Månedsmagasinet på Costa del Sol

Foreningen stenger for sommeren
Nordmennene her på kysten begynner å lette på vingene. En og en tar de farvel og reiser hjem til den lyse nordiske sommeren. De aller første dro allerede i mars, mens de fleste venter til april for å være sikker på at våren er kommet der hjemme. Så er det noen som venter til mai for å få med seg Internasjonale dager og til sist er det de som har residencia og som bare tar noen uker i Norge når det er på det aller varmeste her.
Dette innebærer at Norsk Forening avslutter den alminnelige virksomheten fra 30. april. Den dagen skal brukes til flytting av utstyr opp til casitaen der den norske standen for Internasjonale Dager skal bygges. Så blir det noen hektiske dager der og når alt er på plass igjen, vil foreningen holde åpent kun på lørdager med enkel servering. Dette vil vare til 14. mai og så er det kroken på døra til vi møtes igjen mandag 19. september. God sommer!

Premieutdeling Boule
Den 11. mars hadde Boulegruppen premieutdeling til dem som vant i den interne boulekonkuransen som gikk i februar/mars. Seremonien ble holdt i forbindelse med en lunsj i Norsk Forenings lokaler.
A- gruppen:
1. pr. May Frey og Roald Kjønstad
2. pr. Kitty Brochmann og Johan Brochmann
3. pr. Brit Hølbakken og Johs Hølbakken
B- gruppen:
1. pr. Karoline Schøll og Helge Mossin
2. pr. John Einbu og Marit Fossum
3. pr. Liv Grønlien og John Danielsen
Foreningens vandretrofe gikk til May Frey og Roald Kjønstad.
Boulen er svært populær. Hele vinteren spilles det tre ganger i uken. Hvor mange som møter avhenger av vær og føre. Noen ganger kan det møte over førti spillere. For mange av dem som ikke er helt spreke er det et ypperlig påskudd til å komme seg ut. Det er fint å få være ute i frisk luft og bevege seg til tross for dårlige hofter, rygger og knær, kols og dårlige hjerter. Dertil er det veldig sosialt. Det fins ingen dårlige tapere, og det er alltid en god kaffepause mellom slagene. Alle føler tilhørighet og er glade i hverandre i den store boulefamilien. Vi har allerede begynt å glede oss til høsten.

Internasjonale dager
Komiteen som står for arbeidet med den norske avdelingen, har vært i arbeid i lengre tid.
Den består av Elisabeth Petterson fra Norsk Forening, Henning Nordby fra Den Norske Skolen og Trond Gilberg fra Sjømannskirken.
Elisabeth Petterson forteller at det blir et veldig godt underholdningsinnslag dette året.
Happy Skvett som er et folk-/rockeband vil spille hver dag. Det blir også andre musikk-
innslag. Og maleriutstilling. Skolen vil sette opp et skuespill om Prinsesse Kristina. Det blir sannsynligvis spilt to dager.
Fullstendig program vil foreligge fra 15. april.
Hver dag vil det bli solgt tapas, pølser, røkelaks og spekesild med mer.
Arbeidet med Internasjonale Dager representerer et helt årsverk. Komiteen etterlyser flere frivillige. Ta kontakt med kirken, skolen eller foreningen. Arbeidet er hyggelig og inspirerende, så ikke vær redd for å stille opp!

____

Club Nordico
Las Rampas, lokal 12 E
29640 Fuengirola
Tlf.: 952 667 067
Åpningstider mandag – fredag 11:00-15:00
Ordfører B-A Johansson tlf.: 952 198 927
Viseordfører Tommy Sandin tlf.: 689 265 214
Sekretær Margaretha Klasen tlf.: 952 47 86 84
Klubbens hjemmeside: www.clubnordico.org
Daglig serverer vi kaffe med kake, goda smørbrød,
samt øl, vin og vann. Som medlem kan du hver dag lese ferske aviser og låne bøker fra vårt bibliotek, bruke vår datamaskin for å surfe eller sende e-post eller koble opp din egen datamaskin på vårt trådløse nett.
Alt er medlemsfordeler som inngår i årsavgiften.

Faste aktiviteter
Square-dansen mandag kl. 15:30.
Bridge på tirsdager kl. 15:00 i våre lokaler fredager kl 15:00 i AHN lokaler
Kystens billigste loppemarked på tirsdager kl. 10:00-14:00
Onsdager kl. 11:00 kubb- og boulespill i Doña Sofiaparken ved moskeen.
Torsdager kl. 13:00 er det helsetime med søster Barbro.
Vino-Bingo er det kl 17:00 hver fredag. Åpent også for ikke-medlemmer!
Jazzkvelder annenhver onsdag kl 19:00.
Malerkurs torsdager kl. 15:00
Spanskkurs for nybegynnere (enkel spanske med minimum av grammatikk) kl 09:30-11:00 på onsdager, påmelding til klubbverten.
Allsang på torsdager kl. 19:00.
Trivselstreff på lørdager kl. 14:00.
Søndager Smakløkene (matlagning og lunsj), spesiell påmelding på klubben.

____

AHN Marbella
Faste aktiviteter:
Boule i bouleparken fredag og søndag kl. 11.00.
Strandboule mandag kl. 14.00.
Bokbyte og informasjon mandag kl. 17.00 på Cripán.
For mer informasjon og kontakter, se vår hjemmeside www.ahn.just.nu

____

17. mai

Av Kari Skaarud

For ca 30 år siden reiste jeg til Málaga for å besøke min mor og lillesøster som hadde flyttet fra Norge. De bodde i Pueblo Andaluz , ca. 15km fra Marbella. Sissel gikk på skolen og jeg kom stadig på besøk. Den gangen arbeidet jeg i et reisebyrå, så det var billigbilletter å få. Det ble mange turer og jeg var i en fase av livet at jeg kunne flytte på meg. Det var med bankende hjerte jeg pakket mine ting og flyttet til Spania.
Heldig som jeg var, pratet jeg med en svensk dame som arbeidet i Spansk-Nordiske forening. Hun skulle slutte, så hun anbefalte meg å søke på hennes stilling. Det gikk bra, og jeg begynte å arbeide med en gang. Dårlig betalt selvfølgelig, men jeg leide bort leieligheten hjemme i Oslo, så økonomisk gikk det rundt.
Spansk-Nordiske forening var mesteparten bestående av svensker. Vi nordmenn og dansker var i mindretall., men en ting hadde nordmennene som ikke svenskene hadde og det var 17mai.
Tanken slo meg at vi måtte feire 17mai med tog og det hele. Søknad ble sendt til rette ansvarspersoner om å få ha et lite 17mai tog. Jeg brukte logoen til Spansk-Nordiske forening ved søknad da foreningen hadde et god rykte og var kjente av spanske myndigheter. Glade var vi den dagen vårt 17.mai tog ble godkjent. Toget skulle gå fra Kirkeplassen i Fuengirola og ende opp på Hamlet Bar. Det var ikke mange 100m å gå. men en begynnelse. Jeg hadde også fått tillatelse til å bære det store flagget. Til dags dato husker jeg ordene ”la bandera” (det store flagget) og ”las banderitas” (de små flaggene).
Natten mellom 15 og 16mai, våknet jeg og tenkte. Herregud, vi har jo kun norske 17.mai sløyfer. Neste morgen var det av gårde for å finne et sted jeg kunne få tak i et stoff med det spansk flagg og omsider fant jeg, så var det hjem å sy ”spanske ”17.mai sløyfer til alle i toget. Vi var ikke flere enn ca 40 stk, men tiden var knapp og jeg sydde for harde livet..
Tiden var kommet og vi møtte alle opp på Kirkeplassen. Nå hadde alle både norsk og spansk 17.mai sløyfe. Noe korps hadde vi ikke, så vi sang Ja, vi elsker så godt vi kunne. Noen svensker hadde spurt om de kunne være med å feire nordmennenes 17.mai, og de var selvfølgelig velkommen. Toget gikk som sagt til Hamlet bar, hvor alle hadde forhåndsbetalt for meny. Laks og jordbær med fløte. En god gammel norsk 17.mai tradisjon. Regnskapet for innbetalte penger, ble hengt opp på herre/dame toalett. Lønn Kari en kafe og brandy.
Så var det radiointervju. Husker radiomannen var svensk, og han spurte meg om historien om 17.mai. Jeg hadde jo tjuvlest litt på den, så det gikk fint.
Jeg var sliten etter en lang vellykket dag.
Nå er jeg spent på å oppleve 17.mai i Fuengirola 25/26 år siden min første gang.

17.maikomiteen Costa del Sol 2011
Ønsker alle velkommen til Fuengirola hvor vi fortsetter vår 17.maitradisjon. I år er det 25 år siden første gangen det ble laget 17.mai i Fuengirola.

Hipp hipp hurra for dagen!

Kl. 09.30: Flaggheisning ved Club Nautico. Fanfare ved John Mathisen. 17.maitale.
Kl. 09.50: Restaurant Regina selger drikkevarer. 17.maikomiteen spanderer bløtkake så langt det rekker.
Kl. 11.00: 17.maigudstjeneste i Turistkirken, Paseo Marítimo, Los Boliches.
Kl. 11.45: Togoppstilling rett over gaten ved Turistkirken på sjøsiden.
Kl. 12.00: 17. Maitoget går langs paseon bort til båthavnen. På havnen markeres dagen med eget program i anledningen dagen.
Kl. 19.30: Festaften på Restaurant Regina. Påmelding til Regina på telefon 952 581 079.

OBS. 17.mailoddene selges frem til trekking. Trekkes etter avslutningen i havna inne på Restaurant Regina.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.