Månedsmagasinet på Costa del Sol
Puerto Cabopino – for båtfolk og landkrabber

Puerto Cabopino - for båtfolk og landkrabber

Den idylliske havnen Cabopino er ikke spesielt stor, men absolutt verdt et besøk. Havnen er en av Andalucías vakreste og best bevarte hemmeligheter, og i motsetning til sine travle naboer, Marbella og Fuengirola, byr Puerto Cabopino besøkende på en mer avslappet og intim atmosfære.

Selve marinaen er hjemhavnen for rekke seilbåter, fiskebåter og lystbåter som tilbyr charterturer for de som er ivrige etter å utforske Middelhavet. De hyggelige restaurantene som ligger rundt havnen, er besøkt av både turister og fastboende i området. Mange kommer bl.a. fra Marbella og Fuengirola for å tilbringe noen timer i Cabopino, kanskje spise på en av de mange gode restaurantene eller gå en tur ved stranden.

Øst og vest for marinaen finnes strekninger med gylne strender, og har man lyst til å ta en dukkert, har stranden på vestsiden av molen fin sand. Her er det også ofte musikk og underholdning på sommeren. Og hvis man er tilhenger av nudisme, er det bare å gå et par hundre meter lenger vest, hvor man kan bade naken.

Havnen er omgitt av hyggelige boligområder – alt fra mindre leiligheter til store luksusvillaer. De ‘lokale’ stikker ofte ned til en av restaurantene og drikker morgenkaffe og leser avisen, for det er en liten og intim havn hvor alle kjenner hverandre.

Man kan også leie båt her og dra på tur med en katamaran for å kikke på delfiner eller bli med på en dykke- eller fisketur. Det er også mulighet til å leie båt med kaptein i er par timer, hele dagen eller lenger, og en dagstur til Afrika er en av favorittene. Cabopino gir også muligheter for vannsportsaktiviteter som f.eks. leie av vannski eller vannscooter.

Puerto Cabopino ligger bare et steinkast fra Cabopino fyrtårn. Dette gamle vakttårnet som en gang var en del av nettverket av tårn som beskyttet kysten mot pirater og inntrengere, står nå som et vitne om regionens rike historie.

Puerto Cabopino er en destinasjon som lett blander avslapning og aktivitet, historie og en moderne livsstil. For besøkende som søker en autentisk Costa del Sol-opplevelse uten de vanlige turistmassene, byr denne skjulte perlen på noe for enhver smak.

God tur!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.