Månedsmagasinet på Costa del Sol
Restaurantbesøk – Vi spiser vegetarisk på Vegetalia i Los Boliches

Restaurantbesøk - Vi spiser vegetarisk på Vegetalia i Los Boliches

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

 

– La oss møtes på Restaurante Vegetalia i Los Boliches, foreslo en bekjent.
– Hva, svarte jeg. Jeg hadde hørt at det ligger en vegetarrestaurant i Los Boliches, men hadde tross min iherdige jakt på alternative kalorier ikke tidligere avlagt den et besøk.
Atmosfæren og gjestene var det første som slo meg da jeg endelig trådte inn døren på Calle Santa Isabel nr. 8 – som for øvrig er andre gate parallell med Avda. Acapulco. Mine forventninger til det øvrige klientellet ble slett ikke imøtesett. Ved bordene satt spanske forretningsfolk i jakke og bukse, en større spansk familie og bare noen få utlendinger av blandet herkomst. Den første gruppen var i flertall.
– Ja, rundt 80 prosent av restaurantens gjester er spanjoler. Mange er forretningsfolk som med jevne mellomrom kommer til lunsj. Det har egentlig forbauset meg. Jeg trodde at de fleste gjestene ville være utlendinger, men jeg er naturligvis glad for at spanjolene har tatt restauranten til seg. Mange av dem er slett ikke vegetarianere, forteller innehaver, finske Katja Gilan, som åpnet restauranten for 11 år siden etter at hun lenge hadde undret seg over at det ikke fantes en eneste vegetarrestaurant i dette området. Ellers ligger det tre i Málaga og én i Nueva Andalucía.
– Vegetalia er dermed den eneste vegetarrestauranten mellom Málaga og Marbella, bekrefter Katja som også mener at det sparsomme vegetarmattilbudet på vanlige restauranter er årsaken til restaurantens popularitet. Det samme er vel alles lyst til en gang imellom å prøve noe nytt, men også helsefaktoren og det faktum at maten faktisk smaker svært godt.

Lunsjbuffé
– Jeg tar salat først, deretter varme retter og til slutt dessert, påpekte min bekjente som åpenbart mente at jeg burde følge opp.
– Men…, forsøkte jeg og ville forklare at jeg vanligvis ikke spiser tre retter til lunsj.
– Det gjør du her, insisterte veteranen, og dermed var den diskusjonen avsluttet.
Et øyeblikk senere satt jeg med en innbydende salat, min bekjent med dagens suppe som var en potet- og purresuppe, og vi begge med et glass frisk gulrot- og mangojuice. Deretter prøvde vi fylte og gratinerte auberginer samt spagetti med hvitløk, chili, sjampinjonger, rosiner og pinjekjerner – en herlig pikant pastarett. Begge var virkelig velsmakende og mettende.
– Kom nå, sa min bekjent og pekte enda en gang på buffeen. Denne gangen forsøkte jeg ikke protestere, men gikk frivillig bort for å hente desserten. I dette tilfellet en skål frisk frukt.

Middag – a la carte
– La oss møtes på Restaurante Vegetalia i Los Boliches, forslo jeg for en bekjent noen dager senere. Jeg hadde på mitt første besøk smugkikket på menyen over rettene Vegetalia serverer om kvelden, og de var jeg også nødt til å prøve.
Mens det hersker en travel atmosfæren midt på dagen, er det om kvelden en avslappet og hyggelig stemning i restauranten. Vi satt som de fleste andre gjester lenge og nøt rettene.
Denne gangen prøvde jeg en Surtido de entradas (forskjellige små forretter) som bestod av en lekker hummus med pitabrød, fetaost, ”kjøttboller”, marinerte sjampinjonger og små fylte pepperfrukter. En perfekt kombinasjon som er velegnet når man gjerne vil ta seg god tid til å nyte måltidet og, som i dette tilfellet, et glass god, økologisk rødvin. Som hovedrett valgte min bekjent fylte crepes der man kan velge mellom fyll som sjampinjonger og purre, spinat og pinjekjerner eller pisto, og jeg en kremet og velkrydret karrirett med ris.
Man må unne seg en dessert, tertene og kakene er simpelthen praktfulle. De er, som all mat på Vegetalia, hjemmelagde.

Restaurante Vegetalia
Calle Sta. Isabel 8
(Bak det tidligere Alcaldia i Los Boliches, følg skiltene)

Tlf. 952 586 031

Fri buffé koster 7,95 euros (3 euros for barn)

Åpningstider:
12.30 – 16.00 – Buffé
20.00 – 22.45 – A la Carte
Stengt søndag og mandag

Av Jette Christiansen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet