Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

I løpet av hele 2010 vant ikke Tiger Woods en eneste turnering, men han var likevel den golfspilleren i verden som tjente mest penger. Amerikanske Golf Digest lager hvert år en oversikt over hvilke golfspillere som tjener mest på og utenfor golfbanene. Tiger Woods er suverent i ledelsen med en samlet inntjening på over 74 millioner dollars.
Det er tankevekkende at det på topp 5 bare er to som fortsatt spiller golf, mens tre har avsluttet karrieren. Nummer 2 er amerikaneren Phil Mickelson med en inntekt på 40 millioner dollars. Arnold Palmer, Greg Norman og Jack Nicklaus er nr. 3,4 og 5 med en inntjening på 36 millioner, 30 millioner og 25 millioner dollars. Deres inntjening skyldes sponsoravtaler, samt inntekter fra design av golfbaner over hele verden.
Mange toppgolfere avslutter karrieren som forelsere og coacher for håpefulle talenter som det er massevis av i hele verden. Europa og verdens nr. 1 Lee Westwood tjente bare knapt 15 millioner dollars, mens den dårligste spilleren av de fem, Sergio Garcia, hadde en årlig inntjening på 12 millioner dollars, 10,5 millioner dollars av dem skyldes sponsoravtaler.

Av Stig Wiberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.