Månedsmagasinet på Costa del Sol
Golfnyheter februar 2011

600 golfrunder på ett år

64-årig Richard Lewis har gått en lang vei for å komme i Guinness Rekordbok.
Den siste søndagen i desember spilte han sin golfrunde nummer 600 i 2010, og han har gått alle rundene uten å bruke golfbuggy underveis.
– Jeg trodde det ville bli hardt å nå 400, og 500 var en utfordring, men målet mitt har hele tiden vært å ta 600 runder. Det er en stor lettelse å ha gjennomført det, sa Richard Lewis etter at rekorden var satt.

Alle runder er spilt på de to banene ved TPC Four Seasons Las Colinas som er vert for HP Byron Nelson Championship på PGA-Tour, og her er Lewis medlem.
Richard Lewis har fått bekreftet at Guinness Rekordbok noterer dette som rekord med flest spilte golfrunder på ett år. Han klarte til sammen 611 golfrunder, og den tidligere rekorden lød på 586 runder.
Han håper også på å få notert rekorden for å ha spilt 11.000 golfhull på ett år, for å ha spilt 611 golfrunder i samme golfklubb og for å ha spilt minst én golfrunde hver dag i 285 dager. De 11.000 golfhullene ble nådd akkurat da han en gang hadde spilt to hull før et tordenvær stanset hele golfrunden.
Den imponerende rekorden var planlagt med hjelp fra andre klubbmedlemmer og selve klubben, så han kunne få de første starttidene når han måtte ønske det. Alle scorekort er underskrevet av medspillere og klubbens pro eller marshalls, så dokumentasjonen er i orden.
Richard Lewis har spilt seg ned i hcp. 3 under rekordforsøket, og hans gjennomsnittsscore var 78,48 slag. Han har gått ned 15 kilo og regner med at han har gått sju millioner skritt på golfbanene.
Lewis håper at andre vil forsøke å slå hans rekord, men skal det lykkes i Norden så krever det visst at snøen smelter ganske raskt.

Marbella Golf & Country Club
– en oase uten skjelett

Når man kjører fra N 340 og inn til Marbella Golf & Country Club, møter man en flott innkjøring som tidligere var skjemt til av en forferdelig bygning – et byggeskjelett. Slik har det vært i 35 år. Nå er skjelettet fjernet og utsikten fra klubbhuset er formidabel.

Hva med naturen?
Når det gjennom 35 år har ligget en slik ruin på stedet, kommer det naturligvis et fantastisk dyreliv. Det gjorde prosjektet usikkert, fordi forskjellige naturvernorganisasjoner har gjort innsigelser mot rivningen. Nå er dette også løst.

Banen
Marbella Golf & Country Club ligger i Marbella kommune og er en typisk Robert Trent Jones bane, med fantastiske fairways, mange bunkers og store greens med bakker og daler. De er utrolig vanskelige å lese. Banen er ca. 6000 meter fra gul og ca. 5000 meter fra rød tee- men ta ikke feil av lengden. Banen er svært vanskelig og er ikke for folk med høyt handicap.
Banen ble ombygd i 2010 og hullene fra 8 til 12 ble endret på grunn av krangel om eierforholdet. Dette betyr at man ikke kan gå hele banen fordi det er for langt mellom flere av hullene. Etter ombygningen er banens design ikke optimal, men man har satt green fee-prisene ned slik at man virkelig får ”value for money”.
De fleste av hullene har en fantastisk utsikt over Middelhavet, og det er viktig at du kjøper en baneguide fordi du må tenke over hvordan du vil spille hullene. Eneste minus er at banen har to tunneler under den nye motorveien.

Banen fortjener 3½ golfballer.

Service
Marbella Golf & Country Clubs direktør og hennes medarbeidere har funnet ut av hvor skarp konkurrencen er mellom golfbanene. Golfspillerne vil naturligvis ha noe igjen for pengene, og servicen på denne banen er helt på topp. Starteren brukte 5 – 10 min. på å fortelle oss om hvor det var out of bounce, røde pæler, osv. Innstillingen til god service forplanter seg til alle ansatte.

Restaurant
En særlig god opplevelse er restaurant El Olivo. Det elegante og hyggelige klubbhuset danner rammen om denne enestående restaurant.
Menyen er en blanding av franske, italienske og asiatiske retter. Når man tar hensyn til de flotte omgivelsene, er prisene rimelige.
Jeg kan anbefale Club sandwich til 8,70 euro, kaffe 2,20 euro, stor fatøl 4,20 euro. Mens du spiser har du den vakreste utsikten over golfbanen og Middelhavet.

Miljø
Banen ligger i praktfull natur som dessverre skjemmes av en motorvei som man går under via to tunneler.
Hullene ved motorveien skjemmes naturligvis av litt veistøy, men på resten av hullene går du i praktfull natur.

Priser
Lavsesongen er fra 1/12 – 31/1 og fra 1/6 – 30/9. Prisen for 18 hull er 49 euro med buggy. Hvis du bestiller online, får du 10 % rabatt. Høysesongen er fra 1/2 – 31/5 og 1/10 – 30/11. Prisen for 18 hull er 65 euro med buggy, hvis du bestiller online får du 10 % rabatt.

Medlemmer
For få år siden ville golfbanene bare ha green fee-medlemmer. Nå mangler disse, og derfor endres strategien.
Alle golfbaner vil nå gjøre alt for å få medlemmer, også Marbella Golf & Country Club.
Årlig medlemskap for en person med fri golf & buggy er 2.200 euro
Medlemskap for en måned med buggy er 300 euro.

European Tour – Race to Dubai
Per 31. januar 2011

1. C. Schwartzel 419.927 euro
2. Martin Kaymer 334.398 euro
3. Paul Casey 307.487 euro
4. Retief Goosen 227.960 euro
5.L. Ooosthuizen 227.700 euro
6. Roru McIlroy 222.932 euro
7. Thomas Aiken 182.467 euro
8. M.A. Jimenez 178.918 euro
9. Pablo 170.216 euro
10. Ernie Els 168.600 euro

77. E.T. Johansen 28.6500 euro
114. Marius Thorpe 16.650 euro

Verdensrankinglisten
Per 31. januar 2011

1. Lee Westwood 8,75 poeng
2. Martin Kaymer 8,14 poeng
3. Tiger Woods 6,97 poeng
4. Phil Michelson 6,49 poeng
5. G. Mcdowell 6,46 poeng
6. Paul Casey 6,38 poeng
7. Steve Stricker 6,03 poeng
8. Rory Mcilroy 5,94 poeng
9. Jim Furyk 5,53 poeng
10.Luke Donald 5,44 poeng

388. Maruis Thorpe 0,42 poeng

Turneringer i februar/mars 2011
17. februar: Avantha Masters
23. februar: WGC-Accenture Match Play Championship
10. – 13. mars: WGC-Caddilac Championship

____

Los Vikingos – årsåpning på Alcaidesa

Av Arne Lie

16,januar åpnet golfsesongen 2011 for Los Vikingos. Alcaidesa Heatland var valgt som åpningsbane, en relativ vanskelig bane på 6047 meter fra gul tee og 5272 meter fra rød tee. Banen åpnet i 2007 og er tegnet av den kjente golfbanearkitekten Dave Thomas. Hullene 1 til 5 og 17 og 18 ligger på et platå hvor vinden kan være meget sterk til tider. Dette unngikk vi på spilledagen da det var nærmest vindstille med sol og noen spredte skyer. De øvrige hullene holder seg nede i dalbunnen hvor flere vannhindre utgjør noe av vanskelighetsgraden. Banen var i bra stand med store og meget raske greener.
Banen er den nyeste av de to Alcaidesa baner og deres felles treningsfasiliteter er imponerende. Drivingrangen har 72 utslagsmatter, hvorav halvparten er overbygget. I tillegg så har de et stort treningsområde for putting-, innspill- og bunkertrening. Det felles klubbhuset er på 3000 kvadratmeter i moderne stil og med en fantastisk utsikt mot havet og Afrika.
Turneringskomiteen hadde lagt opp til en flaggkonkurranse som betyr at hver spiller får tildelt et visst antall slag basert på HCP og slope. Når slagene er brukt opp settes flagget ned der siste slag ender. Det var kun en spiller som hadde flagget med seg inn på hull 19 (i klubbhuset), vinneren av herreklassen, Tordar Lauritzen. Han hadde ikke brukt opp alle sine tildelte slag på runden.
Som vanlig ble det premiert for nærmest pinnen på alle par 3 hull.

Resultatene ble som følger:

Damer: Herrer:
1. Else M. Skogsrud 1. Tordar Lauritzen
2. Jorun Lie 2. Kåre J. Underhaug
3. Gerd Solerød 3. Willy Hoff og John Nordahl (delt)

Nærmest pinnen på par 3 hull:
Hull Damer Herrer
8 Ingen John Nordahl
12 Mette Kierulf Ingen
14 Else M. Skogsrud Willy Hoff


Og på Santa Clara

Alle gode ting er 3 heter det, og Los Vikingos lykkes i sitt 3. forsøk på Santa Clara. Søndag 30.januar var været på vår side, noe vi ikke har hatt der på våre to tidligere forsøk. I 2008 gjennomførte vi riktignok en runde, men det silregnet i 18 hull og alle kom inn i klubbhuset som våte katter. I 2009 forsøkte vi oss igjen, men da ble banen stengt før noen hadde gått ut. Det styrtregnet hele dagen. I år ble det full klaff. Solen skinte. Det var vindstille, og vi fikk en fin golf dag på en fin bane. Santa Clara er en av de beste banene mellom Marbella og Fuengirola. Ikke blant de lengste, 5558 meter fra gul tee og 4856 meter fra rød tee. Banen er alltid meget godt vedlikeholdt og har raske greener. Flere fairways var imidlertid noe fuktige etter alt regnet den siste tiden. Klubbhuset er stort, elegant og innbydende.
Denne gangen var det lagt opp til et lagspill bestående av 4 personer. Hver person måtte ha 4 tellende hull. Dette satte fart i nervene på flere av spillerne. Spennende, men uforutsigbart. Resultatene viste også stor sprik mellom 1. og 3.plass.

1. plass: Signe Elisabeth Eriksen, Stein-Erik Hoff, Knut Johansen, Helge Olsen
2. plass: Tony Antonissen, Jan Laurendz, Tordar Lauritzen, Reidar Olsen
3. plass: Else Bruvik, Knut Grønlien, Jan Nybø, Sina Underhaug.

Nærmest flagget på Par 3 hull

Hull Damer Herrer
2 Ingen Jan Teksum
6 Ingen Stein- Erik Hoff
13 Tove Glasø Reidar Olsen
15 Solveig Iversen Stein-Erik Hoff


Landskamp mellom Danmark og Norge på Miraflores

Mandag 24.januar ble det endelig en realitet. Etter mange spredte initiativ, som alle tidligere hadde rent ut i sanden, satte Erling Overgaard fra Danmark og Svein Pettersen fra Norge seg sammen og etablerte sin egen arrangement komite. Målsettingen var klar. Nå skulle landskampen gjennomføres. Spillere ble plukket ut. 12 danske og 12 norske menn. Det eneste som nå kunne stoppe turneringen var været. Dagen før var det ingen som trodde det ville bli noe denne gangen heller. Mandagen våknet vi til opphold. Regnet hadde gitt seg, men vinden vi fikk under hele runden var sterkere enn noen kunne huske å ha opplevd på en golfbane. Vindens sus fulgte oss rundt hele banen. Det var nesten som en jubelrus fra publikum.
I tillegg til de to i arrangement komiteen hadde hvert land utpekt sin kaptein, Lars Ole Bell fra Danmark og Tom Erik Nielsen fra Norge. Spilleformen var matchspill med to dansker og to nordmenn i samme ball. Den norske kapteinen Tom Erik Nielsen, viste vei for det norske laget da han åpnet med eagle på hull 1 og birdie på hull 2, noe som nok satt en støkk i ballens danske spillere. Når alle var i mål viste det seg at Norge hadde vunnet 4 av de 6 matchene, og dermed den første landskampen mellom de to land. Under banketten og premieutdelingen på kvelden ble det bestemt at et tilsvarende arrangement skulle gjentas allerede til høsten
PS! Norge vant også banketten, ikke uventet. 
 

10 000 runder golf

Av Marie Austvoll

Den 20. januar 2011 spilte AHN Fuengirola-Mijas sin 10 000 golfrunde siden vi begynte med uke-golf i november 2006.
Spiller nr 10 000 ble svenske Inger Persson.
I et antal år hadde AHN-golf arrangert 6 konkurranser i året. Den 13. november 2006 startet vi med ukentlige konkurranser. Da begynte vi å spille en gang i uka på Calanova Golf. Manolo Fernadez, manager på Calanova Golf, forsto at dette kunne bli til noe større etterhvert. Han ga oss et godt tilbud, og så var vi igang.
Det var litt vanskelig å få gode tilbud fra baner i begynnelsen, men etterhvert er andre baner kommet til fordi de har skjønt at det er bra for dem.
På litt over 4 år har vi altså spilt 10 000 runder golf. Opptelling viser at Cabopino Golf har hatt flest runder; 2 514 runder. Calanova ligger på en god 2. plass med 1882 runder. Flest spillere var med på AHN sin jubileumsturnering 16. november 2008 på Cabopino, med 135 spillere.
Vi spiller nå 6 ganger i uka; mandager både på La Noria og Santana, tirsdager på Guadalhorce, torsdager på Parador, fredager på Lauro og søndager på Calanova. Hver uke har vi minst 160 spillere i aktivitet på disse banene.
På vår jubileumsturnering på Parador 20. januar var det norske Greta Gregusvik og svenske Cary Hammarberg som vant henholdsvis dame- og herreklassen.
Normalt har vi bare noen flasker vin i premier til vinnerne, men denne gangen hadde vi fått mange svært fine sponsorpremier. Vinnerne sjenerøse premier fra Nykredit og Swedbank.
Mange andre premier ble loddet ut på scorekortene, nevnes kan 20 stk greenfeebilletter fra samarbeidsbaner, restaurantbesøk, viner—- og alle deltakerne fikk svensk kjekssjokolade.

Av Stig Wiberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.