Månedsmagasinet på Costa del Sol
MezzaNotte – restaurant med utfordrende libanesisk og italiensk mat som spesialitet

MezzaNotte – restaurant med utfordrende libanesisk og italiensk mat som spesialitet

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

 

De fleste kan knapt ha klagingen over standarden på Solkystens restauranter. Uttalelser som ”maten og servicen var utmerket, men ikke sett i forhold til prisen. Dette er ikke et sted jeg besøker igjen”, blir stadig mer vanlig. På restaurant MezzaNotte på strandpromenaden i Fuengirola lytter man til den generelle utilfredsheten med restaurantbransjen og sørger for at både maten, servicen og prisene ligger på et fornuftig nivå som lever opp til gjestenes forventninger.

Europa møter Midtøsten
MezzaNotte er tross sitt italienske navn som betyr midnatt, en restaurant der fokus ikke bare serverer italiensk mat med hjemmelagede, sprø pizzaer og som får alle med forkjærlighet for italiensk mat til å spise til bristepunktet. Stedt tilbyr også et stort utvalg av libanesiske delikatesser. Selv om det på det politisk sett synes umulig å forene Europa og Mdtøsten, har det lyktes MezzaNotte på beste måte å forene disse forskjellige områdenes spesialiteter og skape en spennende meny som kombinerer det beste fra begge regioner.
På restaurant MezzaNotte serveres det alt fra tapas med libanesisk touch til ekte italienske pizzaer som Mama Italia ville laget dem, – til fiskeretter, pasta og kjøttretter som oftest er grillet.
MezzaNotte er eid av svensklibanesiske Mike som etter mange års med drømmer om et liv i restaurantbransjen i Spania, tok oksen ved hornene og etablerte MezzaNotte.
Der var aldri tvil om at restauranten skulle ligge med utsikt til Middelhavet, og derfor valgte Mike å starte restauranten på strandpromenaden i Fuengirola, bare 500 meter fra havna i retning mot Castillo Sohail. Livet på strandpromenaden er ofte hektisk med masser av liv om dagen, mens det faller en fredelig stillhet over området – bare avbrutt av bølgesuste fra havet – etter mørkets frambrudd. Med sin avslappende chill-out stil, er MezzaNotte et perfekt sted å gire ned, både ved høylys dag og om kvelden, enten det bare er for å nyte en god kopp kaffe eller en av de mange lekre, varme rettene. Hvis man skal arrangere en privat fest, kan MezzaNotte også sørge for maten med sin nye catering-service til både små og store selskaper.

Teamet bak de spennende rettene
I kjøkkenet står Mike som tilbereder alle retter med en fast, men kjærlig hånd. Han assisteres av David som anses for å være en av kystens beste kokker. Det er ikke feil når det blir sagt at hver eneste rett er kreert med stor profesjonalisme og forkjærlighet for eksperimenterende kokekunst. Etter selv å ha prøvd forskjellige av MezzaNottes retter, står denne restauranten uten tvil i særklasse. Selv om det finnes mange gode restauranter på kysten, er det sjelden at man virkelig kan kjenne at maten er laget med følelse. Nå er jeg ikke en person som er spesielt glad i mat som ikke smaker. Jeg er glad i krydret mat. Og når det gjelder nettopp dette, er MezzaNotte en av de beste restaurantene jeg har prøvd på lenge. Kjennetegnet for MezzaNottes retter er en godt krydret og rund smak som samtidig prikker litt på tungen, uten at det står flammer ut av nesen. Av restaurantens mange retter hadde jeg fornøyelsen av å prøve Shish Osmaly og Shish Tawoak.

Shish Osmaly er grillet, hakket kjøtt, servert med en krem av sesamfrø, og pitabrød dyppet i medium-sterk chilisaus. Denne retten ligger, pga. chilien, på den sterkeste enden av skalaen, men er man glad i en god blanding av krydret og sterk mat, er den helt fantastisk. Kjøttet har deilig smak som avbalanseres godt med den runde aromaen fra kremen med sesamfrø. Prikken over i’en er chilien som får smaksløkene til å åpne seg og ta godt imot rettens mange smaksvarianter.

Shish Tawoak er grillstekt kyllingbryst skåret i 4-5 små stykker servert i tynt pitabrød med krydrede potetbåter og en frisk salat med rødbetmajones. Spesielt for denne retten er at kyllingen har ligget i krydret marinade i to dager. Det betyr at smaken har trukket helt inn i kjøttet. Pitabrødet suger den overskytende saften fra kyllingen, noe som gir brødet en vidunderlig smak.
Til de ovenfor nevnte rettene anbefales husets rødvin som har en rund og kraftig smak eller en av de mange nye vinene fra Museo de Vino i Mijas der man har satt sammen en helt spesiell samling av både, røde -, hvite – og roséviner.
Som avslutning på en spennende og annerledes matopplevelse, anbefales man å prøve MezzaNottes kaffe som anses for å være byens beste. Utsagnet kommer fra kundene som etter å ha prøvd kaffen hos MezzaNotte, kommer tilbake med jevne mellomrom for å nyte enda en kopp eller en god lunsj eller middag i kveldsskumringen. Hvis man bare vil ut og ha en hyggelig aften på byen med venner, er MezzaNottes utendørs lounge det perfekte sted å nyte et glass vin, en kald øl eller en tropisk cocktail.
Det er lenge siden jeg sist har spist så god mat som den som serveres på MezzaNotte. Jeg kan derfor bare anbefale at man prøver selv. Jeg er sikker på at andre vil ha samme positive opplevelse som jeg.

God appetitt!

MezzaNotte
Paseo Marítimo 10
Edificio Saturno
Fuengirola

For bordbestilling, ring 952 59 20 14 eller se restaurantens hjemmeside www.mezza-notte.es.

Av Louise Kathrine Pedersen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet