefonlinje i prisen. Man kan likevel selv bestemme om man vil koble telefonen til. Det kan ofte lønne seg dersom man ringer ofte til Skandinavia.
«Kjernen i vårt produkt er at vi vil tilby internett og telefoni i en samlet pakke til den billigste prisen. Til sammenligning koster det 3 cent til fastnett i Danmark med Movistar og 15 cent til mobiltelefon.
Flexnet har en rekke partnere i hele Spania som skal selge produktet og gi veiledning til kundene.
«Salgspartnerne i hele Spania skal tilgodese og støtte skandinavene. Vi har blant annet partnere på Costa del Sol og Costa Blanca, og vi kikker på mulighetene på Mallorca,» sier Nicolai Lodberg og forteller at Flexnet hele tiden utvider partner-nettverket og gjerne vil komme i kontakt med potensielle nye partnere.
En av samarbeidspartnerne er Lasse Bøgh fra Idea Data. Han har en virksomhet der han hjelper til med forskjellige it-løsninger, og han har opplevd en økende etterspørsel etter en enkel og sikker måte å få internett på.
«Mange er nervøse for å bytte til noe nytt, og her må de lokale samarbeidspartnerne som snakker skandinavisk og engelsk, hjelpe til slik at kundene enkelt og smertefritt kan få internett og telefoni,» forteller Lasse Bøgh som ser fram til å samarbeide med Flexnet. Nicolai Lodberg legger til:
«I hjemlandet er det ofte sønner, nevøer eller andre fra familien som hjelper, og man lytter og tror på dem, selv om det ikke alltid er det klokeste. Vi skal – sammen med våre samarbeidspartnere – gjerne overta den rollen og hjelpe kundene,» sier han og fortsetter: «Vi har gjort det annerledes ved å gjøre det attraktivt for salgspartnerne. Normalt får andre firmaers partnere et engangsbeløp for å skaffe en ny kunde til for eksempel Movistar, men når kundene så kommer tilbake til partneren og trenger litt support, får samarbeidspartneren sjelden noe for det, selv om han eller hun yter den servicen som Movistar selv burde ha ytt. Hos oss får våre partnere i stedet et månedlig beløp mot at de hjelper til med service og support,» sier Nicolai Lodberg.
 
Om Flexnet
Priser:
27 euro/måned for inntil 10 Mbit/s og telefoni og 32 euro/md for inntil 20 Mbit/s og telefoni. Dette er eksklusivt en bærelinje til 14 euro.
 
Eksempler på oppringningspriser:
Til fastnett fra Spania: Danmark: 2,3 cent/min. Sverige: 2 cent/min. Norge: 2,8 cent/min. Spania: 2 cent/min.
Til mobil fra Spania: Danmark: 5,5 cent/min. Sverige: 6 cent/min. Norge: 14 cent/min. Spania: 5 cent/min.
 
Opprettelse:
60 euro, inkl. trådløs router
 
Nettverk:
Flexnet bruker Telefonicas nettverk til internett og telefoni.
 
Binding:
18 måneder
 
Levering:
I hele Spania.
 
Les mer:
www.flexnet.es
Av Kasper Ellesøe, kasper@norrbom.com.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.