Månedsmagasinet på Costa del Sol
Vår og kjærlighet i luften

Del

Sitat av Samuel Butler:
"Alle andre dyr enn mennesket vet
at livets viktigste oppgave går ud på å nyte det"

Det er ikke til å komme utenom. Våren er årstiden da kjærlighet og sex blomstrer og forløses.
På telefonstolpene gnir duene kurrende, fylt med kjærlighet, hodene mot hverandre.
Om morgenen vekker fuglene meg med sine vakre triller.
Hunden min har løpetid og gjør kur til hannhunder som hun under vanlige omstendigheter bare såvidt bryr seg om.
Biene tømmer flittig nektaren fra blomstene på appelsintreet, osv. osv.
I min forretning kommer en velkjent, kvinnelig, spansk representant inn døren. Vi har kjent hverandre i 22 år og har blitt gode venner, fordi vi har fulgt hverandres gleder og sorger og det livet byr på. Da jeg oppdager henne, forbereder jeg meg på å gi henne en klem, snakke litt og så sende hende ut igjen, fordi jeg i dag ikke trenger produkter fra hennes firma.
Så lett lar hun meg likevel ikke slippe. Hun er selger til fingerspissene og sier jeg må titte på det aller siste. Selvfølgelig seirer nysgjerrigheten.
Hun viser meg en Cava blandet med elskovseleksir med den vakreste etiketten. For dem som foretrekker hvitvin, finnes det også en hvitvin blandet med elskovseleksir. Hun viser meg en kjærlighets-te til daglig bruk og en tablett som bare skal tas én gang i uken og som er framstilt for både kvinner og menn.
På min forespørsel om hun og hennes mann har prøvd det, smiler hun rødmende og svarer ja, og jeg går henne nærmere på klingen for å høre hva som skjedde. Hun smiler med øynene fylt av stjerner, mens hun med armene, fordi jeg ikke snakker så godt spansk, viser meg. Det er ingen tvil om at sex er en av de aktivitetene som virkelig får oss til å føle oss veltilpassede og glade.
Fnisende og leende pjatter vi som to tenåringer, og andre kunder i forretningen blir smittet av latteren slik at vi til slutt har det svært morsomt alle sammen. Dette overbeviser meg også om at det ikke er den store forskjellen i oppfatninger av seksualitet og flørt, enten du er en kvinne på 17 eller 95 år. Levende kvinner har ingen alder.
Uansett alder kan et godt sexliv være berikende for et godt kjærlighetsliv. Du kan selv gjøre en masse ting for å holde deg sunn, tiltrekkende og aktiv.
Dårlig helse, stress, manglende energi, hormonell ubalanse, dårlig mat, impotens og vaginal tørhet er faktorer som kan redusere sexlivet til å bli noe kjedelig eller ikke-eksisterende.

Kosten er, som alltid, en viktig ingrediens

Vær litt impulsiv: Tenn stearinlysene, fyll fruktskålene og ha den nye Cavaen stående klar. Kjærlighet kan føre til seksuelt samvær, mens seksuelt samvær også kan være med på å puste liv i kjærligheten.
Unngå alle former for fastfood. Det fratar deg rett og slett all seksuallyst. Jeg ble en gang invitert på pizza som ble brakt til døra. Deretter visste jeg i hvert fall hva jeg ikke ville, og kvelden ble ingen suksess.
For å opprettholde helsen, så skjær ned på sukkerforbruket og stimuli som kaffe, te, sigaretter og alkohol. Disse tingene får deg å miste energi slik at du istedet diesel ned i sofaen og bare orker tv-nyheter og sport – litt kjedelig i lengden, etter min mening.
Sørg for så mye økologisk mat som mulig. Særlig er det bra med raw food, frukt og salater. Unngå mat med pesticider. Pesticider kan forstyrre hormonsystemet ditt.
Spis godt med feit fisk. De er gode for hormonproduksjonen og et avbalansert hormonsystem. Lider du av vaginal tørrhet, kan slik fisk også være med på å avhjelpe dette.
La oljeholdige frø være en del av din daglige mat. De beste er hørfrø, gresskarkjerner, hamp- og solsikkeoljer. Du kan selv mikse dem i en blender til en ukes forbruk i slengen, men nå finnes de også ferdigblandede i forskjellige kombinasjoner.
Østers er kjent for å være et aphrodisikum, trolig mest fordi de er dyre og pga. sinkinnholdet. Sink er enormt viktig for seksualfunksjonen, så du kan kanskje tenke på litt ekstra tilskudd av sink. Sink finnes også i kjøtt, egg, nøtter og fullkornsprodukter.
For å holde deg på toppen, er det viktig at du får tilstrekkelig med B-vitaminer, så sørg for masser av brun ris, broccoli, egg og økologisk kjøtt.
E-vitaminer er nødvendige for dannelse av sexhormoner. Derfor; spis godt med avokado, hvetekim, egg, alfalfa, mandler, hasselnøtter, grønne grønnsaker, m.m.
Spis generelt godt med fersk, helst økologisk frukt, samt grønnsaker. De er spekket med karotener og c-vitaminer.
Vær oppmerksom på å drikke nok vann av god kvalitet. Føler du deg sulten mellom måltidene, kan sulten ofte forveksles med tørst.

Hjelpsomme kosttilskud

Vitamin/mineraltabletter – i tillegg til en sunn kost, er det viktig med et godt vitamin/mineralprodukt, gjerne rik på B-vitaminer som er gode energigivere, f.eks. Omnimin fra Biosym.
Kjære menn, sørg for å ta ekstra Sink. Sperm er fylt med sink. Man har funnet ut at ved hver sædavgang mister menn ca. 3 mg sink. Impotens kan skyldes sinkmangel, og kan utgjøre en stor forskjell i ditt sexliv. Dose: 20 mg ved sengetid.
Når jeg beskriver produktene nedenfor, er det ikke ment bare for dem som vanskeligheter med sexlivet, men også for dem som ønsker å øke nytelsen og høydepunktet for deres seksuelle virke.
Maca er et organisk, peruviansk pulver. Produktet har vært brukt av folk i Peru i hundrevis av år for å øke energien, øke utholdenhet og mental energi, og det hevdes at den er et bra aphrodisikum. Produktet brukes også av mange sportsfolk. Har du som kvinne tendens til brystspenning, må du være forsiktig. Det gjelder også personer med høyt blodtrykk. Hvis du bruker noen form for medisin, bør du alltid ta legen din med på råd før du starter med kosttilskudd på egen hånd.
Jeg tar selv Maca og har gjort det gjennom mange år, men for å oppføre meg absolutt korrekt, må jeg nevne at det danske næringsmiddeltilsynet i 2011 sendte ut en advarsel om Maca.
Muira Puama har en lang historie som aphrodisikum. Det blir brukt av både menn og kvinner i Amazonas. Det hever testosteronnivået. Det er også kjent som potens-tre. Tar du for høy doser, kan det føre til søvnløshet.
Superman av Dr. Tolonen inneholder bl.a. Muira Puama-pulver sammen med sink og selen. Den gir ny fart på sexlivet.
Arginine – Aminosyren som heter arginine, er et sikkert produkt å bruke som aphrodisikum. Det anbefales å ta 500 mg 2 – 4 ganger daglig.
Arginine blir brukt i forskjellige produkter for å fremme sexlysten.
L-Argiplex finnes både til kvinner og menn og bygger på en balansert sammensetning av aminosyren Arginine, samt vitaminer og mineraler som bidrar til å regulere hormonaktiviteten.
Prelox er etterhvert blitt svært kjent. Den er patentert. Den blir brukt for å hjelpe til et mer tilfredsstillende kjærlighetsliv og øke den seksuelle gleden. Produktet består av L-arginine og Pycnogenol, samt taurine. Tre sterke komponenter som virkelig kan forbedre nytelsen av sexlivet. Prelox virker litt som Viagra, bortsett fra at det ikke er tidsbestemt med Prelox når du ønsker å ha sex.
Ved forskjellige undersøkelser har det også vist seg at Prelox kan hjelpe dersom mannen har abnormaliteter ang. sin sperm.
Omega 7 kan være til stor hjelp for kvinner som gjerne vil ha sex, og skjeden føles tørr, selv om lysten er til stede. Her kan omega 7 virkelig være til stor hjelp. Det er kapsler som består av oljen fra havtorn. Kapslene inneholder samtidig litt omega 3 – 6 – 9.
Det er en plante som stammer fra Himalaya. Den hjelper til å bevare sunne slimhinner, både i skjeden, nesen, urinveistrakten – ja alle steder der vi har våre slimhinner.
Ginkgo Biloba er mest kjent for å hjelpe på hukommelsen, men hjelper også den seksuelle inksjonen. Den hjelper på sirkulasjonen i hele kroppen – også utover hjernen.
Ginseng også blir kalt livets urt, kan være et elskovsfremmende middel. Du bør ta ca. 1000 mg daglig i noen uker før du kan regne med noen effekt. Den kan hjelpe i en stress-situasjon. Tar du medisin, skal du rådføre deg med legen din, og får du hetetokter, så slutt med middelet.
Damiana er en liten plante fra Mexico, samt fra Sentral- og Sør-Amerika. Planten har vist seg å forbedre spermen hos menn og styrke kvinnens egg. Damiana er kjent for å virke antidepressiv og tilfører en generell følelse av veltilpassethet, samt motvirker utmattelse. Den brukes tradisjonelt som et aphrodisikum.
Omega 3 og 6 er det viktig å ta. De er bl.a. viktige for selve hormonbalansen.
B-Slenda fra Pharma Nord er en ny slankepille som kanskje kan hjelpe deg dersom du vil slanke deg litt før du begir deg ut i sexlivets gleder. B-Slenda er framstilt av Fiberprecise og har en god evne til å binde fett og som sideeffekt medvirker den også til å absorbere kolesterol fra mat og drikke.

"Av alle seksuelle abnormiteter er kyskhet kanskje den mest besynderlige" – sitat av Remy de Gourmont.

Så dyrk kjærligheten – jeg tror at sjelepartnere blir skapt og ikke funnet.

Av Anni Dahms – Anni’s Vitalshop

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.