Månedsmagasinet på Costa del Sol


 

Spørsmål:
Jeg vurderer å få bleket tennene, men jeg vil gjerne vite hvor mye det koster, hvordan man gjør det og hvor lang tid det tar? Finnes det bare én fargenyanse eller kan man velge mellom flere forskjellige? Holder blekingen eller må den gjentas en gang i året eller oftere?

Jeg har hørt at tannbleking kan skade tennene. Er det riktig?

Med vennlig hilsen

LP

Svar:
Fordi tennene har stor betydning for utseendet, er det klart at det alltid vil være mange spørsmål når det for eksempel dreier seg om bleking av tennene.
Alt avhengig av tennenes tilstand, kan vi finne den behandlingen som passer best for deg. Vi tilbyr enten bleking med laser eller hjemmetannbleking med en skinne.
Fordelen ved hjemmetannbleking med en skinne er at du kan bleke tennene når du har lyst. Dessuten er det en enkel og rask måte å oppnå et godt resultat. Når du føler behov for å gjøre en ny tannbleking, kan du henvende deg til tannlegen din og få mere krem til blekingen.
Ulempen ved hjemmetannbleking er at det ikke er mulig å bleke alle grunntoner, og det er viktig at du i en lengre periode unngår mat og drikke som kan misfarge tennene.
Bleking med laser gir det beste resultatet, og behandlingen er enkel og rask. Tennene blir vanligvis hvitere enn ved hjemmetannbleking, selv grå nyanser blekes enkelt, noe som er vanskelig ved hjemmetannbleking.
Ulempen ved laserbleking er at tennene reagerer mer på kalde og varme ting i opp til 48 timer etter selve behandlingen. Men deretter forsvinner ubehaget.
Verken hjemmetannbleking eller laserbleking er skadelig for tennene, hvis det gjøres på riktig måte. Med andre ord blir tennene verken skadet eller porøse ved bleking.
Avhengig av tennenes nåværende tilstand, hvordan de blekes og det endelige resultatet, kan vi fortelle deg hvor lenge blekingen holder. Det vanligste er at den holder i flere år, men det kommer selvfølgelig an på dine spise- og drikkevaner, mm. Du må dessuten være oppmerksom på at også genetiske faktorer spiller inn.
På tannklinikken Nordic Dental Centre tilbyr vi for øyeblikket lasertannbleking for bare 290 euro (normalprisen er 450 euro). Du er selvfølgelig velkommen til en gratis konsultasjon før du bestemmer deg.

Med vennlig hilsen,
Tannlege Christina Radics, Nordic Dental Centre

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.