Har du et nyttårsforsett for det nye året, 2020? En undersøkelse gjennomført av Opinion for Helsedirektoratet viser at hver fjerde nordmann har som nyttårsforsett å trene mer, gå ned i vekt eller være mer ute i naturen i 2020. Det er bra å ta vare på seg selv. Men det hender nok ikke sjelden at vi blir så opptatt av oss selv at vi kanskje glemmer å ta vare på hverandre. Da kan det gode bli det bestes fiende.
I 1869 skrev Dostojevskij romanen «Idioten». Hovedpersonen blir oppfattet som en idiot fordi han tror på det gode i verden. Og det er ikke vanskelig å være pessimistisk i det samfunnet Dostojevski beskriver. Et sted lar han Fanden utbryte: «Det går godt på jorden; menneskene blir mer og mer djevelske overfor hverandre. Jeg mangler kun å avskaffe medfølelsen; når den er avskaffet, har jeg seiret.»
Og den vise russiske forfatter avslutter med å utfordre oss alle ved dette årsskiftet: «Overalt kommer livet oss i møte. Ropet fra den glade som vil dele sin glede med deg, ropet fra den fortvilede som hungrer etter medfølelse, kjærlighet og forståelse.»
Vi trenger ikke nyttårsforsetter som dreier seg om at vi kun setter oss selv og våre egne behov i sentrum. Nå er det tid for en medfølelse som viser at vi ser hverandre og tar vare på hverandre.
Bjørn Olav Bøe
Vikarprest, Costa del Sol
16.01.-12.02 Astrid Frida Zehetner
13.02-11.03 Inger Elise Hansen
Torsdag 6. februar kl. 19.00
Stjerneglimt – en kvinnecabarét
«Stjerneglimt – en kvinnecabarét» er en tidsreise hvor det serveres gamle, men ikke glemte slagere av blant andre Marlene Dietrich, Zarah Leander, Edith Piaf, Lill-Babs, Lill Lindfors, Inger-Lise Rypdal, Nora Brockstedt og mange flere. De har alle gjort seg bemerket med en eller flere sanger vi alltid vil huske, og som får oss til å mimre og synge med. Et herlig “stjerneglimt” fra kvinnelige artister som har satt spor, servert av Pernille Heckmann, sang, og Bjørn Halstensen på piano.
Billetter €25,- Konsertkafé fra kl. 18.00.
Torsdag 13. februar kl. 19.00
Temakveld: Engler – bare til pynt, eller? – Engler i ‘kitsch,’ kunst og kirkeliv.
I Bibelen finnes nesten 300 fortellinger om engler, men englene har fått mindre og mindre plass i kristen forkynnelse. Samtidig har englene kommet tilbake i nyåndelige bevegelser, men er det de samme englene? Englene finnes i kitsch og kunst. Kitsch brukes gjerne om masseframstilt kunst, med populære og lettfattelige motiv, og i negativ eller kritisk mening. Men begrepet kan også brukes positivt, f.eks. av maleren Odd Nerdrum. Ved juletider ikke bare daler englene ned i skjul, men kan vrimle svært så synlige, – både i butikker og hjem. Og kunsthistorien er full av engler. Men finnes englene – virkelig? I så fall: Hvem er de? Hva gjør de?
Bli med på en vandring i englenes verden! Arrangementet har fri entré.
Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com
PUBLISERT AV:
D.L. MA-126-2001