Månedsmagasinet på Costa del Sol
Living next door to Alice…

Living next door to Alice...

… er det ingen av dem som gjør, men 8. mai gir de konsert på Sohail-borgen i Fuengirola

Årets konsertopplevelse med Smokie har skapt stor interesse hos særlig skandinaviske fans på kysten. Ifølge Henrik fra Eventhuset som er arrangør av konserten, er det stor rift om de eksklusive VIP-billettene med garantert fritt utsyn til scenen, buffet og fri champagne, drinker, øl, mineralvann og vin under hele konserten. For å sikre VIP-gjestene god plass og super service, er det bare 150 VIP-plasser, så skynd deg å kjøpe din billett til første parkett.
Det er likevel ikke bare fansen på kysten som ser fram til en festlig kveld i selskap med det kjente bandet. Smokie gleder seg også til besøket her på kysten og til å levere et brak av en konsert. Det Norske Magasinet har i anledning av konserten fått to eksklusive intervjuer med trommeslager Steve Pinnell og bassist Terry Uttley.

Smokies trommeslager Steve Pinnell har hus i Spania og vi spurte ham bl.a. om hans og bandets relasjoner til Spania.

Når bestemte du deg for å kjøpe hus i Spania?
Jeg elsker Spania og som pasjonert golfspiller lette jeg etter hus her nede. Det var faktisk en av våre promotorer som anbefalte meg området der jeg nå har hus. Jeg bygget mine to hus i 2001, det ene for utleie og det andre bruker min familie og jeg. Husene ligger i Murcia i en golf-resort som heter Mosa Trajectum. Der har jeg har en vidunderlig utsikt over golfbanen. Det er perfekt, for jeg bruker all den tiden jeg har til rådighet på golf. Jeg elsker Spania kulturen, spanjolene og jeg synes faktisk at det er det beste landet i Europa. Ja, den økonomiske krisen er hard for spanjolene, men så snart Spania er over kneiken, kan jeg ikke se noe negativt overhodet her nede.
Vi holder som sagt til i Murcia, så det er enkelt å dra til f.eks. Marbella eller Barcelona, hvis vi skulle få lyst til det. Det er stor forskjell på nord, sør, øst og vest, og det liker jeg.

Har du deltatt i golfturneringer i Spania?
Ja, mange. Jeg har spilt med som pro-celebrity seks ganger og sist år vant jeg en turnering i Murcia.

Når er du her i Spania?
Vi er her ca. seks måneder i året. Vi er der fem-seks uker både høst og vinter, med korte avstikkere til England for å se til huset der og treffe familien, men om sommeren tilbringer vi tre måneder i Spania. Vi elsker den spanske sommeren i juni, juli og august, og vi synes ikke det er for varmt. Vi går til stranden og min kone sitter i skyggen under en parasoll, og så nyter vi livet.

Snakker du spansk?
Litt. Jeg klarer meg og kan bestille mat og drikke når vi er på restaurant. I Murcia er det ikke mange som snakker engelsk, så jeg er nødt til å gjøre en innsats. Men jeg forstår mer enn jeg kan snakke. Jeg synes at når man velger å oppholde seg i et annet land, så bør man gøre en innsats for å lære språket.

Hva vet du om spansk kultur?
Jeg liker spansk kultur, gjestfriheten, folks vennlighet og god mat og vin. Vi spiser ute fire-fem ganger i uka, og i Murcia er det alltid en ny restaurant å prøve. Jeg elsker paella, fisk, stek særlig autentiske tapas. Rett ved vårt hus i Murcia er det en skikkelig god tapas-bar som jeg liker å besøke.

Har Smokie spanske fans?
Ja. Vi har laget tv-show i Spania, så de kjenner oss godt. Vi har likevel ikke hatt så mange hits i Spania, men Smokie blir da spilt i spansk radio. Og så har vi spilt fire-fem konserter i Spania, alle med stor suksess.

Er det forskjell på hvilke sanger det spanske, engelske og skandinaviske publikum vil høre?
"What Can I Do" er et stort hit i Murcia, så den spiller vi alltid når vi har konsert der. Men ellers er det de samme numrene vi spiller for det resterende europeiske publikummet. Alle steder vi kommer, vil publikum gjerne høre både nytt og gammelt.

Hva tror du kommer til at selge Smokie i 2010? Hvorfor skal vi dra på konsert med dere?
Smokie er alltid 100 % live, alt du hører på våre konserter, er live. Alle kan synge eller plystre med på våre sanger, og det er det folk gjerne vil ha: Sanger de kan gjenkjenne og synge med på. Det er også alltid en god atmosfære mellom oss på scenen og publikum, og vi gjør bare det vi liker og forsøker å skape en fest på alle våre konserter.

Smokies bassist Terry Uttley har vært med i bandet helt fra begynnelsen. Vi fikk en prat med ham om bl.a. den kommende konserten i Fuengirola, skandinaviske fans og hvordan Smokie fortsatt har energi til å være på turne.

Kan vi forvente at dere spiller hits som "Oh Carol" og "Living Next Door To Alice" på konserten i Fuengirola?
Ja, vi vil spille alt og litt til. Vi har jo etter hvert svært mye materiale, så det vil bli en blanding av nytt og gammelt.

Dere spiller ofte for fulle hus, hva er hemmeligheten?
Det er faktisk så hemmelig at vi ikke engang vet det selv. Nei, det er ingen hemmelighet, men jeg tror det er fordi alle kan forholde seg til vår musikk og kjenner mange av våre sanger.

Smokie har holdt på i mange år og har en stor pasjon for musikk, men dere blir jo ikke yngre. Har dere stadig energi til å spille konserter og dra på turne?
Så absolutt! Vi elsker det og tar det helt rolig. Vi lever ikke noe rock’n’roll-liv, vi drikker ikke, men kan da godt nyte en øl i ny og ne, og bare én av oss røyker. Våre familier kan også godt overleve med vårt turneliv, for de har vært med helt fra starten og opplevd bandets medgang og motgang sammen med oss. Våre barn har vokst opp med at bandet er på turne, så de har vennet seg til det.

Dere har spilt i hele verden og her i Fuengirola vil konserten bli holdt på en gammel arabisk borg. Har dere prøvd det før?
Jeg var faktisk ikke klar over at vi skal spille på en borg i Fuengirola. Men ja, vi har spilt mange steder og på mange borger, men aldri arabiske. Det gleder jeg meg til.

Hva forventer du av konserten i Fuengirola?
At det vil bli en fantastisk konsert med fantastiske mennesker og at vi vil nyte det. Vi vil gi et bra show til publikum, men publikum må selvfølgelig også gi oss et bra show. Slik er det: Det er ikke bare oss som opptrer, publikum opptrer også for oss, og vi må lytte til dem.

Publikum vil være en blanding av forskjellige nasjonaliteter, men det vil sannsynligvis komme mange av deres skandinaviske fans til konserten.
Det ser jeg fram til. Det vil bli annerledes her under Spanias sol enn når vi spiller i Skandinavia der vi ofte har spilt om vinteren i snø og kulde. Det blir spennende å se det skandinaviske publikummet i solskinn og i sommerklær.

Hva tror du kommer til at selge Smokie i 2010? Hvorfor skal vi dra på deres konsert?
Vi er heldige for vi har alle aldre, både barn og voksne blant publikummet vårt. Barna har ofte vokst opp med at det har blitt Smokie hjemme, så de kommer også på våre konserter. Alle er velkomne.


Billettinfo
Konserten avholdes lørdag 8. mai kl. 21.00 under åpen himmel på Castillo Sohail i Fuengirola. Dørene åpnes kl. 19.00. Billetter til ståplasser koster 40 euros og sitteplasser koster 50 euros.
Du kan få rabatt på billettene om du samler minimum seks personer. Da får du ståplass for bare 30 euros og sitteplass for bare 40 euros.
Dette tilbud gjelder hele april.
Billetter kan kjøpes hos:
Fuengirola: Café Copenhagen – Holger Danske – UniOptica – Vitamina (Centro Idea) – Frisør Hair Inspiración (Euromarket), Club Danés, El Corte Inglés (Mijas Costa)
Arroyo de la Miel: Frisør Kazzi
Marbella: Handelsbanken (Centro Plaza)
Torre del Mar: Muebles Piramides
Almuñecar: Café Rosa
Málaga: El Corte Inglés
Puerto Banús: El Corte Inglés
Hos El Corte Inglés er det mulig å bestille billett på www.elcorteingles.es, samt i kjøpesentra.


Nachspiel
Etter konserten vil det være stort nachspiel med all den beste musikken fra 80- og 90-tallet, flotte dansepiker og fyrverkeri. Dette er inkludert i billettprisen og vil også foregå på Castillo Sohail.


Hjemmeside
Hjemmesiden www.smokie-spain.com er oppdatert med all praktisk informasjon der du også kan lytte til Smokies musikk. Dessuten kan det bestilles billetter, og kommer du eller dine gjester langveis fra, kan du finne gode tilbud på hotell- og billeie på hjemmesiden.


Infolinje
Det er opprettet en telefonisk infolinje der alle er velkommen til å ringe med spørsmål ang. konserten, billetter, etc. Nummeret er 670 63 57 86 og det snakkes dansk.

Av Sanne Kronow

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.