Månedsmagasinet på Costa del Sol
40 år med artisten Benny Borg

Denne kjente og kjære artisten avslutter sin 40-års jubileums turnė her på Solkysten, nærmere bestemt i Sjømannskirken El Campanario, 28. og 29. oktober, begge dager kl. 1800. Billetter fås kjøpt i resepsjonen på El Campanario eller i den svenske kirken i Fuengirola, og koster kun 20.00 euro.
Benny Artie Borg, sanger, gitarist, komponist, tekstforfatter og revyskuespiller ble født 1945 i Gøteborg. Han startet sin karriėre i Sverige midt på 60- tallet, som vokalist i pop/ danseorkestre, som Streaplers. I 1968 kom han til Norge med bandet Nilsmen, som ble engasjert av Arne Bendiksen til hans planlagte Svensktoppar- serie. Her innledet han samarbeidet med Kirsti Sparboe, som han var gift med en periode. Dette var en meget populær duo på 70- tallet.
I 1972 representerte Benny Borg Norge i Melodi Grand Prix med ”Småting”, i duett med Grethe Kausland.
Gjennombruddet kom med hans egen ‹Balladen om Morgan Kane› (1972), med 20 uker på VG- listen. Han fikk Spellemannprisen 1973.
Benny Borg har komponert en rekke sanger, som er blitt sunget inn av Kirsti Sparboe, Hanne Krogh (”Den Store Dagen”, som ble en hit), Inger Lise Rypdal og Bjøro Håland. Han hadde stor suksess som Elvis- imitator i en Dizzie Tunes – revy, og fra midten av 70- tallet til midten av 90- tallet var nesten hele hans karriėre knyttet til Dizzy Tunes og Grethe Kausland. Etter at han forlot Dizzy Tunes, har han gitt ut soloplater og har i samarbeid med Oslo Nye Teater hatt suksess med soloforestillingen; Balladen om Cornelis Vreeswijk.
Benny Borgs 40-års jubileum som artist i Norge ble markert med en jubileumsforestilling, som hadde premiere på Oslo Nye Teater den 15. november 2008, og deretter er det gått slag i slag, med turnė over det ganske land. Endelig er den her på Solkysten – forestillingen hvor Benny Borg er Benny Borg!

Lindesnes Trekkspillklubb på El Campanario
Vi minner også om at Lindesnes Trekkspillklubb vil spille på El Campanario torsdag 22.10 kl. 1800, og inngangsbilletten er kun 15.00 euro, og fås på El Camapanario. De er bl. a kjente fra det populære programmet på TV, ”Nytt på nytt”, og fra mange konserter. Musikken er glad og livlig og full av humør.

Variert konsertprogram utover høsten
Det er verdt å merke seg at Sjømannskirken kan by på et rikt og variert konsertprogram utover høsten, vinteren og hele neste år, som burde dekke alle behov. Program fås i Sjømannskirken El Campanario, og vil dessuten bli presentert i Det Norske Magasinet.

 

Av Steinar Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.