Månedsmagasinet på Costa del Sol
Årets adventsinnsamling: Minst 10.000 kroner til Filippinene

Årets adventsinnsamling: Minst 10.000 kroner til Filippinene

6. kl. DNS nov. 2013
 

Tradisjonen tro vil elever og lærere ved Den norske skolen Málaga også i år bruke adventstiden til å hjelpe andre. Målet å samle inn minst 10.000 kroner til de tyfonrammede på Filippinene.
– Det var opplaget at i år måtte vi gjøre en innsats for Filippinene, sier kontaktlærerne Arne Silset (6. klasse) og Dag Sverre Jølstad (4. klasse). De forteller at de norske elevene har vist stort engasjement og fulgt godt med i nyhetene om tyfonen som i høst har herjet Filippinene.
 
Hele barneskolen med
Da de to lærerne luftet tanken om at årets adventsinnsamling kanskje skulle gå til inntekt for filippinerne, tente mange elever på ideen.
Så langt er elevene på første til og med sjuende trinn – til sammen ca. 90 elever – med på innsamlingen. Trolig får de etter hvert følge av ungdomsskoleelevene og elevene i videregående skole.
– Grunntanken er at jula handler om å gi – ikke få. Norske elever som har det aller meste fra før, kan tjene noen euro ved en ekstra innsats i hjemmet, for eksempel ved å dekke på bordet, rydde, vaske, passe småsøsken, osv., forklarer lærerne.
 
Leverer ut konvolutter
Tidligere år har elevene ved Den norske skolen Málaga i adventstiden samlet inn matvarer som har blitt overlevert Cruz Roja (Røde Kors) i Benalmádena. I år handler det om å samle inn penger som skal brukes til nødsarbeid blant de kriserammede på Filippinene.
Hver mandag i desember vil elevene få utlevert en tom konvolutt sammen med ukeplanen. På fredager samles de igjenlimte og umerkede konvoluttene inn igjen med store eller små bidrag. Hver uke informerer skolen om hvor mye som til nå er samlet inn.
– Det er selvsagt frivillig å gi penger, forklarer lærerne Arne og Dag Sverre som ikke legger skjul på at de håper å få inn minst 10.000 kroner til nødhjelpsarbeidet. De viser til at skikken med å samle inn penger i adventstiden har blitt helt vanlig ved en rekke skoler i Norge.
 
DNS Nisseorkester nov. 2013 1
 
Skal sikre super julestemning
Hold av 19. desember! Da er det nemlig klart for årets julefest på Den norske skolen Málaga. Elevene er for lengst i gang med forberedelsene og stiller blant annet med eget juleorkester.
På Den norske skolen Málaga er holdningen at alle elever skal delta under de ulike arrangementene. Det gjelder selvsagt også for den tradisjonsrike julefesten der de bidrar med sang, drama, dans og diktopplesning.
 
Nisseorkester
Elevene i 8. og 9. klasse har i år satt sammen sitt eget juleband, og selvsagt serverer de den kjente slageren «Feliz Navidad» – José Felicianos populære hit fra 1970 – på årets julefest.
I tillegg blir det musikalske bidrag fra «Frustrerte fruer», før det hele rundes av med brus, kaffe og kaker.
– Med litt flaks får vi kanskje også besøk av nissen, sier skolens pedagogiske leder Stefan Östgård.
Av Den norske skolen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.