Månedsmagasinet på Costa del Sol
Forsker: Lev 10 år lengre med proteinpulver

Forsker: Lev 10 år lengre med proteinpulver

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Proteintilskudd påstås å kunne bety mer enn bare å bygge muskler, sier en italiensk forskergruppe, ledet av professor Enzo Nisoli ved universitetet i Brescia.
Proteinpulver ses ofte som en lyssky affære for med svakhet for overdimensjonerte muskler. Men fler kan få glede av pulveret som blandes med vann eller melk, og dermed få en sunnere alderdom, skriver Daily Mail.
Ny forskning viser at pulveret som kan kjøpes i helsekostbutikker og nettbutikker, kan forlenge livet med 12 prosent. Forskerne mener bl.a. at pulveret kan styrke musklene når man blir eldre, om man begynner med det som middelaldrende. Det kan bl.a. minimere risikoen for fall og brekte hofter.
Venter man med å ta proteinpulver, kan det ifølge forskerne fortsatt gi effekt, som energitilførsel til personer med hjerte- eller lungeproblemer.
– Våre data viser at en middelaldrende person bør spise proteinpulver som kosttilskudd, sier professor Nisoli.
På universitetet i Brescia har man i eksperiment gitt mus kosttilskudd i form av vann med aminosyre – som er kroppens byggesteiner for å bygge opp muskler. Testgruppen levde i gjennomsnitt 80 dager lengre enn kontrollgruppen som ikke fikk proteinblandningen.
Overfører man resultatene til menneskelige leveår, betyr det ifølge Nisoli, at gjennomsnittsalderen for brittiske menn skulle kunne øke fra 77,7 år til 87 år. Tilsvarende sifre for kvinner ville tilsvare en økning fra 81,9 år til 92 år.
Muskelstyrke, balanse, koordinasjon og utholdenhet forbedres også av proteinpulveret. Professor Enzo Nisoli legger til at det ikke finnes noen bivirkninger ved inntak av proteinpulver.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet