Månedsmagasinet på Costa del Sol

Matglede i Det rustikke hus

Calle Moncoya, også kjent som Calle del Hambre (sultens gate) i Fuengirola, lever opp til kjælenavnet. Nesten hver bygning huser et spisested, og nummer 27 er intet unntak. Forskjellen mellom denne og mange av de andre er likevel at mens de andre gjør stort mye av seg, er La Casa Rústicas fasade ydmyk, og man må kjenne stedet eller ha hørt om det for å vite at her gjemmer et av byens bedre spisesteder seg.
– Restauranten sess ikke så godt utenfra, og for å finne oss må man vite at vi er her. Slik har det alltid vært, men siden vi åpnet for 15 år siden, har klientellet økt, og mange av våre gjester har kommet igjen gang på gang gjennom mange år, forteller den ene av de to innehaverne, José Antonio Asensio som også gleder seg over at så mange av La Casa Rústicas gjester er nordmenn.
De fleste av restaurantens gjester har derfor fått stedet anbefalt. Deretter har budskapet spredt seg som ringer i vannet, og det var takket være disse ringene at Det Norske Magasinet fikk kjennskap til restauranten.

Hyggelige omgivelser
Restaurant La Casa Rústica som åpnet i 1994, ligger i et eldre hus som, selv om det er renovert flere ganger, likevel har bevart den gamle, rustikke stilen.
Innredningen er elegant, men samtidig hyggelig. På veggene henger antikke redskaper, vinhyller og fantastiske malerier som alle er med på å skape en stilfull, men samtidig avslappet atmosfære der man som gjest føler seg hjemme. Og det er det mange som gjør.
Spisestedet har mange faste kunder, noen anser seg snarere som venner av huset enn egentlige kunder, takket være personalet.
– Den ferskeste har vært hos oss i åtte år, alle de andre har arbeidet her enda lenger, forteller José Antonio som med sitt trofaste personale er med på å få gjestene til å føle seg velkommen.
Restauranten har bare 70 spiseplasser. Man kan velge mellom å sitte på terrassen ut mot gaten der man kan følge med på alt som skjer på ”sultens gate”. Man kan kikke på de mange forbipasserende, eller man kan velge å sitte i den hyggelige, overdekkede patioen i den innerste delen av restauranten.

Til bords
Kjøkkensjefen er Dani som dessuten er José Antonios forretningspartner. Han er ung og kreativ, og så er han utdannet på restaurantskolen La Cónsula i Málaga.
Menyen er ganske stor. Man kan velge mellom rundt 80 forskjellige retter. Kjøkkenet kan nærmest betegnes som kreativt klassisk og spansk, med internasjonalt islett.
José Antonio kjører ofte daglig selv til markedet i Málaga for å velge ut de ferskeste råvarene og det beste kjøttet som danner basis for lekkerbiskenene.
Blant favorittene er kjempereker i champagne eller whisky, rødspette med mandler og laks i appelsin- eller sennepssaus. I kjøttavdelingen regjerer helstekt pattegris sammen med mørt oksemørbrad med saus tilberedt med Málaga-vin, den klassiske peppersausen eller husets saus, tilberedt av tomater og andre grønnsaker.
– Mange av våre norske gjester er svært glade for kjøttrettene. De bestiller gjerne reker og laks, men det er oksekjøttet, som oksemørbrad, helstekt eller som biffer og entrecôte som er mest populært, avslører José Antonio.

Praktisk informasjon
La Casa Rústica
C/ Moncayo 27, Fuengirola
Tlf.: 952 47 85 97
Kjøkkenet er åpent: 12.30 – 15.30 og 18.15 – 23.00
Stengt: Søndag
www.lacasarustica.es

 

Av Jette Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.