Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Med Flexy Boats nye konsept har drømmen om å cruise rundt på et asurblått Middelhavet på egen kjøl aldri vært nærmere.

Vi kaster loss i hjemmehavnen Puerto Banús. Ut gjennom havnen holder vi fem knop, men så fort vi har passert moloåpningen med fyrlykta, drar skipper Lotta Sundberg spakene bakover. Båten – en amerikansk Sea Ray på nesten ni meter – skyter fart.
Hvor vi skal? I dag er det bare en liten demonstrasjonstur. Men vi kunne like gjerne seilt til ulike strender langs hele Costa del Sol, dratt på fisketur, besøkt Gibraltar eller bare ligget og skvulpet og slikket sol langt ute på Middelhavet.

Unikt konsept
For skandinaver, nordeuropeere og alle andre som har skaffet seg feriebolig på Solkysten og som også ønsker enkel tilgang til sjøen, kan Flexy Boats unike konsept være svaret. Ved å bli en av fire deleiere i en båt, stor eller liten, betaler du en firedel av kjøpesummen og har rett til å bruke båten 90 dager hvert år.
– Opplegget er ment å være enkelt for deleierne av båtene. Ved å benytte våre ”roterende kalender” på nettet, vil alle deleiere sikres at bruksrett over båten fordeles rettferdig etter høy- og lavsesong, forklarer Eivind Due-Hansen.
– Dra ut om morgenen, kom hjem om kvelden og fortøy båten her i Puerto Banús. Det eneste du som deleier må tenke på er å fylle opp drivstofftankene etter bruk, alt det andre tar vi oss av, tilføyer daglig leder av Flexy Boat, David Martín Darby. Det dreier seg om vask, spyling og eventuell service.

Effektivt og rimelig
Som deleier i en båt som administreres av Flexy Boat, slipper du langt billigere unna utgifter til vedlikehold, service og reparasjoner og havneavgifter. Alt dette deler du med de andre deleierne, og derfor er prisen du betaler bare en firedel.
Dersom du som deleier ikke ønsker å bruke båten alle de 90 dagene du har bruksrett til per år, kan du leie ut båten gjennom Flexy Boat. Da slipper du selv å organisere utleien, i tillegg til at du også får inntekter på eierdelen din.
– Særlig stor kan avkastningen bli dersom du planlegger å leie ut båten i høysesongen som regnes fra juni til og med september, sier Eivind Due-Hansen.

Overkommelige priser
Selskapet Flexy Boat satser på den de kjente amerikanske Sea Ray-båtene. Selskapet som har eksistert helt siden 1959, regnes i dag som en av de beste produsentene av fritidsbåter i hele verden. Det skyldes den unike kombinasjonen av luksus, håndverk, utstyr, motorkraft og sikkerhet.
I første omgang legger Flexy Boat til rette for kjøp av tre ulike typer Sea Ray-båter, SR 190 SP – 3162(5,99 meter – 8 pers.), SR 240 Sundeck (7,34 meter – 11 pers) og SR 280 Sundeck (8,53 meter – 12 pers). Pris per andel med fire deleiere går fra drøyt 12.000 euro for minste båt til 34.353 euro for den største.
– Når folk kjøper feriebolig her nede for kanskje rundt 300.000 euro, synes nok mange at det blir for drøyt å kjøpe en egen båt til kanskje 100.000 euro i tillegg. Ved å bli deleier hos oss slipper man unna med summer som vil være overkommelige for mange, forklarer David Martín Darby.

– Satser stort
Bak det nystartede Flexy Boat S.L. står internasjonale fagfolk med lang erfaring fra hotellvirksomhet i Spania, Italia og Tunisia. Fellesnevneren for dem alle er at de elsker hav og sjø.
Puerto Banús i Marbella er første havn Flexy Boat har etablert seg i, men selskapet har planene klare for etableringer også i Alicante, Tenerife, Barcelona og Benalmádena.
– Vi satser på å være i gang på disse stedene i løpet av de neste seks månedene, sier David Martín Darby:
– Deretter vil vi ekspandere innenfor et franchise-system i andre aktuelle land.
Dette vil gi deleierne store fordeler, for om du ikke bruker opp hele bruksretten på 90 dager for eksempel i Puerto Banús, kan du som Flexy Boat-kunde også benytte bruksretten på andre feriedestinasjoner der selskapet er etablert.

Krav til opplæring
For å ivareta sikkerheten for både mennesker og båter, stiller Flexy Boat krav til deleiernes kvalifikasjoner. Som kunde må du derfor avlegge en eksamen som Flexy Boat har utarbeidet. Dessuten må deleierne også kjenne alle regler som gjelder for bruk av båthavnen.
Dersom du har behov for opplæring, både når det gjelder teori og praksis, kan Flexy Boat tilby sine kunder et ukeskurs og båtsertifikat til 490 euro. Har deleierne internasjonalt båtsertifikat fra før, er prisen på fire- seks timers kurs og test 190 euro.
Mer informasjon om deleie, utleie og priser finner du på Flexy Boats hjemmeside: www.flexyboat.com.
For å kunne administrere tiden bedre, tilbyr Flexi Boat også en egen FlexyApp til iPhone, iPad og Android-telefoner. Gjennom denne kan du raskt og enkelt få oversikt over reservasjoner og tilgjengelighet på båtene. I tillegg til har du adgang til all informasjon som kjennetegn og funksjoner på båten, bilder, videoer, og lignende.

Fordeler du har som deleier i Flexy Boat:

– Du betaler en firedel av kjøpesummen på båten
– Du betaler en firedel av vedlikeholdsutgiftene
– Selskapet tilbyr 24 timers service 365 dager i året
– Du betaler bare din del av havneavgifter
– Flexy Boat forvalter og administrerer utleie av båten
– Flexy Boat tar hånd om alt vedlikehold hele året
– Som deleier har du eksklusiv bruksrett på 90 dager

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet