Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol

El Campanario - Sjømannskirken Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email


Åtte av årets ti konfirmanter, fra venstre Pablo Benítez Henriksen, Bernhard Vee, Kristoffer Finsrud, Karina Bergedalen, Aurura Goncalves Strøm, Ragnhild Eline Aasvang, Didrik Havnen-Olesen, Per Kristian Wengshoel

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
www.elcampanario.no

Åpen kirke
Tirsdag – søndag kl 11-17

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Hverdagsmesse onsdager kl 16
Tidebønn hver dag kl 13 og 16.30
Omvisninger onsdager kl 12 – 16

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 11-17
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13.15-16
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Familiefredag – hver fredag
Kl 16 – 21: Salg av taco til hele familien
Kl 16.30 – 18: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl 17.15 – 18: Korøvelse EC Singers
Kl 18 – 20: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl 20 – 22: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 635 655 932

Boule
Hver onsdag og lørdag kl 13.15

Kirkeskyss
Det organiseres kirkeskyss til El Campanario hver søndag med avgang fra Solbank i Fuengirola kl. 13.45. Påmelding til Sigmund Røynås på tlf. 679 595 834. Ring også hvis du vil bli plukket opp et annet sted.

 


Konfirmanter til London og Kenya

Snart er det London-tur for vårens konfirmanter. I slutten av mars samles mer enn hundre konfirmanter fra alle sjømannskirkene i Europa til felles kurs og opplevelseshelg i den britiske hovedstaden. På programmet står blant annet musikalen Les Miserables, som berører mange temaer om livet som konfirmantene møter i undervisningen.
Videre har kullet vunnet reise for en med følge av prest til Kenya i april. Våre konfirmanter var blant de beste til å selge lys til inntekt for Strømmestiftelsen i desember. Premien var altså at en av dem får reise og se Strømmestiftelsens prosjekter i Kenya. Ved loddtrekningen vant Per Kristian Wengshoel reisen.
Martin Lønnebos ”Kristuskransen” har stått sentralt i forberedelsene. Gjennom arbeidet med de mange ”perlene” har de unge nærmet seg troen og reflektert over livet. De skal også lære om gudstjenesten. Ja, ikke bare lære. De skal også delta i prosesjon, lese tekster og be forbønnene. Kantor Trond Gilberg er også aktivt med i disse timene.
Den store dagen, konfirmasjonsdagen, er palmesøndag søndag 17. april. Da kommer familie og venner sammen fra Norge og andre steder for å feire ti flotte ungdommer. Dere som ber, må be for konfirmantene våre. Kom også på samtalegudstjenesten som finner sted søndag 10. april. Gudstjenestene begynner som alltid kl. 16.


Konserter og kunstutstilling

Ivar Simastuen, onsdag 16. mars kl 18
Ivar Simastuen er politimannen som ble berømt som trubadur på 1970-tallet. Mange husker ham fra Ønskekonserten, ikke minst med landeplagen “Brunen”. Også hans innspilling av Arne Paasche Aasens “Din ungdom” ble meget populær. Simastuen har opptrådt flere ganger i TV, blant annet i Husker du og Da Capo. Velkommen til hyggelig gjenhør på Sjømannskirken! Billetten koster €15.

Antti Sarpila Trio, onsdag 23. mars kl 18
Antti Sarpila er en internasjonalt kjent finsk jazzmusiker og regnes som en av verdens mest fremstående klarinettister i Benny Goodman-tradisjonen. Konsertprogrammet på Sjømannskirken er en hyllest til den amerikanske klarinettisten Benny Goodmans (1909-1986) trio. Med seg har Sarpila spanske Diego Suárez på piano og finske Pekka Sarras på trommer. Billetten koster €15.

Huskonsert torsdag 31. mars kl 18
Sjømannskirkens huskonserter er stedet hvor Solkystens egne artister opptrer. Dette er populære konserter med stor musikalsk variasjon. De som opptrer er alt fra rutinerte voksne artister til unge talenter som prøver seg for første gang. De unge “stjernene” får stor plass på disse konsertene, og faste deltagere er også kirkens kor EC Singers og et husorkester. Det sosiale er også viktig, og inkludert i billetten får alle en vaffel og drikke! Billetten koster €5.

Kunstutstilling i kafeen
Torsdag 24. mars overtar Gunnvor Sørhus kaféveggen i kirken etter sin malerilærer Knut Kråkevik. Gunnvor er opprinnelig fra Fjæra i Sunnhordland, men har nå bodd i flere år på Costa del Sol. Hun arbeider mye med akryl og olje og maler for det meste figurativt, men av og til også abstrakt. Utstillingen åpnes kl. 13.15 torsdag 24. mars.

Besøk av Sarepta ungdomskor fra Vennesla
Den andre helgen i april får Sjømannskirken besøk av Sarepta ungdomskor fra Vennesla. Fredag 8. april kl 18.30 holder de konsert sammen med El Campanarios kor EC Singers. Koret skal delta på kor- og klubbkveld på kirken fredag og på samtalegudstjenesten for konfirmanter søndag 10. april.


Notiser

Nytt vertskap ansattpå gjestehuset
Torunn og Bjørnar Mørenskog fra Hovden i Setesdal er ansatt som nytt vertskap på El Campanarios gjestehus. Torunn blir leder for gjestehuset og Bjørnar blir gjestehusmedarbeider. De har to sønner på 15 og 16 år som blir med når de flytter til Calahonda og begynner i sine jobber 15. august.

Arbeidermøter
Tradisjonen tro finner Sjømannskirkens arbeidermøter for Europa sted på El Campanario. Fordelt på de to første ukene i april møtes over hundre sjømannskirkeansatte til kurs- og inspirasjonsdager. Kirkens aktiviteter og tilbud vil likevel gå som normalt.

Påsken 2011
Sjømannskirkens påskeprogram blir stort sett som før, og blir nærmere presentert i neste magasin. Programmet ligger også på vår hjemmeside www.elcampanario.no.

Motta nyhetsbrev og vinn flott premie
Hver uke sender vi ut nyhetsbrev på e-post med nyttig informasjon og påminnelser om hva som skjer på kirken. Hvis du vil motta nyhetsbrevet, går du inn på vår hjemmeside, klikker deg inn på Nyhetsbrev og følger instruksjonen. Alle registrerte mottakere er med i trekningen om et helgeopphold på El Campanario. Trekningen foretas 17. mai.

Fuengirola
Gudstjenester på norsk disse søndagene kl 11 i den svenske kirken:
27. mars, 10. april og 24. april (påskedag)

Det blir hyggekveld onsdag 30. mars kl 19. Servering, utlodning og sang ved koret EC Singers

Alle andre onsdager kl 12:
Sangtreff med sjømannsprest Steinar Lindvig og kantor Trond Gilberg

Norsk betjening på den svenske kirken
De norske vinterassistentene Liv Marit og Hans Olav Røyksund er å treffe mandag-fredag kl 10.30-14 fram til 1. mai.
Iglesia Sueca, Avenida Clemente Diaz 4, Edificio Tres Coronas, tlf. 952 465 887

Nerja
Det blir gudstjeneste i Nerja søndag 20. mars kl. 11. på Hostel San Miguel i Calle San Miguel

To minutter med sjømannspresten

Hvordan har du det – egentlig?
Der jeg arbeidet før hang vi opp plakater på busser, stolper, butikker og leskur med budskapet: ”Hvordan har du det – egentlig?” Hvis du spør noen hvordan de har det, så får du som regel svaret: ”Jo, takk, bare bra” For de fleste er dette et greit svar på et høflig spørsmål.
Noen ganger kan det være riktig å spørre en gang til: ”Hvordan har du det – egentlig?” Vi aner og fornemmer at her er ikke alt bare bra. Om folk vil åpne seg for et slikt spørsmål er en annen sak. Jeg åpner meg ikke for hvem som helst, men noen ganger er det veldig godt å merke at et annet menneske har sett at under overflaten er ikke alt bra. Og noen ganger igjen åpner jeg meg og får fortelle om hvordan livet ”egentlig” er for tiden. Men jeg gjør det bare til noen ganske få. Jeg tror mange kjenner seg igjen i det jeg skriver her.
En slik ”egentlig-ting” er ensomhet. Ensomhet synes ofte ikke. Ensomhet kan oppleves av mennesker som har mange rundt seg. Smilet og latteren kan være der, arbeidslysten også, men inni er det en følelse av verken å være sett eller elsket. Blir du sett og elsket – så kommer inspirasjonen og livslysten med på kjøpet.
Jeg snakket med en mann over en lang periode som var ensom. Hans nærmeste var arbeidskollegene hans. Jeg foreslo veldig mye han kunne finne på. Gå på bibliotek, begynne med hobbier – eller gå i lesesirkel, han som var så interessert i å lese! Han svarte meg: ”Tror du ikke jeg vet alt det fra før? Det som er fint for meg er å komme og snakke med deg. Ikke fordi du har spesielt gode råd og tips å komme med, men fordi du lar meg fortelle om livet mitt og hvordan jeg har det.”
Så satt vi der da mann til mann og snakket sammen – om livet, meningen og ensomheten. I følge ham så var det til hjelp.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet