Månedsmagasinet på Costa del Sol

I Kina sier man at gode leger forebygger, mens dårlige helbreder. I så fall er irisanalysen forbeholdt gode leger. For analysen er nettopp ikke en behandlings-, men diagnoseform som kan fortelle hvor kroppen avviker fra den frisk og sunne kroppen. På den måten kan legen sette sammen en vitamin- og mineralkur, og sykdom kan på denne måten forebygges. Helt tilbake til 1600-tallet har alternative behandlere verden over utforsket irisanalysen som mange mener er nøkkelen til god helse. Selv om behandlingen fortsatt anses som alternativ, er bruken og dermed anerkjennelsen av den voksende flere steder i verden.

Lene Byrjalsen har i mer enn 10 år studert og arbeidet med irisanalyse – blant annet to år på den amerikanske vestkysten ved Center for Irisanalyse. Bare avbrutt av oppholdet i USA, har hun siden 1999 vært bestyrer aV Anni’s Vitalshop i Nerja der hun i dag fortsatt arbeider med analysen og tilbyr den til alle interesserte. Hun er ikke i tvil om at irisanalysen virker.

”Jeg er 100 % sikker på at det virker,” sier Lene overbevisende, mens hun forbereder en irisanalys av meg. ”Den kan fortelle hvor i kroppen det er problemer, og hvordan du løser dem ved hjelp av naturens egne produkter. Derfor foregår behandlingen helt uten bivirkninger.”
Første skritt i analysen er et nærbilde av øyet mitt. Ut fra det kan Lene lese hva som rører seg i kroppen min, og hun oppdager raskt en begynnende allergi som jeg selv har hatt mistanke om at jeg holder på å utvikle. Analysen viser også at jeg har mangel på de enzymene som hjelper til med å bryte ned maten jeg spiser. Dessuten mener Lene å kunne se at jeg er rammet av en form for stress. Den siste diagnosen kan jeg likevel på ingen måte gjenkjenne.
Neste del av prosessen innbefatter en såkalt vegatest. Det er et apparat som på bakgrunn av irisanalysen skal kartlegge hvilke mineraler og vitaminer jeg må bruke for å forebygge allergi, mangelen på enzymer og stress. Testen avslører at kroppen min trenger b- og c-vitaminer, i tillegg naturlige planteenzymer som vil kunne hjelpe bukspyttkjertelen med å bryte ned maten jeg spiser.
Analyse og test har sammenlagt tatt drøyt 20 minutter, og med meg ut av Anni’s Vitalshop har jeg altså en diagnose og et løsningsforslag. Har du selv fått lyst til å få gjort en irisanalyse og en vegatest, kan du kontakte Anni’s Vitalshop og høre nærmere. Lene vil hver tredje uke være å finne i Los Boliches og kan ellers treffes i butikken i Nerja. Tlf. 952 52 71 31 eller 952 66 70 87.
 

Av Andreas Müller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.