Månedsmagasinet på Costa del Sol
Stjernearrangement med kokkelandslaget på Roca Tranquila

Stjernearrangement med kokkelandslaget på Roca Tranquila

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Bent Jørgensen som sammen med kjøkkensjef Kasper Nielsen, eier den vakre gourmetrestauranten Roca Tranquila i Urb. Torreblanca i Fuengirola, har en drøm. En drøm om å få de nordiske kokkelandslagene på besøk hit til Spania til gjentatte og årlige fundraising-arrangementer. Å kombinere det å støtte unge kokker med det å glede restaurantens gjester med helt unike opplevelser – det er det Bent drømmer om.
I februar 2010 kommer det første av lagene, National Culinary Team of Denmark. Da kan vi alle møte dem, oppleve dem på kjøkkenet og ikke minst smake resultatene av deres anstrengelser. Og blir det en suksess, arrangeres lignende Spania-opphold for de andre skandinaviske lagene, for eksempel Det Norske Kokkelandslaget som er regjerende verdensmestere fra 2006 og olympiske mestere fra 2008.
Er du vill etter god mat i nye forkledninger, lekre råvarer og innovative presentasjoner på tallerkenen, så les videre her.
Samarbeidet mellom oss i Det Norske Magasinet og Restaurant Roca Tranquila betyr at vi i februar 2010 kan by Kokkelandslaget velkommen til et gastronomisk stjernearrangement med noen av Danmarks beste kokker over grytene. Dette er første gang et skandinavisk kokkelandslag besøker Costa del Sol, og for 200 gjester fordelt på fire aftener, vanker det uforglemmelig opplevelse.

Årets gourmetopplevelse 2010
– et Roca Tranquila/Det Norske Magasinet-event

Opplev Kokkelandslagets kjøkkenkunst!
Møt de populære kokkene og lagets manager som forteller om kokkekunst i verdensklasse.
Spennende prøvesmakinger, goodybags, samt loddtrekning om en fantastisk premie.
Nyt Kokkelandslagets 3-retters supermeny som anrettes foran publikum, samt utvalgte viner og kaffe med bakernes lekkerbiskener.
Bestill allerede nå til 18., 19., 25. eller 26. februar 2010, kl. 18.30. Pris per pers.: 180 euros.
Bestill bord allerede nå på tlf.: 952 196 067.
 

“Ideen med Roca Tranquila er ikke bare å skape en restaurant, men et matvareverksted der våre gjester får mer med seg hjem enn bare “god mat”. Det skal være en totalopplevelse av smaks- og synsinntrykk i fantastiske omgivelser”, forteller Kasper og fortsetter: “Vår kokkeskole er enormt populær, særlig blant skandinaver som nyter å tilbringe en dag i vårt kjøkken og deretter innta rettene de selv har vært med på å lage.”
Nylig ble tilbygget, også kalt tv-kjøkkenet, innviet slik at kokkeskolen nå får mer plass til kulinariske utfoldelser. Den nye salongen har plass til 80 gjester – og er altså et perfekt rom for å avholde private selskaper.
“Jeg gleder meg veldig til å få kokkelandslaget på besøk. Kokkene er virkelig inspirerende, så det vil bli utvekslet mange ideer og skapt nye kontakter – men der er lagt mye krefter i å begeistre styret og medlemmene på laget som bruker feriene sine på en slik reise. Det er mange spillere på banen, og man må hele tiden huske at arbeidet med og på kokkelandslaget er ulønnet. Det er selvsagt dyrt å trekke ettertraktede kokker ut av deres hverdag i berømte restauranter – tre treningsdager i måneden, transport, råvarer, lokaler, reiser, konkurranser…”, forklarer Bent Jørgensen som etter utallige møter og reiser i landslagets fotspor nylig, endelig kunne skrive under kontrakten om det 14 dager lange Spania-oppholdet for det danske kokkelandslaget.

Fundraising-middag
“Å fremme skandinavisk kokkekunst er viktig for meg, og landslagene har klart seg svært bra i internasjonale konkurranser de siste årene. Jeg elsker at de er så ambisiøse at de forventer å ligge blant de beste i verden ved Culinary World Cup 2010, en deltakelse som krever stor økonomisk oppbakking og gode sponsorer. Her kommer fundraising-middagene på Roca Tranquila inn i bildet, fordi alt overskudd går rett til kokkelandslaget”, sier Bent Jørgensen.
Kokkelandslaget skal oppholde seg her på Costa del Sol i to uker, spekket med opplevelser og trening.
“Vi setter sammen et program til dem slik at de får gode opplevelser med seg hjem; besøk på en spansk bodega, kaviarproduksjon i Riofrío og mange andre spendende opplevelser – og så må de selvfølgelig trene, noe som vi med våre nye kjøkkenfasiliteter i tilbygget kan skape de absolutt beste rammer for. Jeg mener at vår andalusiske herregårdsstil med god høyde under taket, i både bokstavelig forstand og i en mere overført betydning, tilbyr mer inspirerende arbeidsforhold enn i slike industrikjøkken de eller er vant til å trene i, sier Kasper Nielsen.

En opplevelse for gourmeter og annet godtfolk
Med unntak for middagen torsdag 18/2 som foregår på engelsk, vil presentasjonene (fredag 19., samt torsdag og fredag 25. og 26. februar) være på dansk med følgende program:
Kl. 18.30 bys det velkommen med gourmettapas og bobler i glassene, og det vil bli prøvesmaking av økologisk kaviar, spiselige blomster, fantastiske skinker og andre av Andalucías deilige spesialiteter.
Imens begynner kokkelandslaget forberedelsene til aftenens gastronomiske middag i Roca Tranquilas nye kjøkken – et arbeid som gjestene kan følge på nært hold.
Middagen serveres kl. 20.00 og starter med en appetittvekker samt en presentasjon av menyen. Deretter blir lagets treretters meny servert med tilhørende viner, etterfulgt av kaffe og en prøve på konditorenes tryllerier. Etter forretten blir kokkelandslaget introdusert, og teammanager Per Mandrup vil holde et spennende innlegg om lagets arbeid og de store, prestisjefylte konkurransene som laget deltar i.

I tillegg til en fantastisk opplevelse, får gjestene en kulinarisk goodybag med seg hjem, samt mulighet for å vinne gourmetopplevelser på noen av Spania og Danmarks mest berømte restauranter.
Billetten til dette storslåtte arrangement koster 180 euros per person og kan bestilles hos Roca Tranquila på tlf.: 952 196 067. Fordi deltakerantallet er begrenset, anbefales det rask påmelding.
 

Av Helle Espensen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet