Månedsmagasinet på Costa del Sol
SALAMACAFROSKEN -Severdigheten som er vanskelig å se

SALAMACAFROSKEN -Severdigheten som er vanskelig å se

Den vakre spanske byen Salamanca er kjent for sin historie og sine kulturskatter. Byen som ligger i Castilla y Leon, har to katedraler side om side, begge med vegger dekket av en overveldende mengde ornamenter. Salamancas Plaza Mayor er en av landets flotteste, men flest turister samles nok likevel på plassen utenfor Escuelas Mayores ved Universitetet i Salamanca som også er vakkert utsmykket. Mange har med kikkert og enkelte kan bli stående i flere timer og stirre i håp om å få øye på en av byens største severdigheter – en severdighet som det kan være vanskelig å få øye på!

Den utskårne portalen til Universitetet i Salamanca sto ferdig i 1553. Det har vært mange diskusjoner om intensjonen til kunstneren bak ornamentene, som blant annet viser en frosk som sitter på en hodeskalle. Det er denne som er så vanskelig å få øye på, og både fastboende og tilreisende har tilbragt mye tid akkurat her – i håp om å oppdage den sagnomsuste frosken. Den er som sagt godt gjemt – selv for de som har utrustet seg med kikkert. Mange gir opp, mens andre er mer standhaftige og setter sin ære i å kunne fortelle familie og venner at de endelig har ‘funnet’ frosken. 

Historien bak

Den utskårne hodeskallen skal ifølge sagnet representere Prins Juan som ble født i Castilla i 1478, og som døde allerede før han fylte 20 år. Han var sønnen til Kong Ferdinand og Dronning Isabel. Frosken skal være Parra, legen som desperat forsøkte å redde prinsens liv, men som altså ikke lyktes.

Hver høst kommer det nye studenter til Salamanca som blir fortalt av eldre medstudenter at jo raskere de får øye på frosken, jo bedre vil de klare seg når eksamen skal avlegges. ‘Jakten’ på frosken hjelper også til å styrke samholdet mellom studentene som kommer fra hele Europa.   

Hvis man ikke er så heldig å oppdage frosken, har frosker i alle størrelser og fasonger blitt en stor salgsartikkel i Salamancas mange suvenirbutikker.

https://salamanca.es/es/servicios/oficina-de-turismo-on-line

Den vakre fasaden er et populært motiv

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.