Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Sin Igual – fransk, marokkansk og spansk mat i en hyggelig atmosfære

El Sin Igual - fransk, marokkansk og spansk mat i en hyggelig atmosfære

På gaten Ramón y Cajal i Fuengirola ligger den hyggelige familierestaurant El Sin Igual. Restauranten ble i sin tid etablert av en kypriotisk familie, inntil den for 35 år siden ble overtatt av spanske Juan Fernández Martinez. Ramón y Cajal het den gangen Carretera de Cádiz og var den eneste hovedveien langs kysten. Alle reisende passerte derfor forbi restauranten som alltid var et populært sted å nyte lunsj eller kveldsmat før turen gikk videre. I dag ligger restauranten i sentrum av byen og besøkes av så vel utlendinger som spanjoler.
 

Juan Fernández Martinez er i dag 80 år gammel og overlot styringen av restauranten til sine sønner Miguel og Manolo for 15 år siden. Miguel leder i dag restauranten samtidig som han er servitør, mens Manolo er kjøkkensjef. Dessuten hjelper Miguel og Manolos bror Bruno til når det er ekstra travelt. Tross sin høye alder, kommer Juan som i yngre dager var konditor, ofte innom restauranten tidlig om morgenen og baker dagens kaker eller tryller fram en lekker dessert.
Restaurantens allsidige kjøkken med både spanske, marokkanske og franske spesialiteter, er en følge av Juan Fernández Martinez fargerike liv og bakgrunn. Det hele begynte i Marokko dit hans foreldre flyttet til på grunn av stor arbeidsløshet i Spania. Juan ble født i Marokko og startet sin karriere innenfor restaurantbransjen som konditor. Med tiden fikk han så mye erfaring at han følte seg parat til å etablere sin egen restaurant. I begynnelsen av 1960-årene og etter mange års hardt arbeid, hadde Juan og hans franske hustru etablert en lekker marokkansk restaurant med plass til rundt 400 mennesker. Juan levde et godt liv i Marokko med sin hustru og parets tre sønner Bruno, Miguel og Manolo. I begynnelsen av 1970-tallet bestemte marokkanske myndigheter at alle restauranter eid av utlendinger måtte ha en marokkansk partner som eide 51 % av restauranten. Fordi Juan hadde kjempet hardt for å komme dit han var i livet, var han under ingen omstendigheter villig til å la livsverket hans gå over på fremmede hender. Han bestemte seg derfor for å selge restauranten og flytte tilbake til Sør-Spania. Ikke lenge etter hjemkomsten kjøpte Juan El Sin Igual, i 1974, men det gikk nesten et år før alle papirer var i orden og Juan virkelig kunne kalle seg eier av restauranten.
I stedet for å endre menyen fra den tidligere eierens dager, bestemte Juan seg for å fortsette med samme meny som besto av spanske og greske retter. I tillegg tok han med noen marokkanske og franske spesialiteter, og det skulle vise seg å bli stor suksess, så stor at restauranten i dag fortsatt kjører med den samme meny.

På menyen finner man alt fra couscous, tamara (torskerognssalat med persille og sitron), gratinerte auberginer med løk og koriander og fransk paté med akasier. Hva angår kjøttrettene, finner man lam med spisskomen, svisker, mandler og ris, samt fylt kylling med kastanjer, brokkoli og kokte poteter og sist, men ikke minst entrecôte med peppersaus.
Juans forkjærlighet for det søte kommer til uttrykk i et stort, variert utvalg av desserter der profiteroles med sjokoladesaus og is må nevnes som én av de beste. Men også sjokolademoussen med krem, samt flan med vaniljeis er helt fantastisk. Det er selvfølgelig mange andre retter å velge mellom til rimelige priser. For eksempel koster dagens meny bare 12 euros. Den omfatter et stort utvalg av forretter, hovedretter og desserter.
Restauranten er utrolig hyggelig med en kombinasjon av lyst og mørkt tre og røde farger. Innendørs er det plass til 30 gjester og utenfor, på den overdekkede terrassen, er det også plass til samme antall gjester. Derfor egner stedet seg også godt til private selskaper av mindre størrelse.
El Sin Igual er kort sagt en hyggelig familieeid restaurant med en intim atmosfære der man alltid kan være sikker på å få servert gode retter til en fornuftig pris.

For bordbestilling ring 952 47 50 96.
Restaurante El Sin Igual
Avda. Ramón y Cajal s/n
29640 Fuengirola
(Ved siden av Repsol)
Åpningstider: kl. 13.00 – 15.30 og 19.00 – 23.00.
Restauranten holder stengt på tirsdager.

 

Av Louise Kathrine Pedersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.