Månedsmagasinet på Costa del Sol

Da jeg for 10 år siden studerte til heilpraktiker (tysk utdannet naturlege, red.anm.) hadde utdannelsen mange elementer fra de gamle tyske kurbad-tradisjonene og jeg må innrømme at jeg har trykket hydroterapien til mitt bryst. Hydroterapi kan nemlig, i sin mest primitive form, utføres av alle pasienter i deres eget hjem, med supert resultat.

Pernille Damore som startet detox-bølgen i Danmark, bor i dag i Spania. Hun er utdannet heilpraktiker og en erfaren holistisk behandler. Underviser på kurser og workshops , har behandlingsopphold i Spania  og er forfatter av fler bøker.

Jeg vil derfor skrive en serie artikler der jeg kort forteller om forskjellige former for hydroterapi og forhåpentligvis vil du kunne bruke mine artikler til å hjelpe, lindre og kanskje til og med helt fjerne forskjellige symptomer som du går rundt med. I denne utgaven vil jeg fortelle deg om undervannsmassasje og Schlenzbad.

Varme bygger opp og styrker
Et Schlenzbad er et terapeutisk bad der vannet er varmere enn 39 grader. Det er nemlig ved den temperaturen at varmefølsomme virus og bakterier drepes. Forøvrig er det derfor temperaturen i kroppen din med feber vanligvis ligger rundt 39 grader. Jeg anbefaler Schlenzbad til alle pasienter med stoffskifteproblemer og tendens til kretsløpsproblemer. Du kan også bruke Schlenzbad mot alle stressymptomer, alt fra magesår til søvnløshet. Det består i at du kort og godt legger deg i et badekar med minimum 39 grader varmt vann i. Her ligger du i minst ½ time daglig eller minimum 3 ganger i uken.

Boblebad eller Hydroterapeutisk spa
Og nå til undervannsmassasjen. På tyske kurhoteller kan du bestille kombinasjonsbehandlinger der du i en hydroterapeutisk spa ligger i et Schlenzbad og får aktivert ømme muskler med vanndyser. Lider du av noen av de symptomene jeg allerede har nevnt, vil jeg anbefale deg at du får din egen hydroterapeutiske spa. Men du må kikke deg godt rundt! Etter min mening er det amerikanerne og firmaet HotSprings® som i dag er de ledende. Hver enkelt dyse er plassert med omtanke og har sitt helt spesifikke behandlingsområde.

Du har dyser som spesielt behandler dine store muskelgrupper, løsner muskelspenninger og aktiverer blodsirkulasjonen. Du har dyser som aktiverer dine soneterapeutiske punkter på føttene, og dermed aktiverer alle dine indre organer til økt opptak og utskillelse. Og du har dyser som aktiverer spesielle akupunkturpunkter og dermed sirkulerer og frigjør opphopet energi. Dessuten er vannet 39 grader slik at du samtidig oppnår alle de positive effektene fra et Schlenzbad. Du får aktivert det beroligende nervesystemet slik at du blir deilig avslappet gjennom hel kroppen.

For ytterligere informasjon og rådgivning om hydroterapeutisk spa, kontakt AquaPool Spa på 952 927 811.

– Vi er svært glad i vårt hydroterapeutiske spa. Vi bruker den regelmessig og kan virkelig merke forskjell. Jeg nyter særlig fotmassasjen som frigjør spenninger og gir meg en svært avspent og avslappet kropp. Min kone lider av gikt. Det var faktisk hennes idé å kjøpe spa-en, og det er helt tydelig hvordan det hjelper henne å bruke spa-en regelmessig.
Eric Vrolijk, Holland

Av Pernille Damore

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.