Månedsmagasinet på Costa del Sol

Hei tannlegen!
Jag er en gutt på 26 år som gjerne vil ha hvitere tenner. Kjæresten min som jeg har vært sammen med i ni måneder synes de er så brune. Jeg har både snust og røykt i fem år, men sluttet for tre måneder siden.
Kan jeg få hvitere tenner, hva koster i så fall det?
Hilsen Max(26)

Hei Max og takk for spørsmålet.
Jovisst kan vi tannleger hjelpe deg (og kjæresten din) slik at dere får hvitere tenner.
Det finnes flere ulike metoder å få hvitere tenner på, avhengig av årsaken til at tennene blir mørkere. Alt fra en enkel polering til en ”laser-bleking”.-
Lå oss ta det fra begynnelsen. Tennene har tre grunnfarger. Hvitt, brunt eller grått i ulike lyshetsgrader.. Du er født med en av diss tre fargene. Lysheten avhenger av hvor tykk emaljen er. Den hvite er den enkleste å bleke. Den grå krever litt mer jobbing.
Så når du kommer til tannlegen kikker de først etter hvilken grunnfarge du har og undersøker hvorfor tennene dine blir mørkere. Etter den undersøkelsen kan vi anbefale den blekingsmetoden som passer deg best og hvilket resultat du kan forvente deg. Alt avhengig av hvordan tennene dine ser ut, hvorfor de har blitt misfargede og hva du er interessert i å betale.
Det er viktig å vite at når man bleker tennene, så påvirkes ikke kroner eller fyllinger. Har du for eksempel en fylling i fortannen som i dag matcher fargen på de andre tennene dine, kommer den til å oppleves som mørkere etter en gjennomført bleking. Den bør da byttes ut for bedre å matcha dine nye, hvite tenner.
Det finnes tre ulike måter å få hvitere tenner på.

1: Polering eller enda bedre Airflow.

Tar bort utvendige misfarginger fra kaffe, te, rødvin, snus/røyking, mm. Enkelt, raskt og billig og gir ofte et godt synlig og veldig godt resultat. Begynn alltid med Airflow før du gjør noe annet!
Kostnad 35-65 €. Tid 20 minutter

2: Hjemmebleking

Airflow gir vanligvis et godt resultat, men vil du komme ytterligere et steg, kan man gå videre til ”hjemmebleking”. Vi lager et par ”skinner”. Det er gjennomsiktige tannskinner formet etter dine tenner med små utbuktinger med plass for tannblekingsmaterialet akkurat der det trengs. Du fyller de små utbukingene med et tannblekingsmaterial som du får av oss, setter skinnen på plass og benytter den de siste 45 minuttene før du går til sengs. Det skal du gjøre fire til sju dager, avhengig av det forventede resultatet.
Kostnad 195 €. Tid 45 minutter per dag i cirka en uke (uten avbrudd).
Skinnene kan du bruke i flere år. Å kjøpe mer blekingsmiddel koster i dag 30-50 € og rekker vanligvis til to til fire omganger med bleking.

3: Laserbleking (Inhouse whitening) Gå ut fra klinikken med ett hvitt smil.

Vi tar hånd om alt! Fjerning av tannstein. Puss og polering. Airflow. Bleking med det mest effektive markedet kan tilby. Forutsigbart resultat! Hele behandlingen tar cirka to timer. Først rengjør vi tennene dine ordentlig og ”åpner” dem. Deretter påføres ”blekingsgel” som aktiveres med et spesielt lys og som skal virke i fem til ti minutter. Dette gjentas to til fem ganger, avhengig av dine forutsetninger og dine ønsker.
Kostnad 145-800 € Tid: To avslappede timer i tannlegestolen.
Ved all bleking gjelder det at rett etter behandlingen er tennene svært mottakelige for misfarging. De er som svamper som suger alt til seg. Derfor: I tre dager etter avsluttet bleking må du ikke spise eller drikke noe som kan misfarge tennene dine. Kaffe, te, rødvin, røyke, mørke grønnsaker, mm.
(I dag kan tannlegen– mot en ekstra kostnad – tilby deg en ”nanosealer” som gjør at du kan spis/drikke som vanlig tre timer etter behandlingen).
All tannbleking, uansett metode kan bare foretas om du har friskt tannkjøtt. Med rødt, betent og lettblødende tannkjøtt kan du ikke bleke tennene.
Du må gjerna stikke innom oss og få en gratis konsultasjon.

Velkommen!

 

Av Christina Radics, Nordic Dental Centre

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.