Månedsmagasinet på Costa del Sol

En meny på indisk restaurant er spekket med uttrykk som tandoori og kebab, tikka og masala, papadam og naan.
Tandoori, som er navnet på en spesiell ovn og steikemetode, har også gitt navn til restauranten Village Tandoori i Los Boliches, Fuengirola. Der serverer norske Gulfam Raja autentiske og traditionsrike retter fra India og Pakistan – maten i de to landene er nesten identisk, likevel spiser man selvfølgelig ikke oksekjøtt i India, mens man i Pakistan unngår svinekjøtt. De to landene dekker til sammen et areal på fire millioner kvadratkilometer, så naturligvis er det forskjeller fra et område til et annet, men som i Punjab, er det ikke avhengig av grensen mellom de to land.
Gulfam guider oss her gjennom myriaden av eksotiske ingredienser og retter.

Tandoori-kylling

Village Tandoori bruker ingen kunstige fargestoffer. Mens denne retten på andre spisesteder er knallrød, har retten her sin naturlige farge – og pikante smak.
Kyllinglårene er marinert i yoghurt tilsatt ingefær, hvitløk, koriander, spisskommen og chili og er naturligvis stekt i tandoori-ovn.

Kylling Pakova


Kyllingestykkene er marinert i blant annet koriander, spisskommen og tørket phodina. De er dynket i mel av kikerter, noe betyr at kjøttet beholder kraften når det friteres.
Ved siden av kyllingen serveres forskjellige sauser eller ”dips”. Det er yoghurt med mynte, salat med tomat, løk, rød og grønn chili, samt mango chutney. Man kan dyppe brødet i sausen eller bruke dem som smaksforsterkere, og man kan velge å bare spise dem til forrettene eller gjennom hele måltidet.

Sheek Kebab
Grillspyddene består av hakket lammekjøtt med koriander, frisk ingefær, hvitløk og rød chili – etter hvor sterk man ønsker maten. Kebaben serveres sammen med løk på rykende varme steintallerkener.
Grillet kjøtt og kjøtt stekt i tandoori serveres ofte som forrett, mens retter med saus og tilhørende ris kommer senere.

Kylling Tikka
Møre og saftige kyllingstykker med tørket koriander, ingefær, tandoori-krydder og stekt i tandoori-ovnen.
Denne retten elsker både voksne og barn.

Lamme-Karay

Solide stykker lammekjøtt med krydder som koriander og ingefær, samt masala som er et blandingskrydderi. Sausen er ellers basert på tomater og er lekkert kremet.
I andre retter brukes kokosmelk eller yoghurt, mens knuste mandler eller cashewnøtter også anvendes for å jevne sausene.

Bombay Alu og stekt ris
Alu betyr potet på urdu og er basisingrediensen i denne kraftige vegetarretten. Den inneholder også rød pepperfrukt, tomat, karri og grønn chili.
Det indiske kjøkken har mange vegetarretter, for eksempel dhaal som er basert på linser.
Dessuten er det også mange forskjellige typer ris. Velg mellom en nøytral basmati-ris eller som her, en pilau – stekt basmati-ris med egg og bønner.

Kylling Sharabi

Denne kyllingretten er én av Village Tandooris spesialiteter. Den inneholder også løk, hvitløk og koriander, samt hvitvin noe som i det indiske kjøkken er nokså uvanlig.
I bakgrunnen sees noen av de klassiske krydderene, fra venstre chili deretter spisskommen og frisk koriander.
De aller fleste retter fås i en mild, medium eller sterk versjon. Man må bare prøve seg fram.

Gulab Jamun
Bak dette navnet gjemmer det seg en dessert som er en melkekake i søt saus med krem.

Øl og brød

Village Tandoori har et flott utvalg av spanske så vel som internasjonale viner, men hvorfor ikke prøve en forfriskende indisk øl, en Cobra, til maten?
Bak ølet sees naan med hvitløk. Andre typer brød er chapati og parata, samt papadam som er fine, sprøstekte ”pannekaker. De fås også i en pikant versjon med masala.

Village Tandoori
Paseo Marítimo 98, Los Boliches
Fuengirola
Tlf: 951 916 048
Åpent hver dag kl. 13:00-23:00

 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.