Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kampanjen mot tannløsning

Clinica Dental Sueca deltar i den spanske kampanjen mot tannløsning som det spanske tannlegeforbundet og SEPA(spesialistforbundet innen periodontitt og implantater) står bak. Kampanjen pågår mellom 16. og 31. januar 2012 og er gratis for pasienten. Et problem med tannløsning er at den kan beskrives som en såkalt taus sykdom som smyger seg fram. Jo tidligere man oppdager problem med tannløsning, desto større sjansen for å sette inn tiltak slik at tennene kan beholdes livet ut.
9 av 10 voksne viser tegn på problemer med tannkjøttet
Karies og andre tannrelaterte sykdommer har ifølge Verdens helseorganisasjonen (WHO) en svært stor innvirkning på helsetilstanden i verden. I Europa har størstedelen av den voksne befolkningen i alderen 35 – 44 år tegn på blødninger fra tannkjøttet. 10 – 15 % av denne gruppen lider dessuten av mer alvorlige tilstander med dype, parodontale lommer (mer enn 6 med mer dype).
Internasjonale studier viser at utviklingen av tannrelaterte sykdommer, bl.a. blødninger og infeksjoner, kan knyttes opp til dårlig munnhygiene, røyking, alkohol, stress og visse vanlige sykdommer.
Den mildeste formen for sykdom, betennelse i tannkjøttet, som viser seg ved blødende og oppsvulmet tannkjøtt, er likevel en sykdom som kan leges gjennom bedre munnhygiene.
Om betennelsen i tannkjøttet får fortsette, løsner tannkjøttet fra tannen og da oppstår det en fordypning eller lomme mellom tannen og tannkjøttet. I denne lommen vokser bakteriene med risiko for at til og med kjevebenet nærmest tannen kan ødelegges. Om man ikke får kontroll over bakteriebelegget, går sykdommen langsomt dypere og dypere. Når det går så langt at tannen mister festet i kjevebenet, går det ikke lenger an å redde tannen.
Derfor er det viktig at du regelmessig oppsøker en tannlege for å kontrollere hvordan tannkjøttet ditt og tennene dine har det.

Clínica Dental Sueca, +34 952 58 35 95, www.clinica-dental-sueca.com.

 

Av Clínica Dental Sueca

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.