Månedsmagasinet på Costa del Sol
Språk – Karins spanske språkskole

Språk - Karins spanske språkskole

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Velg mellom solfylte badestrender, luftige takterrasser, støyende kafeer, skyggefulle patioer eller vanlig klasserom når du vil lære spansk.

Eller hva med å kombinere språkstudiet med hesteridning, golf, kulturelle utflukter, tapaskurs, vinsmaking eller flamenco? Valget er nemlig ditt!
I snart fire år har Karin Ulvestad Skarre fra Bærum utenfor Oslo drevet sin egen språkskole – LenguaLuz – på Costa de la Luz.
Sammen med skolens spanskfødte lærer tilbyr hun skreddersydd undervisning og kurstilbud til elever i alle aldere.
– Vi fikser det meste, hevder Karin.

Fleksible løsninger
For Karin handler jobben om å tilrettelegge best mulig ut fra elevenes ønsker; vil de ha enkeltundervisning eller små grupper, vil de sitte i klasserom eller på stranda, hvor vil de bo, hva ønsker de å se og oppleve i tillegg til språkundervisning, osv?
– Nøkkelen er fleksibilitet, det er helt bevisst fra vår side. Vi ønsker ikke å bli store, men vil klare å håndtere dette selv. Det handler ikke bare om språk. Det dreier seg også om å gi elevene gode og minnerike opplevelser, sier hun.
Språkskolen tilbyr undervisning i sherrybyen Jerez og i nabobyene Sanlúcar og Chipiona, og kan by på innkvartering i alt fra hotellrom, via egne leiligheter til hjemme hos spanske vertsfamilier og for inntil 30 mennesker.
– Vi har et stort lokalt kontaktnett som gjør at vi kan tilfredsstille de fleste ønsker, forklarer Karin; – og prisene er omtrent halvparten av det du ellers finner her i Spania.Virkeliggjøre drømmer

For Karin startet den altoppslukende interessen for Spania for mer enn 40 år siden. I 1965, som åtteåring, dro hun og familien for første gang på Spania-ferie.
– Vi traff århundrets varmebølge med 40 graders varme i seks uker og var syke hele tiden. Men siden den gang har det ligget i kortene at jeg før eller siden skulle tilbake hit og bo her fast, sier Karin (52).
Spansk har hun lært seg under ferieoppholdene, i tillegg til å ha tatt flere språkkurs i Norge.
For fire år siden etablerte hun og ektemannen Niels firmaet ”LenguaLuz”, og året etter sa Karin opp sin trygge og faste jobb som bioingeniør i Oslo. Alt for å virkeliggjøre drømmen om sitt nye spanske liv. I år har Niels fulgt etter:

– Dette er først og fremst Karins prosjekt. Min rolle er å være sjåfør og altmuligmann, hevder han.

Elever fra hele verden
Siden Karin Ulvestad Skarre tok i mot sin første elev, sommeren 2006, har Karins språkskole hatt rundt 40 elever i året.
– Det er flest norske elever, men vi har elever fra hele verden, sier Karin og ramser opp i rask rekkefølge; USA, Japan, Storbritannia, Tyskland, Østerrike, Sveits, New Zealand, Irland, Jamaica, Nederland, Kroatia og Sverige.
Så langt har Karin knapt brukt en krone på annonser og markedsføring. Alt skjer gjennom skolens hjemmeside på internett.

Jobber med glede
– Hvorfor starte språkskole utenfor allfarvei? De fleste drar jo til Costa del Sol når de skal til Spania?
– Ja, det er riktig. Men de som kommer hit til Costa de la Luz, er oppriktig interessert i spansk kultur, opplevelser og språk. Det dreier seg om mye mer enn bare sol, strand og sjø. Det er viktig, svarer Karin.
– Jeg gjør ikke dette for å bli rik. Det som er viktig er at jeg har så stor glede av arbeidet. Dessuten elsker jeg dette området av Spania og synes det har så mye å by på.


Tusen tilbud
Blant nordmenn er det mer populært enn noensinne å lære spansk, og her i Sør-Spania og langs den spanske Middelhavskysten finnes et rikholdig tilbud av ulike skoler og kurs. Spansk er verdens tredje mest talte språk og morsmålet til mer enn 350 millioner mennesker.
Fordelen med å ta spanskkurs i Sør-Spania er at det her er lett å praktisere språket, og at studier enkelt kan kombineres med mer tradisjonelle ferieforlystelser som sol, bading og andre aktiviteter; for eksempel spanskkurs om formiddagen – stranda om ettermiddagen. Noen skoler er rene språkskoler, mens andre tilbyr også sosial aktiviteter om kvelden.
Her er noen skoler med undervisning sør i Spania og med hjemmesider på norsk. Flere finner du enkelt og greit på nettet:

• LinguaAbroad: www.ssiu.no (Flere sørspanske byer)
• SørSpansk Språkskole: www.sorspansksprakskole.com (Jerez)
• EF Internasjonale Språkskoler: www.ef.no (Málaga)
• Språkreisebyrået: sprakreisebyraet.no (Flere sørspanske byer)
• Spansk Språkskole: www.spansksprakskole.no (Valencia og Sevilla)
• LenguaLuz: www.lengualuz.com (Jerez, Sanlúcar og Chipiona)

Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet