Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hvordan fungerer en laserblekning?

Tennene har stor betydning for utseendet ditt. Du ser piggere og yngre ut uten gule eller missfargede tenner.
I dag setter massemedia stort fokus på hvite tenner gjennom bilder og reklame. Stadig flere mennesker bruker blekemiddel, enten hjemme med skinner eller ved tannkrem med bleke/slipemiddel.
Å bleke tennene hos tannlegen er i dag en velprøv metode som, når den gjøres av utdannet personale og med godkjente produkter, gir et godt resultat.
En laserblekning, utført på riktigmåte, gir ingen skader på tennenes emalje eller på tannkjøttet.
Det er viktig før blekingen å sjekke at tannkjøttet er friskt og uten tannsten, samt at det for eksempel ikke finnes følsomme tannhalser, parodontitt eller utette fyllinger.
En bleking må alltid først starte med et besøk hos tannlegen og med en rengjøring (air-flow). Der måler vi også fargetonen på tennene dine. Før vi begynner selve blekingen, legger vi på en beskyttende gel på tannkjøttet.
Selve blekegelen påføres dine tenner og aktiveres med et blått lys på mindre enn 10 minutter. Dette gjentas til vi har fått ønsket resultat (vanligvis 3 ganger).

Deretter polerer vi tennene og måler den nya fargen.
Fordelene med laserbleking er at dette gir det beste resultatet, visse grå nyanser er vanskelige å bleke ved hjemmebleking. Behandlingen skjer direkte i tannlegestolen, og du får med en gang hvitere tenner.
Ulempen kan være at noen i løpet av de følgende 24-48 timene kan oppleve større følsomhet overfor varme eller kulde. Dette forsvinner av seg selv, vanligvis i løpet av en dag.
De nærmeste dagene etter en laserbleking er det viktig å unngå all mat og drikke med sterke farger, fordi tennene er ekstra mottakelige de første dagene. Før du går herfra etter blekingen får du en lista over ting du bør unngå.
En bleking holder vanligvis flere år, avhengig av vanene dine. Også genetiske faktorer påvirker.
Uten stell blir tennene dine etter hvert litt mørkere igjen. For å beholde ditt hvite smil finnes det flere teknikker, det enkleste er å besøke tannlegen regelmessig for å få tennene dine rengjort og polerte. Det er den beste måten å beholde tennene hvite på!
Akkurat nå har vi på Nordic Dental Centre et tilbud på laserblekning til bare 145 € året ut.
Du er alltid velkommen til en gratis konsultasjon på forhånd.

Velkommen!

Av Christina Radics, tannlege

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.