Månedsmagasinet på Costa del Sol
Utrensing med hydroterapi

Du kan saktens bruke hydroterapi til å booste og rense ut.

Det kalde gys
Et kaldt bad virker stimulerende på kretsløp, kjertelsystemet, stoffskiftet, øker musklenes spenstighet og styrker nervesystemet. Den letteste måten er naturligvis å ta en kald dusj etter et varmt bad, men er du så heldig å ha en uoppvarmet pool eller kanskje bor i nærheten av havet, så er det ikke dumt å ta en dukkert året rundt. Nå kan det hende at isbaderne fra Norge vil synes at det neppe er noe utfordrende i å ”isbade” i Spania, men faktisk handler det om å aktivere kroppen med en temperatur som er vesentlig lavere enn den man er vant til. Er du nordmann og bor i Spania, er kroppen din vant til varmere temperaturer og dermed får du altså det fulle utbytte av en ”kaldt” pool- eller en dukkert i havet. Dessuten viser alle studier at de positive virkningene ved kalde bad oppnås i temperaturer på mellom 8-10 grader. Derfor har det å hakke hull i isen ingen fysiologisk annerledes effekt enn om du dypper deg i din 10 grader kalde pool. Så hopp i poolen eller havet året rundt og styrk kroppen.

Saltvannsbad
Saltvannsbad er et godt gammelt husråd for å starte en rensing av kroppen. Forbereder du et bad med en mettet saltvannsoppløsning og ligger i det i en halv time, svarer dette til tre dages faste. Innen for terapeutisk spa har Hotsprings ® framstillt en ny spa som både virker terapeutisk med sin undervannsmassasje av ømme muskler og aktivering av nervebanene. Det nye er at vannet ikke inneholder klor, men derimot salt. Det vil si at du med den nye spa´en kan få en skikkelig terapeutisk behandling hjemme.
Helt optimalt vil det være hvis du gjør sirkelbehandlinger der du starter med 10 minutter i en varm saltvannsspa. Her får du renset kroppen og løsnet spenningene. Etterpå hopper du ut i den kalde poolen din, pakker deg godt inn i håndklær og tepper og sitter og gjenvinner normaltemperaturen. Dette svarer så til en ”omgang”. Gjennomfører du to eller tre slike omganger et par ganger i uka, lover jeg deg at du vil oppleve en merkbar endring i helsen.
For ytterligere informasjon og rådgivning om hydroterapeutisk spa, kontakt AquaPool Spa på 952 927 811.

Pernille Damore som startet detox-bølgen i Danmark, bor i dag i Spania. Hun er utdannet heilpraktiker og en erfaren holistisk behandler. Underviser på kurser og workshops, har behandlingsopphold i Spania og er forfatter av flere bøker.

Av Pernille Damore

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.